Meenemen Thailand

Meenemen Thailand

Naast onze algemene pagina over wat je het best kunt meenemen op je reis hebben we ook een aantal specifieke tips voor Thailand voor je op een rijtje gezet. Lees de tips goed door en probeer te voorkomen dat je er ter plekke achter komt dat je nog iets vergeten bent! In Thailand kun je, in tegenstelling tot een aantal andere landen in Zuidoost-Azië, ter plekke ook prima terecht voor kleding, toiletspullen of andere items die je bent vergeten. Dit kost je uiteraard wel extra tijd, die je liever aan leuke dingen besteedt. Wij kopen de belangrijkste dingen daarom liever in Nederland, zo weten we zeker dat alles geregeld is. Bekijk ook onze paklijst voor Thailand, waarin je alles kunt afstrepen voor je vertrek.

Kleding

In veel tempels mag je niet met ontblote knieën en/of enkels naar binnen. Een spijkerbroek meenemen is een optie, maar wel erg warm. Een sarong is een frissere optie. Je kunt deze in Nederland kopen, maar ook gemakkelijk ter plaatse. Ook kun je daar andere broeken kopen die niet zo warm zijn. Met name de olifantenbroeken zijn populair onder backpackers. Of neem gewoon een dunne, lange broek mee naar Thailand. Sowieso is het aan te raden te kiezen voor lichte, ademende kleding.

Wat voor schoenen mee naar Thailand?

Sommige backpackers kiezen ervoor om twee of zelfs drie paar schoenen mee te nemen naar Thailand, terwijl anderen het bij één paar houden. Drie is in onze ogen wat overdreven, en zelfs twee is wat ons betreft voor de meeste reizigers niet nodig. Als je op een paar comfortabele schoenen waarop je goed kunt lopen de reis maakt hoef je geen andere schoenen mee te sjouwen. Geen backpacker die het uitmaakt als het niet je allermooiste schoenen zijn. Een paar slippers meenemen op reis is uiteraard wel aan te raden.

Stekkers

Er worden in Thailand drie verschillende stopcontacten gebruikt; type a, type b en type c. In Nederland maken we gebruiken van type c en type f stopcontacten. Dit betekent dat je apparaten op het type c stopcontact gewoon kunt aansluiten. In onze ervaring is dit ook het type stopcontact wat je het meeste tegenkomt in Thailand. Het zou echter kunnen dat je in je accommodatie alleen andere stopcontacten ziet, dan kun je de stekkers niet aansluiten. Neem een reisstekker mee of koop ter plekke een adapter.

stekker thailandmeenemen thailandstopcontact thailand

Meenemen naar Thailand

Tijdens je backpack trip in Thailand kan een bezoekje aan een tropisch eiland natuurlijk niet ontbreken. En omdat backpacken op een tropisch eiland er net iets ander aan toe gaat dan in steden als Bangkok en Chiang Mai, raden we je aan het volgende mee te nemen:

Reisuitrusting

Muskietennet: Veel hostels hebben een muskietennet boven de bedden hangen, maar houdt er rekening mee dat deze vaak versleten en zeker niet geïmpregneerd zijn. En de muggen op Thaise eilanden zijn helaas geen grapje.

Packing Cubes: Kan je nooit wat vinden in je backpack of heb je altijd moeite om je tas dicht te krijgen? Met een packing cube kun je jouw spullen scheiden in kleine tasjes, waardoor je alles gemakkelijk terugvindt in je bagage als je eenmaal in Thailand bent.

Lakenzak: Slaap je in een bamboe hutje op het stand? Super gaaf natuurlijk, maar een beetje hygiëne is toch fijn. Met je eigen lakenzak kun je in elk budget hostel terecht. Kies je voor de wat luxere accommodaties? Dan heb je een lakenzak waarschijnlijk niet nodig.

Drybags: Met name als je de Thaise eilanden gaat bezoeken is een drybag een aanrader. In deze waterbestendige tas leg je jouw waardevolle spullen, waardoor deze beschermd zijn als je een boottocht maakt of als je getroffen wordt door een tropische regenbui.

Reishanddoeken: Een ander ideaal item om mee te nemen naar Thailand is een reishanddoek. Niet alleen voor de bezoekjes aan het strand, maar ook in je hostel komt zo’n sneldrogende, compacte handdoek goed van pas.

LifeStraw: het tap water in Thailand is niet te drinken, wat betekend dat je als backpacker waarschijnlijk heel wat waterflessen verslijt. Helemaal op eilanden belanden deze vaak op het stand of in het water. Wil je een beetje rekening houden met je omgeving en niet steeds flessen water te hoeven kopen? Met de LifeStraw drink je gefilterd water zo uit de kraan.

Waszak en schoenenzak: Zeker als je lang gaat backpacken en veelvuldig de was moet doen is een waszak ideaal. Hiermee worden jouw vieze spullen gescheiden van jouw schone outfits en voorkom je dat de geur zich verspreidt. Met een schoenenzak doe je min of meer hetzelfde, maar dan voor schoenen. Handig als je in Thailand een trekking in bestemmingen als Khao Sok of Khao Yai maakt met vieze schoenen

Reisgids

Een reisgids is onmisbaar, zeker als je gaat backpacken. In de reisgids staan tips over accommodaties, bezienswaardigheden, vervoer en veel meer informatie over Thailand.

Wat mag je niet meenemen naar Thailand?

Uiteraard mag je geen wapens of drugs meenemen naar Thailand. De drugswetten zijn in Thailand sowieso een stuk strenger dan in Europa, dus blijf daar ver van weg. Ook het gebruik van e-sigaretten en vapes is in Thailand verboden, dus neem deze niet mee in je bagage. Voor sommige medicijnen heb je een verklaring nodig, kijk daarvoor op de website van het CAK.

Download onze inpaklijst

Wil je een handige inpaklijst met alles wat je moet meenemen naar Thailand die je gemakkelijk kunt uitprinten? Vul dan je e-mailadres in en we sturen de inpaklijst direct naar je toe.