Backpacken India

Backpacken India

India is niet alleen één van de grootste landen in Azië, maar zeker ook één van de meest veelzijdige. Het is typisch zo’n land waar je verliefd op wordt, of dat je verschrikkelijk vindt. De meningen over India zijn dan ook verdeeld. De vele indrukken, de chaos en de minimale hygiëne kunnen ervoor zorgen dat het land wat meer energie vraagt. Je kunt het natuurlijk ook zien als een uitdaging en ontdekken over wat voor een fantastische bezienswaardigheden en cultuur het land beschikt. Vrouwen in kleurrijke gewaden, harde muziek op straat, prachtige tempels en een schitterende natuur gaan je zeker opvallen als je gaat backpacken door India.

Leuke locaties India

Over India

Met ruim 1,1 miljard inwoners en een geschiedenis die ruim 5.000 jaar oud is, kent het land ontzettend veel cultuur. Deze cultuur en historie is goed terug te zien in de vele prachtige paleizen, tempels en andere prachtige gebouwen. Veel van deze bouwwerken zijn geïnspireerd door de alom aanwezige religie. Vooral het Hindoeïsme kent met ruim 80% van de bevolking ontzettend veel aanhangers. Religie is ontzettend belangrijk in India en gedurende je verblijf word je hier dan ook continu mee geconfronteerd.

Backpacken in India is niet voor iedereen geschikt. De cultuurschok die je ongetwijfeld gaat ervaren is heel groot, zeker als je weinig ervaring hebt met derdewereldlanden of backpacken in het algemeen. De gigantische hoeveelheid inwoners en de armoede die op veel plaatsen duidelijk aanwezig is, kan voor sommige mensen een reden zijn om India over te slaan. Daartegenover staan wel de honderden bezienswaardigheden, de kleurrijke en dankbare bevolking en de interessante cultuur. Ook het eten is werkelijk waar verrukkelijk. Wij zijn dan ook genoeg reizigers tegengekomen die India helemaal geweldig vinden, maar ook een aantal die het helemaal niets vinden. Ontdek bij welke groep jij hoort door het land te bezoeken en het gewoon lekker zelf te ervaren. India is enorm en kent daardoor naast veel bezienswaardigheden, ook veel verschillende klimaten en landschappen. Het noorden van India grenst aan de Himalaya en heeft daardoor een zeer bergachtig landschap. In het oosten heb je verschillende grote rivieren die het hele landschap een hele andere indruk geven dan het westen waar de Thar-woestijn ligt. Het zuiden van India grenst aan de Indische oceaan, wat veel mooie stranden oplevert.


India


Backpacken India


Bestemmingen

De Rajasthan deelstaat is de populairste bestemming onder toeristen in India. In deze deelstaat liggen vele interessante steden. Udaipur, gelegen in het zuiden van Rajasthan, wordt vaak de meest romantische stad van India genoemd, ook al is dit soms lastig op te merken door de vele opdringerige verkopers. Een hele andere sfeer hangt er in Jodhpur, waar de mensen juist bijzonder vriendelijk zijn. Ten oosten van Rajasthan ligt de voor hindoes heilige stad Varanasi, waar het leven in en rondom de rivier Ghanges je ongetwijfeld zal imponeren. In Mumbai vind je naast een paar leuke bezienswaardigheden tevens het centrum van Bollywood. In het bij backpackers populaire Goa staan zon, zee, strand en feesten centraal. Waar ook een fijne sfeer heerst, is in de provincie Kerala. Deze laidback bestemming moet het vooral hebben van de mooie natuur. Op de Andaman eilanden vind je prachtige stranden, waar je ook goed kunt duiken en snorkelen.

Bezienswaardigheden

India is een groot land met een rijk verleden en een interessante cultuur. Het is dan ook geen verrassing dat er veel bijzondere bezienswaardigheden zijn. De Taj Mahal, gelegen bij Agra, is een van de zeven nieuwe wereldwonderen en een absolute must see tijdens je bezoek aan het land. Eenmaal in Agra kun je ook het indrukwekkende Agra Fort bekijken. In de hoofdstad Delhi vind je niet alleen de 73 meter hoge minaret Qutab Minar, maar ook de grootste moskee van India. Deze twee steden vormen samen met Jaipur de gouden driehoek van India, welke zeer populair is onder toeristen. Bekijk in Jaipur onder meer het Amber Fort.

