Koh Tao

Koh Tao

Koh Tao is hét duik- en snorkeleiland van Thailand. Op dit kleine, tropische eiland in de buurt van Koh Samui en Koh Phangan vind je alles wat je nodig hebt om de onderwaterwereld te verkennen. Door de combinatie van het heldere water, de verscheidenheid in flora en fauna en de betaalbare uitrustingen en cursussen is je duik- of snorkelervaring op dit eiland geweldig.

Duiken op Koh Tao

De meeste duikfaciliteiten vind je rondom het grote strand Hat Sai Ri. Vanaf hier, en de grotere guesthouses, kan je alles regelen om te beginnen met duiken. De eilandjes rondom Koh Tao zijn de beste plekken om te duiken en snorkelen. Er zijn meer dan genoeg boten die je hier graag naartoe brengen. Ook het behalen van een duikcertificaat is mogelijk op Koh Tao. Bovendien kost dit veel minder dan op andere populaire duiklocaties. Lees ook ons artikel over duiken op Koh Tao voor veel meer informatie hierover.


Koh Tao


Mango Viewpoint

Een erg leuke activiteit op Koh Tao is een kijkje nemen op het Mango Viewpoint. De weg omhoog is best lastig, maar eenmaal boven wordt je beloond met een schitterend uitzicht over het eiland. Op het uitkijkpunt staat bovendien een leuk barretje waar je een drankje kunt halen. Als de klim je wat te gevaarlijk is (en we overdrijven niet, hij is echt lastig) dan kan je uitwijken naar het tevens mooie John Suwan view point.

Overnachten Koh Tao

De prijzen op Koh Tao zijn wat hoger dan in andere delen van Thailand. Door de relatief grote hoeveelheid aan opties kun je, zeker in het laagseizoen, nog wel een accommodatie vinden die binnen je budget past. Reken op tien tot vijftien euro per nacht. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Koh Tao

Onze hostel aanraders


Koh Tao
Koh Nang Yuan, gelegen in de buurt van Koh Tao.


Koh Nang Yuan

Een must do bij je bezoek aan Koh Tao is een uitstapje maken naar Koh Nang Yuan. Dit zijn drie kleine eilanden die worden verbonden door een prachtige zandstrook. Dit hoort sowieso in de rij van mooiste eilanden in heel Thailand terecht. Naast vertoeven op dit prachtige – maar drukke – strand, kan je hier ook heel goed snorkelen. Het water is zo helder dat je de vissen al ziet zwemmen voordat je onderwater bent. Ga zeker ook naar het viewpoint, vanwaar je een aantal jaloersmakende foto’s kunt maken. Trips naar Koh Nang Yuan boek je gemakkelijk op Koh Tao.

Stranden

Als een van de weinige Thaise eilanden kan je Koh Tao niet echt een strandbestemming noemen. Er zijn wel stranden te vinden uiteraard, maar deze redden het zeker niet bij stranden in de rest van Thailand. Sairee Beach is de populairste keuze onder backpackers. Niet alleen om te verblijven, maar ook om op het strand te relaxen. Sai Nuan Beach is een rustigere keuze, zeker een van de leukste stranden op het eiland.


Koh Tao 3


Uitgaansleven

Verwacht hier geen spectaculair uitgaansleven zoals op Koh Phangan. Dat betekent echter niet dat je hier geen leuke tijd kan hebben. Het hoogtepunt wat ons betreft is een drankje doen terwijl je de zonsondergang bekijkt. Op Sairee Beach zijn meerdere tenten waar je rond die tijd heerlijk kunt zitten. En een mooie zonsondergang zie je op Koh Tao bijna elke dag.

Hoe kom ik er?

Vanuit Koh Phangan doet de boot er een kleine twee uur over. Als je rechtstreeks uit Koh Samui duurt het een halfuur langer. Je kunt ook vanaf het vaste land direct door naar Koh Tao. De snelste boot brengt je vanaf Chumphon in anderhalf uur op het eiland. Bekijk ook ons artikel over vervoer van Bangkok naar Koh Samui en omgeving.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0