Pai

Pai

Pai is een klein dorpje in het noordwesten van Thailand. Ondanks de geringe grootte is het toch een populaire stop onder backpackers. Bezoekers komen naar Pai vooral als uitstap van het ruim honderd kilometer verderop liggende Chiang Mai. De schitterende natuur en de volledige rust die hier heerst maakte het vooral onder de alternatieve backpackers (/hippies) een populaire stop. Ondanks de grote aantallen toeristen heerst er gelukkig nog steeds een heerlijke rust en een relaxte sfeer. Het dorp Pai heb je binnen een half uur wel gezien. De prachtige regio en de leuke activiteiten die je er kunt ondernemen maken Pai zo leuk.

Scooter huren

Een scooter huren en de omgeving van Pai verkennen is een van de leukste dingen die je hier kunt doen. Voor een euro of 5 heb je een scooter voor de gehele dag. Rij op de scooter door de bergen, langs de rijstvelden en geniet van het prachtige uitzicht. Je hebt geen rijbewijs nodig om een scooter te huren maar als je tegen een politiecontrole aanloopt moet je wel een boete betalen als je geen rijbewijs bij je hebt. We raden je aan voorzichtig te rijden. De wegen zijn niet overal even goed en de vele bochten en bergen kunnen al snel tot een ongeluk leiden. Als je in Pai rondloopt zul je ongetwijfeld meerdere mensen zien met verband om hun been, zorg dat jij er niet ook zo bij hoeft te lopen.


Pai


Doen in Pai

Geniet in Pai van de relaxte sfeer. Dit kun je zowel in het dorp zelf doen als in de prachtige omgeving. Als je wat actiefs wilt doen, kun je gaan raften. Vooral tijdens het regenseizoen (van juli tot september) is dit een ontzettend leuke activiteit. Tijdens het regenseizoen komt ook de Mo Paeng waterval meer tot leven. Breng dan zeker een bezoekje aan dit natuurfenomeen! Wil je liever een dagje niks doen? Chillen bij de Fluid Swimming Pool is dan een goede optie. Voor 60 Bath mag je de hele dag bij dit zwembad liggen. Je kunt er goed zonnen, ze draaien er lekkere muziek en het eten smaakt er ook prima. Bovendien komen er veel backpackers op af, dus je kunt er ook goed andere reizigers ontmoeten.

Overnachten in Pai

Pai was vroeger zeer goedkoop te noemen maar door het groeiende aantal toeristen en een grote overstroming waarbij veel guesthouses zijn afgebroken zijn de prijzen snel gestegen. Toch kun je in het regenseizoen nog steeds met weinig moeite een kamer vinden voor iets meer dan 5 euro. Reken hier een euro of twee bij als je in de Nederlandse winter gaat en wat extra tijd voor het zoeken. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Pai

Onze hostel aanraders


Pai 3


Pai 4


Eten

Een groot pluspunt van Pai is het heerlijke eten dat je er kunt krijgen. In de twee hoofdstraten van het dorp zijn elke dag tientallen eetkraampjes te vinden. Elk kraampje verkoopt iets anders, meer dan genoeg keuze dus. Er zijn tevens een paar prima restaurants te vinden in Pai, maar wij vinden het eten bij de kraampjes op straat zeker het leukst. De kraampjes zijn er echter pas aan het einde van de middag. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke (koffie)tentjes gespecialiseerd in ontbijt en lunch.

Uitgaan

Voor een dergelijk klein dorp kan je opmerkelijk goed uitgaan in Pai. Doordat Pai voornamelijk door – alternatieve – backpackers wordt bezocht zijn er meerdere uitgaansgelegenheden die hier op in spelen. Er zijn geen grote clubs te vinden maar wel ontzettend leuke barretjes waar elke dag live muziek wordt gespeeld en alles voelt er allemaal even relaxed aan. De sfeer is ook als de zon al lang onder is nog zeer goed te noemen.


Pai 5


Pai Canyon

Een paar kilometer buiten Pai ligt de bijzondere Pai Canyon. Dit is een mooie kloof, waarover je een aantal spannende maar leuke wandelingen kunt maken. Over hele smalle paden, aan beide kanten omringt door steile afgronden, loop je over de kloof. Als je hoogtevrees hebt kan je de echt smalle paden maar beter vermijden. Goede schoenen zijn ook zeker aan te raden, doe dit niet op je slippers. Ongelukken komen regelmatig voor en je wilt hier echt geen flinke val maken. Ondanks dat is het hier wel echt mooi. Zeker met zonsondergang is de Pai Canyon bijzonder fraai.

Pai in je route door Thailand

Hoe kom ik er?

De snelste optie om naar Pai te gaan is met de minivan. In Chiang Mai kun je voor 4 á 5 euro een kaartje kopen naar Pai. In de minivan rij je in ongeveer drie uur naar Pai. De afstand is nog geen honderd kilometer, maar doordat je dwars door de bergen gaat duur de rit flink wat langer. Zelf een scooter huren en naar Pai rijden is ook een hele leuke optie. Bekijk ook onze blog over alle mogelijkheden van vervoer van Chiang Mai naar Pai.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook1Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0