Muang Sing

Muang Sing

Muang Sing is zich meer en meer aan het ontwikkelen als een populaire bestemming onder reizigers. Het plaatsje ligt in een schitterende vallei en in de bergen rondom deze vallei liggen verschillende dorpjes waarin traditionele bergstammen leven. Muang Sing ligt tevens midden in de ‘Gouden Driehoek’. Deze driehoek is de bijnaam voor het punt waar Thailand, Laos en Myanmar bij elkaar komen. De Gouden Driehoek is beroemd (en berucht) om de opiumproductie. In deze regio is het dan ook vrij gemakkelijk om aan opium te geraken ondanks dat het hartstikke illegaal is en er grote straffen op staan. Ook ligt het dorp vlakbij de grens met China, op slechts tien kilometer.

Over Muang Sing

Echte bezienswaardigheden in Muang Sing zijn er niet. De stad is vooral populair wegens de fascinerende omgeving en wordt dan ook voornamelijk als uitvalsbasis gebruikt voor tochten door deze omgeving. Er zijn verschillende wandeltochten uitgewerkt en je kunt in de meeste guest houses een kaart kopen en deze routes afleggen. Tijdens deze tochten bezoek je dan de verschillende minderheden die in de bergen leven. Ook kun je voor nog geen euro een fiets huren voor een dag en zelf de omgeving verkennen. Breng daarnaast ook een bezoek aan de ochtendmarkt, waar de verschillende bergstammen hun producten verkopen.


Muang Sing

Een familie behorend tot de Yao minderheid


Muang Sing

Rijstvelden in de omgeving van Muang Sing


De omgeving

Waar Muang Sing vroeger zelf ook een zeer traditioneel plaatsje was is dit met het opkomende toerisme steeds minder geworden. Met het voordeel dat de accommodaties voor reizigers steeds beter geworden zijn. Het grote nadeel is dat de minderheden waardoor de regio zo bekend is geworden in het dorp zelf nauwelijks meer te vinden zijn. Hiervoor zou je echt de omliggende dorpjes in moeten gaan, maar ook hier begint men zich steeds meer op het toerisme te richten. Toch is de regio zeker het bezoeken waard en in onze ogen een unieke ervaring.

Vervoer in Muang Sing

We raden aan om zoveel mogelijk door het dorp en de omgeving te lopen. Zo proef je de lokale sfeer het best en geniet je van de mooie omgeving. Voor grotere afstanden kun je een fiets huren. Ook rijden er enkele tuktuks rond, die je naar je bestemming naar keuze brengen. Van openbaar vervoer is hier geen sprake.


Muang Sing

Primitieve huizen in een dorpje behorend tot de Akha bergstam


Overnachten in Muang Sing

Een kamer zoeken in Muang Sing is goed te doen. De guest houses zijn hier allemaal erg basic, maar ook zeer goedkoop. Zonder dat je echt lang hoeft te zoeken kun je een simpele kamer voor 3/4 euro regelen. Als je de hele dag hebt gelopen door de regio heb je meer dan een bed eigenlijk toch niet nodig. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Laos

Hoe kom ik er?

Vanwege de heuvelige omgeving zijn de reistijden veel langer dan de afstand op de kaart doet vermoeden. Zo ligt Luang Namtha best dichtbij, maar doet de minibus er toch nog twee uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.