Backpack budget Japan

Backpack budget Japan

Japan is misschien wel het duurste land in Azië voor backpackers. Als je goed op de kosten let ga je zeker geen honderd euro per dag uitgeven, maar je kosten zullen altijd hoger zijn dan in Zuidoost-Azië. Je kunt vooral veel geld besparen op overnachtingen en op eten. In de meeste landen in Azië lunch en dineer je altijd in een restaurant, in Japan lopen de kosten dan behoorlijk op. De vervoerkosten liggen in Japan ook veel hoger. Wel met het grote voordeel dat je volgende bestemming altijd maar een korte treinreis verder is.

Bereken je budget voor Japan:

Om je wat rekenwerk te besparen hebben we onderstaande budget calculator in elkaar gezet. Vul deze in om een inschatting te krijgen van je benodigde budget. Alle berekeningen gelden specifiek voor Japan. Uiteraard ga je niet precies het bedrag uitgeven dat uit deze berekening komt, maar het geeft wel je een goede indruk.


Reisplannen

In bovenstaande keuze zitten de kosten van slapen, eten, vervoer en wat andere kleinigheden verwerkt.

Er zijn niet overal dorms beschikbaar in Japan, waardoor alleen reizen aanzienlijk duurder wordt. Andere backpackers ontmoeten om een kamer te delen is hier bovendien ook lastiger.

Bier is prijzig in Japan, ongeveer vergelijkbaar met de Nederlandse prijzen.

Het is eigenlijk niet nodig om aan tours deel te nemen, je kunt makkelijk alles zelf regelen in Japan.

Binnenlandse vluchten

Kosten voordat je Japan binnenkomt

Hoeveel kost je (vlieg)reis naar Japan?

Bekijk ook onze pagina over vliegtickets naar Japan.

Welke andere kostenposten heb je nog?

Lees ons artikel over een backpack kopen voor kostbesparende tips.Welke overige kosten heb je nog?

Je budget