Surat Thani

Surat Thani

Surat Thani is geen bestemming die hoog op je bucketlist zou staan, maar de kans is groot dat je er toch komt. De stad – de hoofdstad van de gelijknamige provincie – is namelijk een veel gebruikte toegangspoort tot drie bekende Thaise eilanden; Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. Met name Koh Samui is goed te bereiken vanuit Surat Thani. De stad zelf kent weinig bezienswaardigheden of interessante activiteiten. De meeste toeristen reizen zo snel mogelijk door, op naar leukere bestemmingen in het zuiden van Thailand. Dit betekent echter niet dat Surat Thani een vervelende stad is. Als je een kijkje wilt nemen in een typische Thaise werkstad, dat niet alleen maar om toeristen draait, is dit een leuke optie. Bovendien kun je er heerlijk eten.

Zien en doen

Deze alinea kunnen we kort houden; er valt vrij weinig specifieks te beleven. Loop een rondje door de stad voor een indruk van het leven hier, sla de waterkant niet over in je wandeling. Geniet verder van het goede eten. Dit kun je voornamelijk verkrijgen op de leuke avondmarkt.


Surat Thani


Overnachten in Surat Thani

Als je laat aankomt in Surat Thani en niet gelijk wilt of kunt doorreizen ben je genoodzaakt om hier te overnachten. Een ramp is dit niet, want er zijn prima kamers te vinden voor een goede prijs. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Doorreizen naar Koh Samui

Seatran en Raja zijn de twee grootste bedrijven die de tours aanbieden. Met name Seatran krijgt goede reviews. De boten vertrekken niet vanuit Surat Thani zelf, maar vanaf de Donsak pier. Dit is nog een busrit van een uur verwijdert van de stad. Eenmaal op de boot ben je nog anderhalf uur onderweg naar Koh Samui. Tickets voor deze reis kun je in een bus/boot combinatieticket kopen, wel zo handig. Let er op wel dat er hier veel scammers actief zijn. Deze verkopen je de pakketten voor een hogere prijs dan als je het rechtstreeks koopt. Koop de tickets daarom rechtstreeks bij het bedrijf zelf. Wil je Koh Samui liever overslaan? Je kunt in Surat Thani ook de boot pakken naar Koh Phangan en Koh Tao. Als je vanuit Bangkok komt kun je voor deze twee Thaise eilanden echter beter via Chumphon of Hua Hin reizen.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Surat Thani heeft een klein vliegveld. Als je snel naar het zuiden van Thailand wilt vliegen is het soms de goedkoopste optie om hier naar toe te vliegen. Vanaf onder meer Bangkok en Chiang Mai gaan er rechtstreekse vluchten. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Thailand.

Het treinstation ligt eigenlijk in Phun Phin, ruim tien kilometer buiten Surat Thani. Als je rechtstreeks uit Bangkok komt is dit een goede optie. Je bent dan ongeveer tien uur onderweg.

De boot pakken op Koh Samui naar Surat Thani is uiteraard ook een optie, je bent dan een kleine drie uur onderweg.

Vanuit het hele zuiden van Thailand kun je dus pakken naar Surat Thani. Vanuit Krabi ben je ruim twee uur onderweg en vanuit Phuket een uur langer. Voor zowel je bus- als treinkaartjes kun je terecht op 12GO Asia.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal