Transsiberie Express

Transsiberie Express

De Transsiberië Express is een van de meest memorabele reizen die je in de wereld kunt afleggen. Deze gigantische treinreis brengt je via het koude Rusland, door het uitgestrekte Mongolië naar het prachtige China. De langste spoorlijn van de wereld, 9288 kilometer, werd gebouwd om de onontdekte rijkdommen uit het Siberisch achterland naar het industriële centrum van Rusland te brengen. De spoorlijn heeft dan ook een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van het land. Tegenwoordig heb je meerdere keuzes om de reis te maken, we bespreken ze hieronder.

De Transsiberië Express

De originele Transsiberië Express gaat vanuit Moskou helemaal naar het oosten van het land, naar de Siberische stad Vladivostok. Vandaag de dag is deze reis nog steeds af te leggen en een populaire keuze onder verschillende groepen toeristen. Dit is de langste reis en bovendien dus de originele. Het nadeel van de Transsiberië Express is dat je in Vladivostok eindigt en niet in Beijing.

De Trans Mongolië Express

De Trans Mongolië Express is ook een populaire optie. Je reist via Moskou wel door Siberië maar bij Irkoetsk ga je ‘rechts af’ en Mongolië in. Hier ga je via de hoofdstad Ulaanbaatar door naar China om uiteindelijk in Beijing te eindigen. De grote voordelen hieraan zijn dat je zowel het interessante Mongolië bezoekt en in Beijing terecht komt.

De Transmantsjoerije Express

Deze versie is een mogelijkheid als je wel veel van Siberië wilt zien maar ook naar Beijing wilt gaan. Met de Transmantsjoerije Express buigt de trein halverwege tussen Irkoetsk en Vladivostok af richting China.

Hoogtepunten

Voor welke reis je ook kiest, je zult genoeg geweldigs meemaken. Je kunt in de vele dagen die je doorbrengt in de trein de hele dag naar buiten kijken om de schitterende landschappen te zien, maar je hebt ook alle tijd om je medepassagiers te leren kennen en wat wodka achterover te slaan. Natuurlijk kun je ook uitstappen en een paar van de fascinerende steden die je onderweg tegenkomt bezoeken. Zo is Irkoetsk een leuke stad, met het prachtige Baikalmeer, het diepste meer ter wereld, op een kleine afstand. Ook de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar is een geweldige ervaring. De vele bezienswaardigheden die Beijing te bieden heeft zijn bij iedereen wel bekend.

Je reis boeken

Tiara Tours is de specialist in Nederland als het aankomt op deze bijzondere treinreizen. Je kunt bij dit reisbureau de reis boeken met alle luxe die je maar wilt. Maar gelukkig hebben ze ook voor de backpackers op een kleiner budget genoeg mogelijkheden. Zo hebben ze een speciale budget mogelijkheid waar erg goed op alle kosten wordt gelet, ideaal om je backpack reis door Azië te beginnen dus!

Wees sociaal