Van Surat Thani naar Khao Sok

Van Surat Thani naar Khao Sok

De stad Surat Thani is een veel gemaakte tussenstop van en naar de populaire nabijgelegen eilanden Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan. Op slechts 130 kilometer afstand ligt het Khao Sok National Park, een plek om even tot rust te komen in de natuur na het uitbundige eilandleven. Zo reis je eenvoudig vanuit de stad Surat Thani naar Khao Sok.

Zo reis je van Surat Thani naar Khao Sok:

1) Minibus

Waar je ook verblijft in Surat Thani, je kunt altijd eenvoudig op een minibus naar het Khao Sok National Park stappen. Er vertrekken namelijk minibusjes vanaf het vliegveld, het treinstation en Surat Thani Minibus Terminal in de stad zelf. Vanaf het vliegveld vertrekken de busjes ieder uur in de morgen en middag. De rit naar Khao Sok Van Station duurt twee uur en een kwartier, kaartjes kosten ongeveer €10. Vanaf het treinstation vertrekken alleen ’s morgens enkele minibussen, die twee uur over deze route doen. Een ticket kost je €7. Als je overnacht in Surat Thani, is de bus vanuit het centrale minibusstation wellicht de beste optie. Ieder uur vertrekt een busje naar Khao Sok voor een reis die tweeënhalf uur duurt. Met ticketprijzen van €5,60 is dit de goedkoopste optie.

Kaartje kopen: Ter plaatse in het busstation of via de website 12Go.Asia.


2) Taxi

Als je met een grote groep reist en bij je accommodatie afgezet wil worden, kun je het best een taxi regelen. Wanneer je met meer dan vier personen reist, is een privé minibus aan te raden. Je kunt je taxi boeken via 12go.asia of ter plaatse, maar je zult er rekening mee moeten houden dat je stevig moet onderhandelen. Een realistisch bedrag voor een minibusrit – goed voor 9 personen – is €70. Een rit met een kleinere auto kost ongeveer €60, maar in deze personenauto’s passen slechts vier passagiers.

Kaartje kopen: Je kunt in Surat Thani een chauffeur aanspreken en onderhandelen of via je accommodatie vervoer regelen. Als je geen gedoe wil, kun je eveneens via 12Go.Asia boeken.


Meer over deze bestemmingen: