Backpacken Vietnam

Backpacken Vietnam

Er zijn weinig landen zo divers en interessant als Vietnam. Het heeft een rumoerige – recente – geschiedenis, fotogenieke dorpen, mooie stranden, heerlijk eten en een bijzondere natuur. Hierdoor heeft backpacken in Vietnam de afgelopen jaren flink in populariteit toegenomen. Vietnam is een groot, uitgestrekt land. Je hebt daardoor wel meerdere weken nodig om het land te verkennen. In vier weken is het te doen, maar een week of twee extra is absoluut aan te raden.

Leuke locaties Vietnam

De natuur

De schitterende natuur van Vietnam zie je het beste in de landschappen in het noorden van Vietnam. Sapa is de meest noordelijke bestemming die veel backpackers aandoen. Dit dorp gelegen in de bergen staat bekend om de grote hoeveelheid aan terrasvormige rijstvelden. Een meerdaagse trekking door deze regio behoort absoluut tot de hoogtepunten van het land. Ten zuiden van Hanoi ligt de Ha Long Bay. Ongeveer drieduizend rotsen steken hier uit het water, wat een prachtig en uniek beeld geeft. Maak een boottocht over deze baai om het van dichterbij te bekijken. Nog meer richting het zuiden vind je de provincie Ninh Binh. Nog niet veel reizigers doen deze bestemming aan. Wat ons betreft erg zonde, de natuur is ook hier erg mooi. Een Vietnamese bestemming in opkomst is Phong Nha. In het nationale park wat bij dit stadje ligt zie je de mooiste grotten van het land.

Strand

Het is niet het eerste waar je aan denkt bij Vietnam, maar er zijn wel degelijk leuke stranden te vinden. Als je echt voor het strand komt kun je het beste naar het eiland Phu Quoc gaan. Dit is wat lastiger te bereiken, maar zeker een leuke bestemming. De badplaats Mui Ne ligt op een meer logische route en is ook de moeite waard. Nha Trang kun je beter overslaan, de sfeer is hier niet leuk.

Reisgids Vietnam

De steden

De meningen over de twee grootste steden van het land verschillen sterk. In de hoofdstad Hanoi zie je de invloed van de communisten nog goed terug in het dagelijks straatbeeld. Vooral een wandeling door het oude centrum is een bijzondere ervaring. Ondanks het gebrek aan bezienswaardigheden vinden wij het daarom wel een leuke stad. Ho Chi Minh City, voorheen Saigon, is duidelijk veel moderner. De sfeer is hier totaal anders als in de hoofdstad. Het oorlogsmuseum is hier niet te missen.

Onze favoriete stad in Vietnam is zonder twijfel Hoi An. In deze fotogenieke bestemming heerst een geweldige sfeer en je kunt er ontzettend veel doen. Veel backpackers willen hier niet weg en blijven langer hangen dan ze gepland hadden. Ook in Dalat heerst een leuke sfeer. In deze stad, gelegen in de bergen in het zuiden van het land, kun je meerdere sportieve activiteiten doen.

In en rondom Hué vind je ook een aantal leuke bezienswaardigheden, maar verder is er niet veel te doen. Da Nang wordt voornamelijk bezocht als tussenstop, maar is verder niet heel interessant voor backpackers.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Visum

Vietnam is een van de weinige landen in Zuidoost-Azië waar je van te voren een visum moet regelen. Je hebt een paar verschillende opties, afhankelijk van hoe je naar Vietnam reist en hoe lang je er wilt blijven. Als je naar Vietnam vliegt kun je het beste voor een visum on arrival gaan. Hier heb je wel een uitnodigingsbrief voor nodig. Door een unieke samenwerking met een Vietnamees bedrijf kunnen we dit op BackpackenInAzie.nl ontzettend goedkoop aanbieden. Bekijk onze pagina over een visum voor Vietnam voor meer informatie hierover en andere tips voor je benodigde visum.

Wees sociaal

Share on Facebook9Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Nieuwste blogartikelen Vietnam