Nikko

Nikko

Nikko is een sfeervolle stad, gelegen op 115 kilometer ten noorden van Tokyo. Door de prachtige ligging, middenin de natuur, is het een fijne plek om te ontsnappen aan het drukke Tokyo. De stad staat met name bekend om de mooie tempels, maar ook in de omgeving is voor natuurliefhebbers veel te beleven. Nikko wordt vaak bezocht als dagtour, maar als je zowel het tempelcomplex als het nationale park wilt bezoeken is het aan te raden om er een nacht te verblijven. Dit heeft ook als voordeel dat je alle dagjes mensen voor kunt zijn en het dan minder druk is bij de bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden

Nikko staat bekend om de tempels, die vaak worden bestempeld als een van de mooiste van Japan. De tempels liggen op loopafstand van elkaar, in een prachtig bosrijk gebied. Het gehele tempelcomplex is erkend als UNESCO werelderfgoed. Terwijl de meeste tempels in Japan bescheiden zijn gebouwd, zijn de tempels in Nikko rijkelijk versiert. De Toshogu-schrijn is de meest extravagante en bekendste tempel in Nikko. De tempel is opgedragen aan de oprichter van het Tokugawe dynastie. Deze tempel is veruit het drukst bezocht, maar nog steeds erg indrukwekkend door de mooie details en de vele gebouwen die zich dicht bij elkaar in het bos bevinden. Ook een bezoekje waard is de Rinno-Ji tempel. Deze tempel is gebouwd in 766 en is de belangrijkste tempel van het complex. In het hoofdgebouw staan drie grote beelden van belangrijke boeddhistische figuren. Verder is het Iemitsu Mausoleum indrukwekkend om te zien. Deze tempel is minder druk dan de andere en is de klim naar boven zeker waard. Net voordat je het tempelcomplex vanaf Nikko inloopt kom je langs de heilige Shinkyo brug. Deze rode brug vormt een zeer fotogeniek plaatje.


Nikko


Nikko


Nikko National Park

Ten westen van Nikko ligt het Nikko National Park, waar voor natuurliefhebbers veel te beleven is. De meest bekende bezienswaardigheid hier is het Chuzenji meer, dat aan de voet van de Nantai-berg ligt. Op loopafstand van dit meer ligt de 100 meter hoge Kegon waterval. Je kunt de waterval bekijken vanaf het gratis observatieplatform of de lift nemen naar de voet van de waterval. Om bij dit nationale park te komen pak je vanaf Nikko de bus, die er ongeveer 50 minuten over doet. De busrit zelf is al prachtig.

Vervoer in Nikko

Het is ongeveer een halfuur lopen vanaf het treinstation naar de tempels. Het is een leuke wandeling, dus we raden zeker aan om dit lopend af te leggen. Als je liever niet wilt lopen kun je ook gebruik maken van een bus.


Nikko


Overnachten in Nikko

Er zijn redelijk wat accommodaties te vinden in Nikko. Zo zijn er een aantal leuke hostels gelegen in de stad en kom je er betaalbare guest houses tegen. In onze Reisgids Japan staan de leukste hostels van Nikko vermeld.

Reisgids Japan

Hoe kom ik er?

Vanaf Tokyo is het ongeveer 2 uur met de trein. Dit traject valt onder de JR pas.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal