Overnachten Laos

Overnachten Laos

Goedkoop overnachten Laos is prima mogelijk. Voor een echte lowbudget kamer ben je maar een paar euro kwijt. In grotere steden als Luang Prabang en Vientiane ben je het duurste uit, maar ook hier is het goed betaalbaar. Reken in deze steden op iets meer dan € 5 voor een tweepersoonskamer per nacht. Een hotelkamer in een middenklasse hotel heb je voor ergens tussen de € 15 en € 20.

Aanbod in Laos

Waar het in Laos tot enkele jaren geleden nog lastig was om je overnachting online te boeken is dit tegenwoordig ook hier goed te doen. De populairste hostels kom je allemaal online tegen. Ook de betere guest houses en andere populaire accommodaties zijn via de bekende sites online te reserveren. De toename van backpackers in Laos heeft ook tot een toename in hostels geleid. In de meeste toeristische bestemmingen is er nu voldoende aanbod.

Wanneer reserveren?

Tegenwoordig staan de meeste accommodaties wel op de bekende sites. Waar veel backpackers vroeger bij aankomst in de bestemming de hostels langs gingen voor een kamer is dit tegenwoordig veel minder het geval. Wij raden altijd aan zo min mogelijk vooruit te plannen, maar wel een overnachting te boeken als je 100% zeker weet dat je op een bepaalde datum op die bestemming bent. Dit hoef je thuis dus niet te regelen, maar kan gewoon een paar dagen van te voren als je al in Laos bent. Een handige website om hiervoor te gebruiken is Trivago. Hier worden alle aanbieders vergeleken, waardoor je de goedkoopste prijs hebt.

Onze favoriete hostels

In onze Reisgids Laos lichten we per bestemming onze favoriete hostels in Laos uit. Dit e-book houden we up-to-date met het actuele hostel aanbod. Bovendien vermelden we per bestemming de gemiddelde prijs voor een overnachting voor de verschillende soorten accommodaties en beschrijven we wat de leukste buurten in de bestemming zijn om te overnachten.