Eten

De Indiase keuken behoort tot de populairste keukens van de wereld. Er zijn tientallen, zo niet honderden heerlijke Indiase gerechten die je kunt uitproberen. Rundvlees wordt niet gegeten, omdat de koe heilig is in India. Sowieso wordt er veel vegetarisch gegeten in het land, met name in het noorden. Een aantal bekende gerechten zijn chicken tikka masala, tandoori, rogan josh en samosa’s. Het eten in India is ontzettend goedkoop, met name als je voor streetfood kiest. Let wel op dat je voor een restaurant of krampje kiest met een hoge omloop, om de kans op voedselvergiftiging te verminderen.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.

Geld, kosten en budget

Je betaalt hier met de Indiase roepie. Pinnen is steeds gebruikelijker geworden in de laatste jaren. Met name in de steden is makkelijk geld op te nemen. In de kleinere bestemming is pinnen lastiger, dus is het handig om voldoende contant geld op zak te hebben. India is goedkoop en over veel prijzen kun je eenvoudig onderhandelen. Niet alleen het eten en het vervoer is goedkoop, ook de overnachtingen zijn mooi betaalbaar. In de onderstaande tabel geven we een indicatie van je budget per dag. Op onze pagina over geldzaken in India lichten we dit onderwerp verder toe.

Budget Backpacker Flashpacker Luxer
Overnachten € 7 € 14 € 21
Vervoer € 4 € 6 € 9
Eten en drinken € 4 € 7 € 12
Activiteiten € 6 € 9 € 13
Totaal € 21 € 36 € 55

Praktische zaken India

Je hebt voor je reis door India een visum nodig. Je kunt een toeristenvisum aanvragen voor ongeveer €90, waarna je 180 dagen in het land mag verblijven. Eenvoudiger vraag je een e-visum aan, maar let erop dat het e-visum je maar 60 dagen toegang geeft tot het land. Het e-visum is trouwens alleen een optie als je het land binnenkomt via geselecteerde luchthavens. De beste maanden om India te bezoeken zijn november tot en met maart. Dan is het namelijk overal droog, terwijl de temperaturen niet te hoog zijn. Zeker voor je bezoek aan ‘vieze’ steden als New Delhi heb je liever een lagere temperatuur. De steden in India zijn over het algemeen ontzettend vies, dus neem de nodige maatregelen voor goede hygiëne. Hygiënische doekjes of desinfecteergel kunnen uitkomst bieden. Ook een sjaal kan handig zijn om mee te nemen, voor zowel mannen als vrouwen. Het is namelijk niet alleen verplicht je schouders en knieën te bedekken wanneer je een tempel betreedt, maar wanneer vrouwen het als hoofddoek gebruiken, vallen ze minder op. Houd er rekening mee dat het aantal accommodaties lager ligt dan in andere Aziatische landen, dus dat het vinden van een kamer lastiger kan zijn. Reserveer dus op tijd een kamer.


IndiaUitgelicht: als vrouw door India

Veel mensen denken dat India onveilig is, vooral voor vrouwen. Verhalen over groepsverkrachtingen in het land zijn de voornaamste oorzaak van deze gedachte. Raden we het vrouwen af om door India te backpacken? Nee, maar vrouwen die door India reizen moeten wel meer op hun hoede zijn. De meldingen over ongewenste aandacht van mannen en zelfs seksueel en verbaal geweld komen nog steeds. Wees dus alert en kleed je bedekt. Loop als vrouw zijnde na zonsondergang niet alleen over straat en vermijd afgelegen plaatsen. Aangestaard word je sowieso – je valt nu eenmaal op – maar probeer dit te negeren en zelfverzekerd door te lopen. Het is ook beter om met een man over straat te gaan, zodat je minder wordt lastiggevallen. Maar bovenal: vertrouw op je instinct. Wanneer iets niet goed voelt, doe het dan niet. Het gaat tenslotte om je eigen veiligheid. En probeer ook vooral te genieten van al het moois dat India te bieden heeft.

Ons oordeel
8/10

Als je over de eerste cultuurschok heen bent is India een geweldig, divers land. Je hebt maanden de tijd nodig om alles te zien hier, maar dan heb je hier wel een fantastische reis. India staat niet voor niks vaak hoog op de lijstjes van ervaren backpackers.

Nieuwste blogartikelen India