Stranden Thailand

Stranden Thailand

Je bezoekt Thailand om de prachtige tempels, de nationale parken, het eten, de cultuur en natuurlijk ook de schitterende stranden. En stranden zijn er genoeg. Met name in het zuiden van Thailand zijn veel mooie stranden te vinden. Op deze pagina geven we een overzicht van onze favoriete stranden in Thailand.

Railay Beach

Een van de unieke dingen aan Railay Beach is dat het alleen per boot te bereiken is. Hoewel het strand vrij populair is geeft dit toch een compleet ander gevoel dan als je met de bus aankomt. Dit strand, gelegen bij Krabi, kent alle kenmerken die je zoekt in een strand in Thailand; helder water, prachtige rotsen en verlaten eilandjes in de verte.


Maya Bay

De film The Beach is grotendeels op dit strand opgenomen. Als je de film hebt gezien zul je nu ongetwijfeld zin hebben om Maya Bay te bezoeken. Dit strand op Koh Phi Phi is omringd door indrukwekkende rotsen en het strand en water zijn prachtig. Mocht je de film nog niet hebben gezien, doen!

Let op: de Maya Bay is tot 2021 gesloten door de Thaise overheid. Door de grote hoeveelheid aan toeristen is de natuur achteruit gegaan. Met de tijdelijke stop aan toeristen hoopt de Thaise overheid dit te herstellen.

Koh Phi Phi


Sunrise Beach

Het leuke eiland Koh Lipe, in het uiterste zuiden van Thailand, beschikt over meerdere leuke stranden. Onze favoriet is Sunrise Beach. Wat dit strand zo bijzonder maakt is dat bij eb een extra stuk strand in het water verschijnt. Loop door ondiepe water naar dit stukje strand doe en geniet van dit bijzondere fenomeen. Dankzij het eiland Koh Adang op de achtergrond is het bovendien een fotogeniek strand.

Koh Lipe


Koh Nang Yuan

Dit strand ligt op een groep van drie kleine eilandjes iets ten noorden van duikersparadijs Koh Tao. De smalle zandstrook tussen de eilandjes levert prachtige plaatjes op en heerlijke mogelijkheden om te relaxen. Ook het gebrek aan auto’s of andere drukte maakt de sfeer hier zo relaxed.

Koh Tao


Emerald Cave

Het strand binnen de Emerald Cave is absoluut het meest bijzondere strand uit deze lijst. Na een boottocht van zo’n honderd meter door een grot kom je aan bij dit verborgen strand, omringd door rotswanden. Deze unieke locatie maakt het een geweldig strand. De Emerald Cave is het hoogtepunt van het eiland Koh Mook. Ontwijk de grote groepen toeristen door er zelf vroeg in de dag er naartoe te kajakken.


Onbekende stranden op Koh Kood

Koh Kood ligt nabij het vaker bezochte Koh Chang, maar heeft zonder twijfel de mooiste stranden van deze regio. Met name de onbekende stranden in het zuiden van het eiland zijn prachtig. Aan deze kleine stranden liggen dure resorts, maar je kunt er gewoon zelf naartoe gaan. Je komt hier niet of nauwelijks andere toeristen tegen, terwijl ze wat ons betreft tot de mooiste stranden van Thailand horen. Onze favorieten zijn de stranden Ao Khlong Hin, Ao Tha Khian, Ao Jark en Ao Phrao.

Koh Kood


Hua Hin Beach

Hua Hin Beach is populair onder een brede doelgroep. Hua Hin ligt niet al te ver buiten Bangkok waardoor zowel Thaise gezinnen als toeristen de weg hier naartoe afleggen. Zwemmen kan je hier niet zo goed maar lekker zonnen wel.


Lamai Beach

Koh Samui kan niet ontbreken op deze lijst en zeker Lamai Beach verdient een plekje in onze top 10. Het strand heeft een goede combinatie van uitzicht en dingen die er te doen zijn.


Haad Rin

Niet het mooiste strand, maar de legendarische Full Moon Parties maken Haad Rin wel tot één van de leukste stranden in Thailand. Overdag kun je er prima liggen, met goede accommodaties in de buurt. Als de zon eenmaal ondergaat op Koh Phangan beginnen de feesten en is het tijd voor drank.


Long Beach

Ook op Koh Lanta kun je perfect terecht voor prachtige stranden. Het eiland is lekker rustig, ideaal om op het strand te liggen dus! Long Beach is een bekend en populair strand. In het zuiden van het eiland zijn echter ook veel mooie stranden te vinden.


Freedom Beach

Phuket is niet bij alle backpackers even geliefd. Het valt echter niet te ontkennen dat er veel prachtige stranden op het eiland te vinden zijn. Het verborgen Freedom Beach is een van onze favorieten.


Khao Lak

De badplaats Khao Lak is de laatste jaren veel populairder geworden. De gunstige ligging nabij populaire bestemmingen als Phuket en Khao Sok maken Khao Lak een makkelijk te bezoeken bestemming. Het brede en lange strand is ideaal om een paar dagen te relaxen.


Veelgestelde vragen

Wat is het mooiste strand van Thailand?

Een lastige keuze, maar ons favoriete strand van Thailand is Sunrise Beach op Koh Lipe.

Wat zijn de mooiste eilanden van Thailand?

Bekijk onze pagina over de mooiste eilanden in Thailand voor meer tips hierover.

Lees verder over Thailand