Backpack route Cambodja

Backpack route Cambodja

Met deze backpack route heb je binnen ongeveer twee weken de hoogtepunten van Cambodja gezien. Siem Reap is gemakkelijk te bereiken vanuit Thailand en heeft een internationaal vliegveld. Bij het volgen van deze route krijg je de bezienswaardigheden, het landschap, de cultuur en stranden van Cambodja allemaal mee.

Backpack route Cambodja

Route Cambodja

1) Siem Reap
Begin je reis door Cambodja in Siem Reap. In de buurt van deze stad vind je de tempels van Angkor, inclusief het wereldberoemde Angkor Wat.

2) Siem Reap > Battambang
Neem vanuit Siem Reap de boot naar Battambang. Vanuit de boot zie je complete drijvende dorpjes en krijg je inkijk in het dagelijks leven van de Cambodjanen. In de stad zelf is ook genoeg te doen.

3) Battambang > Phnom Penh
Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. Ga zeker naar de indrukwekkende Killing Fields, gelegen iets buiten de stad. Ook de Tuol Sleng gevangenis kan je niet overslaan. Verder is Phnom Penh geen leuke stad, een of twee dagen is hier wel genoeg.

4) Phnom Penh > Sihanoukville
De meningen over Sihanoukville zijn verdeeld. Otres beach is best leuk, maar de sfeer in de rest van de badplaats is zeker niet leuk.

5) Sihanoukville > Koh Rong
Gelijk de boot pakken naar Koh Rong is misschien wel de beste optie. Dit is het leukste eiland van Cambodja en zelfs een van de leukere van heel Azië. Zeker als je het combineert met het rustigere Koh Rong Samloem.

6) Koh Rong > Kampot
Als je nog tijd over hebt kan je doorreizen naar het sfeervolle Kampot. Het is vooral de mooie omgeving dat dit een leuke stop maakt. Vanuit hier kan je ook makkelijker doorreizen naar Vietnam.

Duur van je reis

Je zou deze backpack route door Cambodja in anderhalve week kunnen afleggen, maar het rustiger aan doen heeft zeker onze voorkeur. Door twee á drie weken in te plannen voor de route heb je genoeg speling om onderweg nog iets anders leuks te doen of ergens een paar extra dagen te blijven hangen.

Reisgids Cambodja

Combineren met andere routes

Vanuit zowel Sihanoukville als Phnom Penh zijn goede verbindingen met Ho Chi Minh City. Zo kun je dus aan een omgekeerde versie van onze route door Vietnam beginnen. Je kunt er ook voor kiezen om richting Bangkok te reizen en onze route door Thailand af te leggen.