Koh Phayam

Koh Phayam

Koh Phayam is een van de weinig overgebleven prachtige Thaise eilanden waar het massatoerisme nog niet op af komt. Een aantal jaar geleden was dit al helemaal een onontdekt eiland. In de afgelopen jaren is hier echter verandering in gekomen. Het aantal toeristen dat Koh Phayam bezoekt stijgt echter snel. Veel van deze bezoekers zijn backpackers, voor ons een groot pluspunt. We snappen waarom hier veel backpackers op af komen. De stranden op het eiland zijn mooi en heerlijk rustig, de sfeer op het eiland is goed en je kunt je er prima vermaken.

De stranden

Je hebt de keuze uit twee grote stranden en meerdere kleine stranden. Het drukst bezochte strand is Ao Yai, maar ook hier is het aantal strandgangers beperkt. Hier zijn de meeste bars te vinden en het is daarmee de beste plek om andere mensen te ontmoeten op Koh Phayam. Je kunt hier bovendien ook goed surfen, de surfboards zijn ter plekke te huur. Als je wilt zwemmen kun je beter naar het strand Ao Khao Kwai. Hier zijn de golven minder sterk en is het ook nog rustiger op het strand. Nog rustiger is het op de vele kleinere stranden, waarvan je er zeker een paar moet ontdekken.


Koh Phayam


Overnachten op Koh Phayam

Het aantal accommodaties op Koh Phayam is flink gestegen de laatste jaren. Zo worden er – helaas – een aantal resorts gebouwd op de stranden van het eiland. Voor backpackers zijn er gelukkig nog wel genoeg keuzes. De spectaculaire hotels ontbreken, maar leuke guest houses zijn er genoeg. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Snorkelen en duiken

De onderwaterwereld in de directe omgeving van Koh Phayam valt erg tegen. Gelukkig maakt de wijdere omgeving dit absoluut goed. De Surin eilanden zijn hierin het hoogtepunt. Tours naar deze en andere snorkelspots zijn te boeken op het eiland.


Koh Phayam


Faciliteiten

Neem genoeg geld mee naar Koh Phayam, want er zijn nog pinautomaten aanwezig op het eiland. Een mobiel signaal en internet is er inmiddels wel, maar reken zeker niet op snel internet.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Pak de boot van de Phayam Pier in Ranong, op het vaste land van Thailand. Deze kustplaats is onder andere te bereiken met de nachtbus vanuit Bangkok en heeft zelfs een klein vliegveld.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal