Champassak

Champassak

Champassak is een klein dorpje in het zuiden van Laos, zo’n anderhalf uur ten zuiden van de stad Pakse. Vroeger was het nog een belangrijke stad, maar tegenwoordig wordt het bijna uitsluitend aangedaan als uitvalbasis voor bezoeken aan de Wat Phou tempel.

Wat Phou

Wat Phou is in 2003 uitgeroepen tot een World Heritage Site door UNESCO en daarmee zijn de restauratie werkzaamheden van het iets wat vervallen complex in gang gezet. De Wat Phou is namelijk een Khmer ruïne en vroeger een belangrijk punt in het Angkor rijk. De ondergang van dat rijk leidde ook tot het verval van het complex. Gelukkig wordt er nu dus een poging gedaan om de tempels weer in hun oude glorie te herstellen. Ook nu is er nog genoeg te zien, zeker als je interesse hebt in geschiedenis of bouwkunde.


Champassak 1


Overnachten in Champassak

Champassak zelf is vooral goed geschikt als uitvalsbasis. Hoewel het dorpje er leuk uitziet en wel even leuk is om door heen te lopen is er verder weinig te doen. Wel zijn er genoeg goedkope accommodaties in de stad en vervoer van en naar Wat Phou is ook geen enkel probleem. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Champassak

Hoe kom ik er?

Er gaan dagelijks meerdere bussen vanuit Pakse naar Champassak. Deze doen er ongeveer een uur over. Als je vanuit Si Phan Don komt kan je ook de bus pakken, hierin heb je meerdere opties.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0