Kurashiki

Kurashiki

De historische stad Kurashiki ligt in de prefectuur Okayama, op het Japanse eiland Honshu. Toeristen komen vooral naar Kurashiki om de knusse, traditionele Japanse huizen in het oude Bikan District te bekijken. Verder is er niet veel te doen, maar als je voor langere tijd door Japan reist is Kurashiki door de historische atmosfeer wellicht een aardige tussenstop.

Bikan District

Kurashiki is traditioneel gezien een handelsstad en het historische centrum bestaat voornamelijk uit 17e eeuwse pakhuizen. Dit is de beste plek om te bezoeken in Kurashiki en geeft je een sfeerimpressie van deze oude kuststad.

De beste manier om het Bikan district te ontdekken is door simpelweg rond te lopen en op je gemak een kijkje te nemen bij de voormalige handelshuizen, die tegenwoordig zijn getransformeerd tot cafés, kleine musea en ateliers.

Je kunt de stad ook vanuit een ander perspectief bekijken, door met een bootje over het kanaal te varen. Je betaalt ongeveer €4 voor een kaartje en de kapitein roeit met de boot door het hart van het oude district. De meeste kapiteins spreken uitsluitend Japans, dus je zult het tijdens deze boottocht waarschijnlijk moeten stellen zonder uitleg.


Kurashiki


Kurashiki


Ohara Museum of Art

Ben je een kunstliefhebber? Dan is Kurashiki wellicht een interessante bestemming, dankzij dit museum voor westerse kunst. Er hangen werken van bekende schilders als Picasso en Monet, en daarnaast is er ook plaats ingeruimd voor moderne Japanse kunst.

Ohashi House

Dit huis werd gebouwd aan het eind van de 18e eeuw en behoorde toe aan een rijke handelsfamilie. Je krijgt een kijkje in het traditionele Japanse huis en er is een kleine tentoonstelling met originele gebruiksvoorwerpen. Je hebt het huis waarschijnlijk binnen dertig minuten gezien, maar de entreeprijs is desondanks zo’n €5.


Kurashiki


Overnachten in Kurashiki

Hoewel de meeste mensen slechts kort in Kurashiki verblijven, zijn er diverse accommodaties te vinden voor als je langer de tijd wil nemen. Kurashiki heeft zelfs diverse hostels, die met hun gemeenschappelijke ruimtes en bars gericht zijn op backpackers.

Hoe kom ik er?

Het meest naburige vliegveld is die van Okayama. Onder meer vanuit Sapporo en Tokyo gaan rechtstreekse binnenlandse vluchten naar Okayama. Internationaal gezien kun je onder meer vanuit Seoul en Taipei direct naar Okayama vliegen. Vanaf de luchthaven van Okayama reis je per shuttlebus naar Kurashiki. Bekijk onze tips over het boeken van vliegtickets naar Japan.

Je kunt met een JR trein van Okayama naar Kurashiki reizen, deze doet er slechts een kwartier over. Okayama is door snelle Shinkansen treinen verbonden met onder meer Fukuoka, Osaka en Tokyo.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.