Hakone

Hakone

Op korte afstand van Tokyo ligt Hakone, een plaats die omringd wordt door bergen en bruist van vulkanische activiteit. Hakone is onder met name wandelaars een geliefde bestemming in Japan, want over de bergen liggen aantrekkelijke routes en bovendien krijg je hier een mooi uitzicht over Mount Fuji.

Over Hakone

Hakone zelf is een tamelijk slaperig stadje waar weinig gebeurt en weinig te zien is. De omgeving van het stadje wordt ook gezien als onderdeel van de Hakone en deze mooie natuur is precies de reden dat de meeste reizigers hier komen. De bestemming is populair onder buitenlandse en binnenlandse toeristen. Ook de warmwaterbronnen (onsen in het Japans) dragen bij aan deze populariteit.


Hakone

Een boottocht over Lake Ashi, met Mount Fuji op de achtergrond


Hakone

Een torii aan de rand van het meer


Lake Ashi

Dit vulkaanmeer is 3000 jaar geleden ontstaan door een enorme uitbarsting en geldt tegenwoordig dankzij panoramische uitzichten op de iconische Mount Fuji als de belangrijkste toeristische trekpleister van Hakone. Veel toeristen nemen deel aan een prijzige boottocht over het meer, maar ook vanaf de oevers kun je de besneeuwde Mount Fuji zien. Het voordeel van een boottocht is dat je alle omringende bergen en bossen goed kunt zien.

Ook aan de rand van Lake Ashi ligt een tempel, die simpelweg Hakone Shrine heet. In een sfeervol bos leiden traditionele lantaarns en felrode poorten naar de tempelgebouwen. De laatste poort leidt naar de oever van het meer.

Fuji-Hakone-Izu National Park

Dat Japan op een breuklijn van aardplaten ligt en daardoor op vulkanisch gebied erg actief is, wordt in het Fuji-Hakone-Izu National Park goed zichtbaar. Wanneer de vulkanische gassen niet te actief uit de aarde ontsnappen, kun je een fraaie wandeltocht volgen door Owakudani – de grote kokende vallei – waar bubbelende waterbronnen en gaswolken en mysterieuze sfeer creëren. Deze vallei is bereikbaar per kabelbaan vanuit Sounzan Station. Je kunt hier zwarte eieren kopen, die zijn verkleurd door het hoge zwavel gehalte. Deze eieren schijnen beter voor je gezondheid te zijn en worden met name door binnenlandse toeristen veelvuldig gekocht hier.


Hakone

Een van de warmwaterbronnen in de vulkanische Owakudani vallei


Tempels

In het nationaal park reis je via een mooie rit met de kabelbaan of een wandelroute naar de Hakonejinja Mototsumiya tempel, die op de top van de berg Komagatake ligt. Je zult tijdens je reis in Japan ongetwijfeld mooiere tempels tegenkomen, maar een uitzicht zoals hier zal je zelden zien. Bij goed weer zie je Mount Fuji en andere bergtoppen aan je voeten liggen. Check van tevoren wel het weer, want het kan erg mistig of bewolkt zijn op de bergtop.

Onsen

Door de hitte die vanuit de aarde opborrelt is de stad een beroemde plaats om te baden in een onsen, een Japans warmwaterbad. Diverse baden bevinden zich in de buitenlucht en bieden uitzicht op Mount Fuji.

Qua bezienswaardigheden blijft Hakone enigszins achter bij veel andere Japanse steden. Je zult niet lang nodig hebben om Hakone te ontdekken en wij raden de stad dan ook aan voor een ontspannende dagtrip vanuit Tokyo.


Hakone

Een referentie aan de hier zo populaire zwarte eieren


Vervoer in Hakone

Er zijn meerdere vervoersmiddelen in deze regio waar je gebruik van kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld een lokale (berg)trein nemen naar Gora, een dorpje met verschillende toeristische activiteiten. Ook zijn er meerdere kabelbanen door de bergen, die je een mooi uitzicht geven over de omgeving. Een andere leuke optie is de boot over het fraaie Lake Ashi.

Overnachten in Hakone

Er zijn meerdere hele leuke hostels en guest houses gelegen in Hakone. Helaas betaal je hier ook flinke prijzen voor. In heel Japan ben je al behoorlijk veel kwijt voor een accommodatie, maar hier liggen de prijzen nog hoger. In onze Reisgids Japan staan de leukste hostels van Hakone vermeld.

Reisgids Japan

Hoe kom ik er?

Hakone heeft geen vliegveld. De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn te vinden in Tokyo.

De meeste reizigers zullen vanuit Tokyo naar Hakone gaan. Met de trein reis je eenvoudig naar Hakone, waarbij je een overstap maakt in Odawara. Hier komen eveneens treinen uit Nagoya en Kyoto aan. Deze reis duurt zo’n twee uur.

Er rijden ook rechtstreekse bussen van Tokyo naar Hakone. De rit duurt ongeveer twee uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.