Meenemen Thailand

Meenemen Thailand

Naast onze algemene pagina over wat je het best kunt meenemen op je reis en onze handige inpaklijst hebben we ook een aantal specifieke tips voor Thailand voor je op een rijtje gezet. Lees de tips goed door en probeer te voorkomen dat je er ter plekke achter komt dat je nog iets vergeten bent! In Thailand kun je, in tegenstelling tot een aantal andere landen in Zuidoost-Azië, ter plekke ook prima terecht voor kleding, toiletspullen of andere items die je bent vergeten. Dit kost je uiteraard wel extra tijd, die je liever aan leuke dingen besteedt. Wij kopen de belangrijkste dingen daarom liever in Nederland, zo weten we zeker dat alles geregeld is.

Reisgids

Een reisgids is onmisbaar, zeker als je gaat backpacken. In de reisgids staan tips over accommodaties, bezienswaardigheden, vervoer en veel meer informatie over Thailand.

Kleding voor tempels

In veel tempels mag je niet met ontblote knieën en/of enkels naar binnen. Een spijkerbroek meenemen is een optie, maar wel erg warm. Een sarong is een frissere optie. Je kunt deze in Nederland kopen, maar ook gemakkelijk ter plaatse. Ook kun je daar andere broeken kopen die niet zo warm zijn. Vooral de olifanten broeken zijn erg populair onder backpackers.

Stekkers

Er worden in Thailand drie verschillende stopcontacten gebruikt; type a, type b en type c. In Nederland maken we gebruiken van type c en type f stopcontacten. Dit betekent dat je apparaten op het type c stopcontact gewoon kunt aansluiten. In onze ervaring is dit ook het type stopcontact wat je het meeste tegenkomt in Thailand. Het zou echter kunnen dat je in je accommodatie alleen andere stopcontacten ziet, dan kun je de stekkers niet aansluiten. Neem een reisstekker mee of koop ter plekke een adapter.

stekker thailandmeenemen thailandstopcontact thailand

Waar je backpack kopen online?

Onze favoriete keuze voor het kopen van je backpack is Coolblue. Zij hebben een groot aanbod, zeer handige tips voor het kopen van de juiste backpack en een geweldige service. Bovendien bezorgen ze gratis en kan je altijd gratis retourneren.

Leesboek

Meenemen naar Thailand

Tijdens je backpack trip in Thailand kan een bezoekje aan een tropisch eiland natuurlijk niet ontbreken. En omdat backpacken op een tropisch eiland er net iets ander aan toe gaat dan in steden als Bangkok en Chiang Mai, raden we je aan het volgende mee te nemen:

– DEET en Muskieten net: Veel hostels hebben een muskietennet boven de bedden hangen, maar houdt er rekening mee dat deze vaak versleten en zeker niet geïmpregneerd zijn. En de muggen op Thaise eilanden zijn helaas geen grapje.
– Slaaplaken: Slaap je in een bamboe hutje op het stand? Super gaaf natuurlijk, maar een beetje hygiëne is toch fijn. Met je eigen slaaplaken kun je in elk budget hostel terecht.
– LifeStraw: het tap water in Thailand is niet te drinken, wat betekend dat je als backpacker waarschijnlijk heel wat waterflessen verslijt. Helemaal op eilanden belanden deze vaak op het stand of in het water. Wil je een beetje rekening houden met je omgeving en niet steeds flessen water te hoeven kopen? Met de LifeStraw drink je gefilterd water zo uit de kraan.

Inkopen doen

Een handige website voor het kopen voor alle benodigdheden voor je backpack-reis is Backpackspullen. Naast backpacks kun je hier ook vele handige accessoires aanschaffen. Ideaal om op één site gelijk meerdere items te kopen. Gebruik de kortingscode “backpackeninazie” voor 5% korting op het gehele assortiment. Er zijn nog een beperkt aantal kortingscodes beschikbaar, dus wees er op tijd bij.