Koh Lanta

Koh Lanta

Koh Lanta is een van de grotere Thaise eilanden. Het ligt in de Andamanse Zee. Ondanks de grootte van dit eiland is het hier een stuk rustiger dan op andere eilanden in deze regio, zoals Phuket en Koh Phi Phi. Het echte uitgaansleven, zoals op deze genoemde eilanden wel aanwezig is, ontbreekt op Koh Lanta. Voor sommige backpackers een reden om een bezoek aan het eiland over te slaan, maar andere vinden het juist lekker dat je in de avond rust hebt en niet de dronken Engelsen moet ontwijken. De leeftijd van de gemiddelde bezoeker is daardoor wat hoger. Een andere reden hiervoor is dat je ontzettend goed kunt duiken rondom het eiland.

Koh Lanta

Zoals je van een Thais eiland verwacht zijn de stranden op Koh Lanta erg mooi. Zwemmen en relaxen op het strand kan op meerdere stranden. Helaas ontbreken hier de indrukwekkende kalkstenen rotsen die je op de meeste andere eilanden in de regio tegenkomt. Het uitzicht dat je hebt is daardoor wat minder spectaculair dan op Koh Phi Phi, maar het is nog steeds erg mooi. Bovendien lopen er minder toeristen in de weg als je een foto wilt maken.


Koh Lanta


Koh Rok

Ten zuiden van Koh Lanta ligt het schitterende Koh Rok. Deze twee eilanden (Koh Rok Noi en Koh Rok Yai) zijn vanuit Koh Lanta te bezoeken als een snorkeltrip van een dag. In de ochtend vertrek je met de speedboat. Eenmaal aangekomen pak je de snorkels en spot je al snel vele schitterende kleurrijke vissen. Koh Rok zelf is ook ontzettend mooi, dus neem je camera mee. Lunchen doen je op het strand en aan het einde van de middag ben je weer terug in Koh Lanta. Dan heb je er een hele leuke dag opzitten, deze tocht is zeker een aanrader.

Overnachten

De meeste resorts op Koh Lanta liggen rondom Saladan. Goede locatie als je veel luxe wilt, maar minder fijn voor de backpacker met een klein budget. Voor de goedkopere accommodaties kun je zuidelijker op het eiland beter terecht. Hier zijn verrassend veel goede hostels te vinden, voor goede prijzen. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Koh Lanta

Onze hostel aanraders


Koh Lanta 2


Scooter tocht

Zoals op de meeste Thaise eilanden is het eiland verkennen per scooter een van de leukere dingen die je kunt doen. Op Koh Lanta is dit ook absoluut het geval. Verspreid over het eiland liggen prachtige, rustige stranden waar je met de scooter heen kunt rijden.

Lanta Animal Welfare

Een ontzettend goed initiatief is het Lanta Animal Welfare. Bij deze vrijwilligerswerk organisatie worden verwaarloosde dieren opgevangen en verzorgt. Er zijn met name veel katten en dieren te vinden. Als toerist kan je dit complex bezoeken en wat nuttig werk met deze dieren verrichtten. Zo kan je honden (vaak puppy’s) uitlaten en met katten knuffelen. Niet alleen heel leuk om te doen, maar ze kunnen je hulp ook nog eens erg goed gebruiken. Langere tijd vrijwilligerswerk doen met deze dieren hier is ook een mogelijkheid. Check ook de website van Lanta Animal Welfare.


Koh Lanta 3


Hoe kom ik er?

In het laagseizoen - de Nederlandse zomermaanden - varen niet alle boten, houd daar rekening mee. Vanuit Koh Phi Phi gaan er het hele jaar door wel boten, deze doen er anderhalf uur over. Je kunt ook de boot nemen vanaf Krabi, deze tocht duurt twee uur. De snelste boot vanaf het eiland Koh Lipe doet er drie uur over, als je wat minder wilt betalen doe je er een uur langer over.

Koh Lanta is met een brug verbonden met het vasteland van Thailand. Zo kan je vanuit Krabi makkelijk een minivan pakken naar het eiland, deze doet er ongeveer anderhalf uur over. Vanuit Phuket is de rit wat langer, vier uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0