Okunoshima

Okunoshima

Waarschijnlijk heb je al gehoord van eilanden die bekend zijn vanwege hun kleine of grote, schattige bewoners. Van de varkens op de Bahamas, naar de zeehonden op Seal Island, tot de Quokka’s op Rottnest Island. Okunoshima in Japan is echter bekend om haar kleine, pluizige bewoners: konijnen.

De konijnen

Na de Tweede Wereldoorlog werden op het eiland enkele konijntjes losgelaten en sindsdien hebben die pluizige diertjes zich vermenigvuldigt met de honderden. Ze hebben nu eenmaal geen natuurlijke vijanden op het eiland en worden beschermd omdat ze zich in een nationaal park bevinden. Bij de ferry naar het eiland en in het hotel op het eiland kun je een zakje met voedsel kopen en zo de konijntjes voeren. Je kunt eventueel zelf wat groenten meenemen, maar we raden aan het ter plekke te kopen. Eenmaal je op het eiland bent word je direct gevolgd en letterlijk overrompeld door de konijntjes die allesbehalve schuw zijn. Een grappig fenomeen om van dichtbij te bekijken.


Okunoshima


Okunoshima


Het eiland

Het eiland zorgt niet enkel voor lieve konijntjes maar heeft ook leuke wandelingen en prachtige uitzichten. Het eiland is makkelijk bewandelbaar en heeft ook enkele leuke stranden waar je even kunt vertoeven en je lunch verorberen, of in de zomer een frisse duik nemen. Het eiland huisvest ook een hotel met wellness, een kleine kampeerplek, een golfbaan en tennisbanen

Gifgas Museum

Op het eiland vind je echter ook een stukje van Japanse geschiedenis terug. Voor de Tweede Wereldoorlog kon je dit eiland niet terug vinden op de map van Japan. Dit kwam vanwege er op het eiland gifgas werd geproduceerd en opgeslagen. Vele lokale inwoners moesten werken in de fabriek. Dezer dagen vind je op het eiland een gifgas museum met twee kamers. Hier worden de gruwelijke na-effecten getoond van gifgas en daarnaast de verhalen van de familieleden die er ooit hebben gewerkt. Je kunt er ook een gids terugvinden waar je alle forten kunt terugvinden op het eiland, waaronder de vervallen gifgasfabriek.


Okunoshima


Vervoer op Okunoshima

Er is geen gemotoriseerd verkeer aanwezig op het eiland. Lopend kun je het eiland prima verkennen. Een andere leuke optie is een fiets huren, zo kun je sneller grotere afstanden afleggen. Het hotel op Okunoshima biedt fietsverhuur aan.

Overnachten op Okunoshima

Er is welgeteld één hotel op het eiland te vinden; het Kyukamura Ohkunoshima Island hotel. Hier overnachten is echter ontzettend duur. We raden daarom aan om ergens anders te overnachten en Okunoshima echt als dagtrip te bezoeken.

Reisgids Japan

Hoe kom ik er?

Het eiland is gemakkelijk bereikbaar en is ideaal voor een dagtrip. De snelste en makkelijkste manier om Okunoshima te bereiken is via de stad Hiroshima. Vanuit hier ben je in een halfuur met de hogesnelheidstrein in Mihara station. Daar stap je over op de lokale trein, de Kure Line, richting Tadanoumi station. Na een kleine wandeling naar Tadanoumi haven stap je op de boot die elk uur de oversteek maakt.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.