Kampong Cham

Kampong Cham

Kampong Cham is de grootste stad in het noordoosten van Cambodja. Echt heel veel zegt dit echter niet, er wonen ruim 60.000 mensen en door toeristen wordt het niet veel bezocht. Dit laatste zorgt er wel voor dat de stad authentiek blijft, iets wat veel backpackers aanspreekt. Kampong Cham ligt direct aan de Mekong en ongeveer in het midden tussen Phnom Penh en Kratie. Vanuit beide steden is het dan ook makkelijk te bereiken.

Bezienswaardigheden

De Wat Nokor is de mooiste bezienswaardigheid van Kampong Cham. De tempel ligt iets buiten de stad maar is goed te bereiken. Wat Nokor is in de 11e eeuw gebouwd en is bijzonder goed bewaard gebleven. Achter dit mooie gebouw staat nog een ander, moderner, gebouw waar je een Boeddha beeld kunt bekijken. Ook gelegen buiten de stad is het eilandje Koh Pbain. Een leuk plekje om zelf te verkennen. De bevolking werkt hier vooral in tabak velden maar ook andere producten worden hier verbouwd.


Kampong Cham


Kampong Cham


Eten en uitgaan

Opvallend aan Kampong Cham is dat de restaurants vrij vroeg dicht gaan. Zorg dat je uiterlijk om acht uur ergens gaat zitten. De keuze is wel redelijk, zowel Cambodjaanse als westerse gerechten zijn goed te verkrijgen. Echt uitgaan wordt lastig, clubs zijn hier niet te vinden. De bars Lazy Mekong Daze en Mekong Crossing richten zich beiden op westerse toeristen en zijn de beste plekken om andere backpackers te ontmoeten.

Overnachten in Kampong Cham

Voor een backpacker is een slaapplek in deze stad vinden geen enkel probleem. Als je kijkt hoe weinig toeristen er komen is het opvallend hoeveel guest houses en goedkope hotels er zijn. Het gebied rond de markt tot aan de Mekong is sowieso het leukste gebied van de stad maar hier zitten ook de meeste guest houses. Drie tot vijf euro voor een kamer per nacht moet te doen zijn. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Cambodja

Hoe kom ik er?

De stad is het beste per bus te bereiken. Vanuit Phnom Penh is een rit van ruim drie uur, de bus vanuit Siem Reap doet er ongeveer vijf uur over en als je uit Battambang komt moet je minimaal op zes uur rekenen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal