Backpack route Laos

Backpack route Laos

Als je deze backpack route door Laos volgt heb je alle hoogtepunten in Laos gezien. Je ziet zowel de cultuur van het land, de vele bezienswaardigheden en je komt langs locaties populair onder andere backpackers. De route richt zich voornamelijk op het noorden van Laos, dit is meer ontwikkeld dan het zuiden en reizen tussen de verschillende steden is daarom gemakkelijker.

Backpack route Laos

Route Laos

1) Huay Xai
De route door Laos begint in het kleine plaatsje Huay Xai. Dit ligt vlak bij de grens met Thailand. Huay Xai zelf is niet zo bijzonder, maar het is een goed startpunt voor deze route.

2) Huay Xai > Luang Prabang
Neem in Huay Xai de slowboat over de Mekong naar het authentieke en sfeervolle Luang Prabang. Hier kun je vele tempels bekijken en mooie wandeltochten maken door de omgeving.

3) Luang Prabang > Vang Vieng
Vang Vieng is een feestdorpje, gelegen in een prachtige omgeving. Je bezoekt Vang Vieng om veel te drinken, te relaxen op en aan de rivier, andere backpackers te ontmoeten en om de natuur te bekijken.

4) Vang Vieng > Vientiane
Als je genoeg gedronken hebt kun je de bus nemen naar Vientiane. In de hoofdstad van Laos kun je verschillende bezienswaardigheden bekijken.

5) Vientiane > Savannakhet
Savannakhet is niet heel bijzonder, maar wel een leuke tussenstop richting het zuiden van Laos. Vanaf hier kun je ook gemakkelijk naar Vietnam reizen als je dat wilt.

6) Savannakhet > Pakse
Vooral de omgeving van Pakse maakt dit een leuke bestemming. Met watervallen, rijstvelden, tempels en koffieplantages is er in de omgeving genoeg te zien.

7) Pakse > Si Phan Don
Si Phan Don is een verzameling van duizenden eilanden, gelegen in de Mekong rivier. Don Det en Don Khong zijn de populairste eilanden onder backpackers. Een heerlijke locatie om een weekje niks te doen.

Duur van je reis

Deze backpack route door Laos kun je in een week doen als je weinig tijd hebt maar wij raden je aan er wat meer tijd voor te nemen. Vooral in Luang Prabang en Vang Vieng kun je gemakkelijk een aantal dagen doorbrengen. De slowboat duurt je zeker twee dagen, inclusief een overnachting in Pak Beng. Van Luang Prabang naar Vang Vieng is het ongeveer vijf uur met de bus en door naar Vientiane is rond de vier uur met de bus.

Reisgids Laos

Combineren met andere routes

Deze route sluit perfect aan bij de route door Thailand. Vanuit Chiang Rai is het namelijk een korte rit naar Huay Xai, waar je aan je reis door Laos kunt beginnen. Als je deze route hebt voltooid kun je gemakkelijk doorreizen naar Cambodja, waar je in Siem Reap aan de route door Cambodja kunt beginnen. Een directe aansluiting met onze route door Vietnam is wat lastiger. Hiervoor zou je eigenlijk eerst door Cambodja moeten reizen – zoals we in onze Zuidoost-Azië route hebben beschreven – of ergens halverwege de Vietnam route aansluiten.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.