Marina Bay Sands

Marina Bay Sands

Het luxe resort Marina Bay Sands past eigenlijk totaal niet bij alle andere tips op deze site gericht op backpacken in Azië. Voor de prijs die je hier betaalt voor één overnachting kun je in andere landen in Zuidoost-Azië een paar weken overnachten! Nu zouden we je dit normaal nooit aanraden maar de infinity pool bovenop het hotel levert je wel een unieke ervaring op. Marina Bay Sands is gelegen in de Marina Bay in Singapore. Het hotel bestaat uit drie losse gebouwen van elk 55 verdiepingen die aan elkaar verbonden zijn door een gigantisch sky park op de daken. In dit park vind je ook het 150 meter lange zwembad dat grotendeels verantwoordelijk is voor de wereldwijde faam van het complex. In het resort vind je bovendien ook nog eens een gigantisch casino, twee theaterzalen, een museum, een schaatsbaan en tientallen andere faciliteiten.


Singapore 4
Marina Bay Sands is niet alleen van binnen, maar ook van buiten prachtig!


De infinity pool

Alle luxe en entertainment binnen Marina Bay Sands is leuk, maar de grootste reden van ons voor een bezoekje is de infinity pool op het dak. Al liggend in dit zwembad, of op de aanwezige ligstoelen, heb je een fantastisch uitzicht over de stad Singapore. Hoe we de term infinity pool het beste kunnen uitleggen is ons niet helemaal duidelijk, maar als je naar de foto’s kijkt snapt je precies waar we het over hebben. Hier zwemmen en genieten van het uitzicht zou in onze ogen op iedereens bucket list moeten staan. Helaas kun je niet zomaar even naar boven gaan met de lift en een duik nemen. Als je in het zwembad wilt zul je moeten overnachten in het hotel.


Marina Bay Sands
De infinity pool bovenop het dak


Overnachten in Marina Bay Sands

Zoals gezegd is een overnachting nogal prijzig. Voor de simpelste kamer ben je voor één nacht zeker al wel €250 kwijt, maar vaak nog wel €100 meer. Voor backpackers natuurlijk een compleet ander bedrag dan dat ze gewend zijn. Wij hebben echter geen problemen om de vrijheid en goedkope basis van het backpacken een enkele keer om te ruilen voor geweldige ervaringen. Als jij dit ook wilt combineren kun je alvast beginnen met sparen. Het boeken van een kamer kun je het beste via Booking.com doen, of je kunt er gewoon even kijken hoeveel alles kost.