Backpacken Thailand

Backpacken Thailand

Backpacken in Thailand is dankzij de vele bezienswaardigheden, het prachtige landschap en de voordelige prijzen wereldwijd één van de populairste keuzes onder backpackers. Ook de relatief goede infrastructuur en het redelijke aantal Thai dat Engels spreekt, maken het land goed toegankelijk voor toeristen. Elk jaar komen er hierdoor meer toeristen naar Thailand. Wat ons betreft mag deze toename wel stoppen, het authentieke Thailand verdwijnt meer en meer. Gelukkig is het nog altijd wel een hele leuke bestemming om te bezoeken. Veel backpackers beginnen hun reis door Azië in Thailand, zodat ze kunnen wennen aan het klimaat en om een grote cultuurschok te voorkomen. Wij raden dit beginnende backpackers zeker aan.

Leuke locaties Thailand

Bezienswaardigheden in Thailand

Thailand staat bekend om het door velen bewonderde boeddhisme en de prachtige tempels die overal te vinden zijn. Tijdens het backpacken in Thailand kom je ongetwijfeld monniken tegen die vol overtuiging hun geloof uitvoeren. Veel tempels behoren tot de mooiste Het land kent sowieso ontzettend veel bezienswaardigheden.

Steden

De meeste backpackers beginnen hun reis door Thailand – en Azië – in de hoofdstad Bangkok. De stad kan worden beschreven als het het backpack mekka van de wereld. De meeste backpackers in Bangkok verzamelen zich op en rondom Khao San Road. De lokale bewoners hebben daar goed op ingespeeld met hostels, souvenirwinkels en goedkope restaurants en bars. Onze favoriete stad is echter het noordelijke Chiang Mai. Hier heerst een leuke sfeer en is er veel te zien en te doen. Vanuit hier kun je ook het geweldige dorpje Pai bezoeken, een heerlijk relaxte bestemming.

Reisgids Thailand

Eilanden in Thailand

Er zijn ontzettend veel eilanden te vinden in Thailand, van onbewoonde eilandjes tot grote toeristische eilanden. Phuket is het grootste eiland in Thailand en een goede uitvalsbasis voor bezoeken aan de prachtige kleine eilanden in de regio. Bezoek bijvoorbeeld het meest zuidelijke eiland van Thailand; Koh Lipe. Ook de Koh Phi Phi eilanden liggen in de buurt van Phuket, in onze ogen de mooiste van heel Thailand. Een ander groot en populair eiland is Koh Samui. Hier in de buurt vind je ook het feesteiland Koh Phangan en het duikeiland Koh Tao. Dichtbij Bangkok ligt het, door veel backpackers aangedane, eiland Koh Samet. Lees meer over onze favoriete eilanden in Thailand.

Vrijwilligerswerk

Thailand is een van de leukere landen in Azië om vrijwilligerswerk te doen. De combinatie van vriendelijke bevolking, prachtige omgevingen en vele mogelijkheden om ook in de avond wat leuks te doen vind je bijna nergens anders. Vooral in Chiang Mai kun je leuk vrijwilligerswerk doen. Ook in minder bekende (en dus minder toeristische) plaatsen zijn er projecten beschikbaar. Denk hierbij aan Singburi, Umphang en Wang Nam Kieo. Interesse in vrijwilligerswerk? Bekijk onze pagina over vrijwilligerswerk in Thailand voor de actuele programma’s en veel meer informatie over de mogelijkheden die je hebt.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Vliegtickets

Veel backpackers beginnen hun reis in Thailand. Niet alleen omdat het een geweldig land is maar ook omdat het gemakkelijk te bereiken is vanuit Nederland. Bovendien kun je vanaf hier ook goedkoop verder vliegen naar andere landen in Azië. Lees onze tips over het boeken van een goedkoop vliegticket Thailand, je kunt er gemakkelijk veel geld mee besparen.

Klimaat

Thailand is een groot land met een groot aantal verschillen in landschap en klimaat. Vooral als je naar Zuid-Thailand gaat, wat je waarschijnlijk doet om de zon te voelen, moet je hier rekening mee houden. Van augustus tot oktober is het regenseizoen. Je begrijpt dat je voor een zonvakantie beter een moment in een andere periode kunt kiezen. Van november tot mei, als het in Nederland koud is, wordt het warmer en verdwijnt de regen. Het regenseizoen in het noorden van Thailand valt in dezelfde maanden. Maar hier zal je er minder last van hebben. Als je veel door de natuur wilt gaan lopen hier, kun je april en mei beter vermijden, dan is het eigenlijk te warm. Bekijk onze pagina over de beste reistijd Thailand voor meer tips wanneer je het best door het land kunt reizen.

Wees sociaal

Share on Facebook2Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Nieuwste blogartikelen Thailand