Koh Lanta

Koh Lanta

Koh Lanta is een van de grotere Thaise eilanden. Het ligt in de Andamanse Zee. Ondanks de grootte van dit eiland, is het er een stuk rustiger dan op andere eilanden in deze regio, zoals Phuket en Koh Phi Phi. Het uitgaansleven, zoals op deze genoemde eilanden wel aanwezig is, ontbreekt op Koh Lanta. Voor sommige backpackers is dit een reden om Koh Lanta niet te bezoeken, anderen vinden het juist lekker om ’s avonds rust te hebben en geen dronken reizigers tegen te komen. De gemiddelde leeftijd van de reizigers is er daardoor wat hoger. Een andere reden hiervoor is dat je ontzettend goed kunt duiken rondom Koh Lanta.

Koh Lanta

Zoals je van een Thais eiland verwacht, zijn de stranden op Koh Lanta erg mooi. Op meerdere stranden kun je zwemmen en relaxen. Helaas zijn er geen indrukwekkende kalkstenen rotsen, die je op de meeste andere eilanden in de regio wel ziet. Het uitzicht dat je hebt is daardoor wat minder spectaculair dan op Koh Phi Phi, maar het is nog steeds erg mooi. Bovendien lopen er minder toeristen in de weg als je een foto of een strandwandeling wilt maken. Bovendien is het oude deel van het eiland – old town – z’n charmes nog niet verloren aan massatoerisme.


Koh Lanta


Koh Rok

Ten zuiden van Koh Lanta ligt het schitterende Koh Rok. Deze twee eilanden – Koh Rok Noi en Koh Rok Yai – zijn vanaf Koh Lanta te bezoeken. Je kunt er bijvoorbeeld een dag naartoe gaan, in de vorm van een snorkeltrip. In de ochtend vertrek je met een speedboat. Eenmaal aangekomen, kun je meteen gaan snorkelen en spot je al snel veel schitterende, kleurrijke vissen. De eilanden van Koh Rok zijn ontzettend mooi, dus neem je camera mee. Lunchen doe je op het strand en aan het eind van de middag ben je weer terug op Koh Lanta.

Overnachten

De meeste resorts op Koh Lanta liggen rondom Saladan. Dit is een goede locatie als je veel luxe wilt, maar minder interessant voor de backpacker met een klein budget. Voor de goedkopere accommodaties moet je in het zuiden van het eiland zijn. Hier vind je verrassend veel goede hostels die niet duur zijn. In onze Reisgids Thailand staan de leukste hostels van Koh Lanta vermeld.


Koh Lanta 2


Scootertocht

Zoals op de meeste Thaise eilanden, is het leuk om op Koh Lanta op een scooter rond te rijden, om het eiland te verkennen. Verspreid op het eiland zijn er verschillende prachtige, rustige stranden waar je met een scooter naartoe kunt rijden.

Lanta animal welfare

Een mooi initiatief is Lanta animal welfare. Deze organisatie vangt verwaarloosde dieren op en verzorgt ze. Lanta animal welfare verzorgt vooral veel katten. Als toerist kun je dit complex bezoeken en honden – vaak puppy’s uitlaten en katten knuffelen. Dit is niet alleen leuk om te doen, ze kunnen je hulp ook goed gebruiken. Langere tijd vrijwilligerswerk verrichten, behoort ook tot de mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op de website van Lanta Animal Welfare.

Cursussen en back to basic

Naast cursussen die je op veel Thaise eilanden kunt volgen, zoals duiken, yoga, pilates, Thais koken en muay Thai, kun je op Koh Lanta ook een cursus natuurlijk bouwen, duurzame bamboe of creatief recyclen volgen. De organisatie Asalanta biedt deze workshops aan in het tropisch regenwoud. De workshop kan alleen doorgaan als je vooraf reserveert. Bij Asalanta kun je ook overnachten voor een back to basic/zelfvoorzienende lifestyle-ervaring, zoals de organisatie het zelf noemt. Ook hier kun je vrijwilligerswerk doen.


Koh Lanta 3


Mu Koh Lanta

Mu Koh Lanta is een nationaal park in het zuiden van Koh Lanta. Je kunt het regenwoud het best bezoeken met een scooter. Onderweg naar het oerwoud passeer je apen en fijne uitzichtpunten. Ook in het regenwoud leven veel apen. In het nationaal park is het uitzicht vanaf de vuurtoren heel mooi, op een heldere dag is het natuurlijk op z’n best. Verder kun je er twee prachtige stranden, grotten en een mooie waterval bezoeken. Je kunt er snorkelen en kamperen. Tham khao mai kaew, Tham seua en Tham khlong chak zijn de meest toegankelijke grotten. Tham is Thais voor grot. Daarnaast is het leuk om op zoek te gaan naar de Khlong chak waterval, die natuurlijk dichtbij Tham khlong chak ligt.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

In het laagseizoen - de Nederlandse zomermaanden - varen niet alle boten. Vanaf Koh Phi Phi varen er het hele jaar door wel boten; deze doen er anderhalf uur over. Ook kun je vanuit Krabi een boot nemen; deze tocht duurt twee uur. De snelste boot vanaf het eiland Koh Lipe doet er drie uur over en als je wat minder wilt betalen, doe je er een uur langer over.

Een brug verbindt Koh Lanta met het Thaise vasteland. Vanaf Krabi kun je gemakkelijk met een minivan naar het eiland reizen. De rit duurt ongeveer anderhalf uur. Vanuit Phuket is de rit wat langer; vier uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal