Backpacken Singapore

Backpacken Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en wordt door water gescheiden van Maleisië en Indonesië. Halverwege vorige eeuw was het nog een derdewereldland maar tegenwoordig is het één van de meest welvarende en moderne landen in de wereld. Qua veiligheid, hygiëne, infrastructuur en medische voorzieningen doet Singapore mee met de beste. Singapore is weliswaar een land, maar eigenlijk is het meer een grote stad met wat kleine eilandjes er om heen. Gelukkig is er in de enige stad van het land wel genoeg te doen. Overal zie je torenhoge wolkenkrabbers, grote winkelcentra en andere prachtige gebouwen. Ook op gebied van lekker eten en interessante cultuur zit je in Singapore goed.

Doen in Singapore

Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden te vinden in Singapore. De vele wolkenkrabbers zijn voor de liefhebbers natuurlijk de moeite waard en het Raffles Hotel is een veelgemaakte stop. De dierentuin van Singapore is ook een aanrader, vooral de nachtsafari is leuk. Vanaf een langzaam rijdend treintje zie je hoe de dieren leven als het donker is en dit is vaak wat leuker dan bij daglicht.


Singapore 1


Verschillende wijken

De meeste backpackers verblijven in de wijk Little India. Deze wijk is nauwelijks te vergelijken met de rest van Singapore. Lage gebouwen, veel kleuren en geuren en overal marktkraampjes. Het is totaal anders dan het centrum vol zakenlui en wolkenkrabbers. In Little India kun je ook nog een aantal tempels en moskeeën bezoeken. De Chinatown van Singapore is leuk om even door te lopen. De verwachte tempels, markten en restaurants zijn hier goed te doen.

Overnachten in Singapore

Op een klein budget in Singapore verblijven lijkt vanwege de moderne gebouwen en infrastructuur veel reizigers onmogelijk. In onze ogen is dat niet terecht. Leven in de stad is duurder dan in de omringende landen, maar een paar dagen in de stad zal je budget niet te veel schade aandoen. De meeste goedkope accommodaties zijn in de wijk Little India te vinden. Als je iets unieks wilt, en wilt genieten van een geweldig uitzicht over Singapore, kun je verblijven in het Marina Bay Sands hotel. Wellicht even sparen maar dan heb je wel een unieke ervaring! Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk reserveren.

Overnachten Singapore

Onze hostel aanraders

Eten

In Singapore kun je overal terecht voor heerlijk eten. Dankzij de immigranten uit verschillende landen kun je er onder andere goed Indiaas, Chinees en Indonesisch eten. Restaurants zijn over het algemeen vrij prijzig. Een goedkoper alternatief is het eten bij een hawker centre, tegenwoordig meestal food center genoemd. Hier vind je verschillende eetkraampjes, waar je voor enkele euro’s heel goed eten krijgt. Goedkoop en ook nog eens erg lekker. Check ook ons overzicht met de leukste hawker centres van Singapore.


Singapore 2


Winkelen in Singapore

Singapore stond vroeger bekend als de plek om goedkope kleding en elektronica te kopen. De laatste jaren zijn er steeds meer grote winkelcentra uit de grond gestampt. In deze centra vind je vooral luxere producten. Vooral op en rondom Orchard Road staan grote winkelcentra. Toch kun je ook hier nog genoeg goedkopere winkels vinden. Zo kun je in Far East Plaza goedkope boeken en kleren vinden. De luxere kleding winkels vind je in Ngee Ann City en Heeren.

WithLocals in Singapore

Een ontzettend leuke manier om Singapore te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. Dit Nederlandse bedrijf is vorig jaar begonnen met een platform waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader!

Beleef het echte Singapore

Pulau Ubin

Wil je drukte van de stad Singapore even verlaten? Maak dan een daguitstapje naar Pulau Ubin. Op dit mooie eiland kun je een fietstocht maken en de fraaie natuur bekijken. Ook kun je verschillende dieren spotten, waaronder een aantal mooie tropische vogels. Bekijk ook ons artikel over een uitstapje naar Pulau Ubin.

Route door Singapore en Maleisië

Hoe kom ik er?

Het grote vliegveld van Singapore is rechtstreeks bereikbaar vanuit Nederland en vanuit de meeste grote steden in Azië. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkope vliegtickets Singapore.

Als je op het schiereiland Maleisië bent kun je de bus nemen naar Singapore. Vanaf steden als Kuala Lumpur en Malakka ben je dan in enkele uren in Singapore. Kaartjes koop je online via 12GO Asia.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Nieuwste blogartikelen Singapore