Pakse

Pakse

Pakse ligt in het zuiden van Laos en is ook de grootste stad in het zuiden. De stad is gelegen aan twee rivieren namelijk de Se Don en de Mekong rivier. Tevens is de stad omringd door bergen en vruchtbare vlaktes. Door deze interessante omgeving vind je hier veel watervallen. Dichtbij Pakse zijn de Tadlo en de Tadfane watervallen. Maar de mooiste waterval is de Phanpen waterval. Deze ligt aan de grens met Cambodja en is de grootste waterval van Laos.

Excursies vanuit Pakse

In Pakse zelf is niet al te veel te doen. Er zijn een paar mooie tempels, maar de stad is meer geschikt als uitvalbasis voor excursies door de omgeving. In Pakse heerst een hele relaxte sfeer en er zijn meer dan genoeg accommodaties voor backpackers en andere reizigers. Dankzij het vruchtbare landschap zijn in de omgeving van Laos vele rijstvelden en koffieplantages. Deze zijn gemakkelijk te bezoeken vanuit Pakse en zeker leuk om een paar uurtjes door heen te lopen.


Pakse 2


Overnachten in Pakse

Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Pakse

Wat Phu

Een leuke tempel in de buurt van Pakse is Wat Phu. Deze is zelfs terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wat Phu ligt op minder dan 50 kilometer van Pakse en is dus makkelijk als dagtrip te bezoeken.

Hoe kom ik er?

Op een paar kilometer buiten de stad ligt een - klein - internationaal vliegveld met een aantal dagelijkse vluchten. Zo wordt er dagelijks naar Vientiane en Bangkok gevlogen. Daarnaast wordt er ook 2/3 keer per week naar Luang Prabang en Siem Reap gevlogen. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Laos.

Pakse is prima te bereiken met de bus. Zo gaan er rechtstreekse bussen vanuit onder andere Savannakhet en Vientiane in Laos en Da Nang in Vietnam.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0