Eten in Thailand

Eten in Thailand

Thailand heeft vele hoogtepunten, wat ons betreft is het Thaise eten daar een van. Je hebt de keuze uit vele geweldige gerechten, die tot de lekkerste in Azië behoren. Bovendien is in praktisch elke straat wel een restaurant te vinden. Het typische Aziatische streetfood is ook volop verkrijgbaar, meestal van goede kwaliteit. De Thaise keuken is pittig. Als je hier niet tegenkomt zijn er een aantal gerechten die je waarschijnlijk niet zult waarderen. In de meeste restaurants kun je echter aangeven hoe pittig je jouw gerecht wilt.

Lekkerste Thaise gerechten

Er zijn weinig landen te vinden met meer heerlijke, lokale gerechten. Er zijn tientallen Thaise gerechten die absoluut het proberen waard zijn. Je kunt kiezen uit veel verschillende smaken, ingrediënten en bereidingswijzen. Dit zijn de bekendste Thaise gerechten:

Gerecht: Pittigheid: Beschrijving:
Groene curry Groene curry met kokosmelk, vlees, limoenblad en Thaise aubergines.
Kai Pad Med Ma Muang Gewokte kip met cashewnoten, ui, paprika, knoflook en vissaus.
Khao Pad Gebakken rijst met verschillende groenten en vlees.
Khao Pad Sapparot Gebakken rijst in of met ananas, paprika, erwten, cashewnoten en vlees.
Khao Soi Een Noord-Thaise curry met kip en noedels.
Mango Sticky Rice Een populair toetje met mango, kleefrijst en kokosmelk.
Massaman Curry Een curry met aardappels, pinda’s en vlees.
Pad See Ew Slijmerige dikke rijstnoedels, met sojasaus en verschillende groenten en eventueel vlees.
Pad Thai Noedels met taugé, wortels, bosui, vissaus, tofu, limoen en eventueel vlees.
Penang Curry Een dikkere curry met pinda’s, veel kokosmelk en vlees of vis.
Rode Curry Rode curry met vlees, zonder veel groenten.
Som Tam Een salade van groene papaja, wortels en andere groenten.
Thom Kha Kai Een soep met kip, kokos, pepers, gember en citroengras.
Tom Yam Een soep met citroengras, laoswortel, limoenbladeren, koriander en meestal met garnalen.
Yam Nua Yang Een salade met biefstuk, tomaat, rode ui, munt, koriander en pepers.

Eten Thailand

Een overheerlijke Pad Thai


Thais Eten

Mango Sticky Rice; geliefd onder backpackers


Kosten

Uit eten in Thailand is goedkoop. Met name de lokale gerechten in de niet-toeristische restaurants zijn super goedkoop. Ook het streetfood is goedkoop. Daarnaast is de 7-Eleven is altijd op loopafstand. Bij deze – onder backpackers zeer populaire – supermarkt kun je goedkoop eten halen. De tosti’s zijn met name populair onder backpackers, maar ook de kant en klare sushi is lekker en betaalbaar.

Uit eten in Thailand

Restaurants zijn er genoeg in Thailand. Waar je ook in Thailand bent, je kunt altijd wel meerdere restaurants vinden. Deze variëren tot lokale tenten waar je voor enkele euro’s al heerlijk eet, tot luxere restaurants gericht op toeristen. Met name de goedkopere restaurants en de food courts in winkelcentra worden ook regelmatig door locals bezocht. De Thaise keuken is het uiteraard het populairste, maar ook de Japanse keuken is populair in Thailand – deze zie je veel terug in food courts.

Streetfood

Thailand staat daarnaast bekend om haar streetfood. In sommige andere landen in Azië is dit vaak van bedenkelijke kwaliteit, maar in Thailand is de kwaliteit over het algemeen goed. Zoek altijd de kraampjes uit waar locals ook op af komen. Let er ook op dat alles vers wordt gemaakt en je geen eten krijgt dat al een uur geleden is gemaakt. Streetfood is over het algemeen goedkoper dan eten in een restaurant, dus kies hier zeker voor aks je op een klein budget reist.

Drinken

Singha, Chang en Leo zijn de bekendste biermerken van Thailand. Probeer deze zeker uit bij je bezoek aan het land. Ook de fruitshakes zijn populair bij reizigers in Thailand. Voor een goede prijs krijg je heerlijke mango, ananas of andere shakes.

Kookcursus

De Thaise keuken is ontzettend populair, met als gevolg dat veel toeristen de gerechten ook thuis willen maken. Door het hele land worden kookcursussen aangeboden. Het aanbod is met name groot in Chiang Mai. Absoluut een aanrader. Op Cookly.me zie je een overzicht van de verschillende aanbieder. De kookcursussen worden bovendien beoordeeld en je kunt gemakkelijk een reservering maken. Ideaal dus.

Lees meer over Thailand