Kampong Cham

Kampong Cham

Kampong Cham is de grootste stad in het noordoosten van Cambodja. Echt heel veel zegt dit echter niet, er wonen ruim 60.000 mensen en door toeristen wordt het niet veel bezocht. Dit laatste zorgt er wel voor dat de stad authentiek blijft, iets wat veel backpackers aanspreekt. Kampong Cham ligt direct aan de Mekong en ongeveer in het midden tussen Phnom Penh en Kratie. Vanuit beide steden is het dan ook makkelijk te bereiken.

Bezienswaardigheden

De Wat Nokor is de mooiste bezienswaardigheid van Kampong Cham. De tempel ligt iets buiten de stad maar is goed te bereiken. Wat Nokor is in de 11e eeuw gebouwd en is bijzonder goed bewaard gebleven. Achter dit mooie gebouw staat nog een ander, moderner, gebouw waar je een Boeddhabeeld kunt bekijken. Ook gelegen buiten de stad is het eilandje Koh Pbain. Een leuk plekje om zelf te verkennen. De bevolking werkt hier vooral in tabak velden maar ook andere producten worden hier verbouwd.


Kampong Cham


Kampong Cham


Vervoer in Kampong Cham

Als je aankomt bij het busstation van Kampong Cham zie je meerdere tuktuks die je graag naar je accommodatie brengen. Elders in de stad zijn deze tuktuks wat lastiger te vinden, maar bij populaire accommodaties en bezienswaardigheden moet dit geen probleem zijn. De motodops – de plaatselijke naam voor motortaxi’s – zijn wel overal verkrijgbaar. Hiermee kun je niet allen binnen de stad reizen, maar ook in de wijdere omgeving. Een andere optie is om zelf een fiets of een scooter te huren om op stap te gaan.

Eten en uitgaan

Opvallend aan Kampong Cham is dat de restaurants vrij vroeg dicht gaan. Zorg dat je uiterlijk om acht uur ergens gaat zitten. De keuze is wel redelijk, zowel Cambodjaanse als westerse gerechten zijn goed te verkrijgen. De gemiddelde prijs-kwaliteitverhouding ligt wel lager dan elders in Cambodja. Echt uitgaan wordt lastig, clubs zijn hier niet te vinden. In Lazy Mekong Daze en Mekong Crossing heb je de meeste kans om andere backpackers te ontmoeten.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Kampong Cham:

Naam Eten Aanbod Prijs
Smile Restaurant Lekker lokaal eten op een mooie locatie
Lazy Mekong Daze Prima pizza en andere westerse gerechten
Destiny Coffee House Lekkere koffie en simpele maar goede maaltijden

Kampong Cham


Overnachten in Kampong Cham

Voor een backpacker is een slaapplek in deze stad vinden geen enkel probleem. Als je kijkt hoe weinig toeristen er komen is het opvallend hoeveel guest houses en goedkope hotels er zijn. Het gebied rond de markt tot aan de Mekong is sowieso het leukste gebied van de stad maar hier zitten ook de meeste guest houses. Drie tot vijf euro voor een kamer per nacht moet te doen zijn. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Cambodja

Hoe kom ik er?

De stad is het beste per bus te bereiken. Vanuit Phnom Penh is een rit van ruim drie uur, de bus vanuit Siem Reap doet er ongeveer vijf uur over en als je uit Battambang komt moet je minimaal op zes uur rekenen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.