Backpack route Okinawa

Backpack route Okinawa

In het uiterste zuiden van Japan ligt de prefectuur Okinawa. Deze regio lijkt in niks op de andere prefecturen in Japan. Waar het land bekend staat om haar enorme steden en prachtige bezienswaardigheden vind je in Okinawa met name zon, zee en strand. Dit zijn niet zomaar wat stranden, maar prachtige witte stranden met helder water. Je kunt Okinawa als een reis op zich zien, of het combineren met een bezoek aan andere regio’s van Japan. Volg deze backpack route Okinawa om in twee weken de hoogtepunten van deze mooie prefectuur te verkennen.

Onze route door Okinawa:

Route Okinawa


1) Naha
Reis eerst naar het eiland Okinawa-honto, het grootste eiland van Okinawa. Naha is de hoofdstad van de prefectuur en tevens de grootste stad. In en rondom Naha vind je een aantal fraaie bezienswaardigheden, waaronder het Shurijo Castle. Ook kun je andere attracties op het eiland bezoeken of uitstapjes maken naar een van andere mooie eilanden in Okinawa. Naha is bovendien gemakkelijk te bereiken vanuit andere prefecturen in Japan en andere landen in Azië.

2) Naha > Kerema eilanden
Net ten westen van Naha liggen de Kerama eilanden. Hier zie je de eerste écht mooie stranden tijdens je bezoek aan Okinawa. Je kunt er tevens goed duiken en snorkelen. Deze eilandengroep bestaat uit 36 eilanden, maar er worden er maar twee vaak bezocht door toeristen; Tokashiki en en Zamani. Van deze twee eilanden vinden wij Tokashiki het leukst, vandaar dat we deze in deze route door Okinawa hebben opgenomen. Het eiland is met de boot bereikbaar vanuit Naha. Je kunt Tokashiki als dagtrip bezoeken of er overnachten. Naast chillen en de onderwaterwereld verkennen kun je hier in de winter ook walvissen spotten.

3) Kerema eilanden > Naha
Als je op de Kerama eilanden overnacht reis je eerst terug naar Naha, om vanuit hier verder te reizen.

4) Naha > Ishigaki
Vlieg naar de Yaeyama eilanden, waar je de mooiste stranden van Japan vindt. Ishigaki is het bekendste eiland van deze eilandengroep en heeft een vliegveld met een directe verbinding met Naha. Bezoek hier de witte zandstranden en geniet van deze mooie omgeving.

5) Ishigaki > Iriomote
Als je een pauze wilt van de stranden en de zee kun je het eiland Iriomote bezoeken. Hier kom je niet voor de mooie stranden, maar voor de dichte jungle op het eiland. Je kunt hier mooie trekkings maken en een grote waterval bezoeken.

6) Iriomote > Ishigaki
Je kunt eventueel nog de kleine eilanden Kohama of Taketomi bezoeken, zeker als je wat meer rust wilt. Of kies ervoor om terug naar Ishigaki te reizen, waar je vanaf het internationale vliegveld verder reist.

Duur van je reis

Je hebt ongeveer twee weken nodig voor deze route door Okinawa. Je kunt de route daarmee gemakkelijk combineren met een bezoek aan andere prefecturen in Japan of andere landen in Azië.

Reisgids Japan