Bali

Bali

Bali is onderdeel van Indonesië, maar eigenlijk is het eiland niet te vergelijken met de rest van de archipel. Zowel het hindoeïsme dat op Bali overheerst als het massaal aanwezige toerisme onderscheiden het eiland van de rest van Indonesië. Het eiland staat bekend om haar prachtige natuur met terrasvormige rijstvelden en om de actieve vulkanen. Ook vind je op het eiland veel tempels, mooie stranden, winkelcentra en uitgaansgelegenheden.

Leukste locaties Bali

Locaties op Bali

De hoofdstad van de provincie Bali is Denpasar. In deze stad ligt de internationale luchthaven van het eiland. Vlakbij Denpasar ligt de plaats Kuta. Dit is de meest toeristische bestemming van Bali, maar wat ons betreft ook de minst leuke. Dronken Australiërs, chaotisch verkeer en te veel winkels maken dit geen leuke bestemming. Je kunt er wel goed surfen en uitgaan, maar wij raden aan de stad over te slaan. In de buurt van Kuta ligt Seminyak. In deze badplaats komen ook veel toeristen, maar het is wat luxer en de sfeer is iets beter. Je vindt er leuke – maar vrij dure – beachclubs. Ook Sanur is een populaire badplaats op Bali. Veel activiteiten zijn er niet te vinden, maar je kunt er wel lekker bijkomen op het strand.

Canggu is een van onze favoriete spots op Bali. Je kunt er surfen, goed uitgaan en heerlijk eten. Als je meer over de fascinerende cultuur van Bali wilt leren, kun je naar Ubud gaan. In en rondom Ubud is ontzettend veel te zien en doen. Dichtbij de stad liggen een aantal mooie rijstvelden en het bekende Monkey Forest. Een andere leuke plek is Lovina. In deze kustplaats aan de noordkust is het aanzienlijk rustiger. Dolfijnen spotten is hier een populaire activiteit. Aan de noordkust vind je ook Amed. Deze kustregio bestaande uit zeven dorpen is de beste spot op Bali om te duiken en snorkelen. Iets meer naar het zuiden ligt het nog rustigere Munduk. Dit dorp is omgeven door prachtige natuur, wat een mooie plek maakt voor leuke wandelingen. Ook in Sidemen kun je terecht voor mooie wandelingen, een mooie omgeving en een heerlijke rust.

In het zuiden van Bali ligt het leuke Uluwatu, met een aantal mooie stranden en goede surfspots. De relaxte sfeer, spectaculaire kliffen en gezellige bars maken dit een hele leuke regio. Meer richting Kuta ligt Jimbaran. Hier is overdag weinig aan, maar in de avond worden de tafels op het strand gezet en kun je hier heerlijk eten terwijl je de zonsondergang bekijkt.

Bali ebooks

Overnachten op Bali

Met de juiste voorbereidingen is goedkoop overnachten op Bali zeker mogelijk. Vaak betaal je iets meer dan op andere locaties in Indonesië, maar backpackers hoeven Bali niet te vermijden vanwege de prijzen. In onze Reisgids Indonesië staan de leukste hostels van Bali vermeld.

Doen op Bali

Je kunt een paar weken op Bali doorbrengen zonder je te vervelen. Winkelen, surfen, zonnen, tempels bezoeken, duiken, uitgaan en heerlijk eten zijn een paar van de activiteiten die je kunt doen. Als je wat meer actie wilt, kun je raften op de Tegala Waja rivier. Niet alleen leuk om te doen, maar ook een unieke manier om Bali te ontdekken.

In de omgeving van Bali

Hoe kom ik er?

Bali heeft in Denpasar een groot internationaal vliegveld. Vanuit heel Indonesië gaan er binnenlandse vluchten naar toe, maar de verbindingen met de rest van Azië en Europa zijn ook goed. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Indonesië.

Als je van Java komt kun je in Ketapang de boot naar Gilimanuk op Bali pakken. Deze veerboot vaart 24 uur per dag en vertrekt elk kwartier. De boottocht zelf duurt slechts 25 minuten, maar je bent nog wat extra tijd kwijt met in- en uitladen. Ketapang is vanuit de gehele regio prima bereikbaar met de bus.

Lees verder over Bali