Backpacken India

Backpacken India

India is niet alleen één van de grootste landen in Azië maar zeker ook één van de meest veelzijdige. Met ruim 1,1 miljard inwoners en een geschiedenis die ruim 5.000 jaar oud is kent het land ontzettend veel cultuur. Deze cultuur en historie is goed terug te zien in de vele prachtige paleizen, tempels en andere prachtige gebouwen. Veel van deze bouwwerken zijn geïnspireerd door de alom aanwezige religie. Vooral het Hindoeïsme kent met ruim 80% van de bevolking ontzettend veel aanhangers. Religie is ontzettend belangrijk in India en gedurende je verblijf word je hier dan ook continu mee geconfronteerd.

Leuke locaties India

Landschap in India

India is een ontzettend groot land en kent daardoor verschillende klimaten en landschappen. Het noorden van India grenst aan de Himalaya en heeft daardoor een zeer bergachtig landschap. In het oosten heb je verschillende grote rivieren die het hele landschap een hele andere indruk geven dan het westen waar de Thar-woestijn ligt. Het zuiden van India grenst aan de Indische oceaan, wat veel mooie stranden oplevert.

Bezienswaardigheden in India

India is een groot land met een rijk verleden en een interessante cultuur, geen verrassing dat er veel bijzondere bezienswaardigheden zijn. De Taj Mahal, gelegen bij Agra, is een van de zeven wereldwonderen en een absolute must see tijdens je bezoek aan het land. Eenmaal in Agra kun je ook het indrukwekkende Agra Fort bekijken. In de hoofdstad Delhi Delhi vind je niet alleen de 73 meter hoge minaret Qutab Minar, maar ook de grootste moskee van India. Deze twee steden vormen samen met Jaipur de gouden driehoek van India. De gouden driehoek is zeer populair onder toeristen. Bekijk in Jaipur onder meer het Amber Fort. Oostelijker ligt de voor hindoes heilige stad Varanasi, waar het leven in en rondom de rivier Ghanges je ongetwijfeld zal imponeren. In Mumbai vind je naast een paar leuke bezienswaardigheden tevens het centrum van Bollywood.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Backpacken in India

Backpacken in India is niet voor iedereen geschikt. De cultuurschok die je ongetwijfeld gaat beleven is heel groot, zeker als je weinig ervaring hebt met derdewereldlanden of backpacken in het algemeen. De gigantische hoeveelheid inwoners en de armoede die in veel plaatsen duidelijk aanwezig is kan voor sommige mensen een reden zijn om India niet te bezoeken. Daar tegenover staan wel de honderden bezienswaardigheden, de kleurrijke en dankbare bevolking en de interessante cultuur. Wij zijn dan ook genoeg reizigers tegengekomen die India helemaal geweldig vinden, maar ook een aantal die het helemaal niets vinden. Je kunt voor jezelf proberen te bepalen bij welke groep je hoort, maar er heen gaan en het land zelf zien en beleven is natuurlijk de beste optie. Een bezoek aan het, bij backpackers populaire, Goa is een heel andere ervaring. Hier staan drugs, de zon en feesten centraal.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Nieuwste blogartikelen India