Backpacken Singapore

Backpacken Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en wordt door water gescheiden van Maleisië en Indonesië. Halverwege vorige eeuw was het nog een derdewereldland, maar tegenwoordig is het één van de meest welvarende en moderne landen in de wereld. Qua veiligheid, hygiëne, infrastructuur en medische voorzieningen doet Singapore mee met de beste. Singapore is weliswaar een land, maar eigenlijk is het meer een grote stad met wat kleine eilandjes er omheen. Gelukkig is er in de enige stad van het land wel genoeg te doen. Je kunt er prachtige, moderne gebouwen bekijken, heerlijk eten, fantastisch winkelen en een bijzondere mengelmoes van culturen verkennen.

Leukste wijken in Singapore

Singapore kent vele wijken, die allemaal hun eigen identiteit hebben. We raden aan om tijdens je bezoek meerdere wijken te bezoeken, zodat je de verschillende kanten van de stad leert kennen. Downtown Core is het centrum van de stad en de wijk waarin de meeste bekende bezienswaardigheden van Singapore te vinden zijn. De wolkenkrabbers domineren hier het straatbeeld, maar ook de ontzettend mooie Marina Bay ligt in Downtown. In zowel Little Arabia als Little India zie je nauwelijks wolkenkrabbers, maar heerst een totaal andere sfeer. De kleurrijke gebouwen, de bezienswaardigheden, het lekkere eten en de leuke winkels maken dit leuke wijken om te bezoeken. Sla ook de grote Chinatown niet over, waar je een aantal mooie gebouwen kunt bekijken en tevens lekker kunt eten.

Bezienswaardigheden in Singapore

Singapore kent een aantal ontzettend mooie bezienswaardigheden. Begin je verkenningstocht van de stad in de Marina Bay. Hier staat het Marina Bay Sands Hotel. Dit moderne hotel behoort qua architectuur tot de mooiste hotels ter wereld. Een overnachting in dit hotel is waarschijnlijk wat boven je budget, maar het is sowieso gaaf om dit hotel van dichtbij te bekijken. Je kunt een leuke wandeling maken rondom het water voor het hotel, een goede plek voor mooie foto’s. Aan de andere kant van hotel ligt Gardens Bay. De bijzondere architectuur en fraaie planten maken dit een must see in Singapore. Verken, zoals hierboven al aangegeven, ook de verschillende wijken van Singapore, dit zijn bezienswaardigheden op zich.


Singapore 1


Eten

In Singapore kun je overal terecht voor heerlijk eten. Dankzij de immigranten uit verschillende landen kun je er onder andere goed Indiaas, Chinees en Indonesisch eten. Restaurants zijn over het algemeen vrij prijzig. Een goedkoper alternatief is het eten bij een hawker centre, tegenwoordig meestal food center genoemd. Hier vind je verschillende eetkraampjes, waar je voor enkele euro’s heel goed eten krijgt. Goedkoop en ook nog eens erg lekker. Check ook ons overzicht met de leukste hawker centres van Singapore.

Overnachten in Singapore

Op een klein budget in Singapore verblijven lijkt vanwege de moderne gebouwen en infrastructuur veel reizigers onmogelijk. In onze ogen is dat niet terecht. Leven in de stad is duurder dan in de omringende landen, maar een paar dagen in de stad zal je budget niet te veel schade aandoen. De meeste goedkope accommodaties zijn in de wijk Little India te vinden. Als je iets unieks wilt, en wilt genieten van een geweldig uitzicht over Singapore, kun je verblijven in het Marina Bay Sands hotel. Wellicht even sparen maar dan heb je wel een unieke ervaring! In onze Reisgids Maleisië, waarin we ook Singapore hebben meegenomen, staan de leukste hostels van Singapore vermeld.


Singapore 2


Winkelen in Singapore

Singapore stond vroeger bekend als de plek om goedkope kleding en elektronica te kopen. De laatste jaren zijn er steeds meer grote winkelcentra uit de grond gestampt. In deze centra vind je vooral luxere producten. Vooral op en rondom Orchard Road staan grote winkelcentra. Toch kun je ook hier nog genoeg goedkopere winkels vinden. Zo kun je in Far East Plaza goedkope boeken en kleren vinden. De luxere kleding winkels vind je in Ngee Ann City en Heeren.

WithLocals in Singapore

Een ontzettend leuke manier om Singapore te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. Dit Nederlandse bedrijf is vorig jaar begonnen met een platform waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader!

Beleef het echte Singapore

Pulau Ubin

Wil je drukte van de stad Singapore even verlaten? Maak dan een daguitstapje naar Pulau Ubin. Op dit mooie eiland kun je een fietstocht maken en de fraaie natuur bekijken. Ook kun je verschillende dieren spotten, waaronder een aantal mooie tropische vogels. Bekijk ook ons artikel over een uitstapje naar Pulau Ubin.

Sentosa Island

Als je de stad wilt verlaten kun je ook naar het eiland Sentosa gaan. Hier vind je een aantal, kunstmatig aangelegde, stranden. Een fijne plek om toch wat strand mee te pakken tijdens je bezoek aan Singapore. Ook zijn er op het eiland veel attracties te vinden, maar de prijzen hiervan lopen snel op. Bekijk ook ons artikel over Sentosa Island.

MacRitchie Reservoir

Een andere aanrader om aan de drukke binnenstad te ontsnappen of gewoom om een dagje door de natuur te trekken is het MacRitchie Reservoir aan. Hier vind je verschillende wandelroutes. Een populaire route is 11 kilometer lang, rondom het hele reservoir met een prachtige treetop walk in het midden. Je komt er niet enkel prachtige planten en bomen tegen maar ook onder meer varanen en schattige makaak aapjes tijdens je wandeling. Breng voldoende water mee want er bevinden zich geen waterpunten op het wandelpad.

Hoe kom ik er?

Het grote vliegveld van Singapore is rechtstreeks bereikbaar vanuit Nederland en vanuit de meeste grote steden in Azië. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkope vliegtickets Singapore.

Als je op het schiereiland Maleisië bent kun je de bus nemen naar Singapore. Vanaf steden als Kuala Lumpur en Malakka ben je dan in enkele uren in Singapore. Kaartjes koop je online via 12GO Asia.

Wees sociaal

Nieuwste blogartikelen Singapore