Chiang Dao

Chiang Dao

Chiang Dao is een pittoresk dorpje gelegen aan de voet van de Doi Chiang Dao Mountain ongeveer 75 kilometer boven Chiang Mai. De enorme kalkstenen pieken van de berg zorgen voor een uniek landschap. Door de koele temperatuur en de vele regen die er valt tijdens het regenseizoen is de omgeving van Chiang Dao erg groen en jungle-achtig. Chiang Dao is voornamelijk bekend door de beroemde, gelijknamige Cave, maar er zijn voldoende activiteiten in de omgeving om je een paar dagen te vermaken. Doordat het dorp nog niet ontdekt is door de grote toeristenmassa behoudt het zijn authentieke Noord-Thaise charme.

Bezienswaardigheden

De Chiang Dao Cave is de populairste attractie in de regio. De grot is twaalf kilometer lang (al kun je niet de gehele grot bezichtigen) en bezit vele stalactieten. Je kunt het verlichte deel van de grot op eigen houtje bezoeken of met een gids dieper de grot in gaan. Je betaalt een kleine bijdrage voor de elektriciteit in de grot. Vanuit de Cave gaat er een nature trail richting de Wat Tham Pla Pong tempel. Het pad gaat dwars door de jungle, maar let goed op want het kan er erg glad zijn wanneer het geregend heeft. Je kunt ook via de grote weg bij de Wat Tham Pla Pong tempel komen. Omdat de tempel boven op een berg ligt moet je wel nog een aantal trappen opklimmen. Het is de klim zeker waard want het uitzicht vanuit de tempel is prachtig! Net buiten Chiang Dao liggen natuurlijke hotsprings die erg mooi zijn aangelegd met Japanse tuinen, bamboe tuinhuisjes, kleedruimtes, douches en wc’s. Zeker op een koude regenachtige dag is het heerlijk om in het warme water te relaxen. In het dorp zelf is er iedere dinsdagochtend een kleurrijke markt waar verschillende stammen lokale producten verkopen.


Chiang Dao


Natuurparken

Er zijn verschillende natuurparken in de omgeving van Chiang Dao. In het Chiang Dao Wildlife Sanctuary ligt de derde hoogste berg van Thailand, Doi Luang Chiang Dao. De berg is omringd door jungle en goed geschikt voor hiken en vogels spotten. Je kunt zelfs naar de top van de berg klimmen in een één- of tweedaagse trip. Je hebt officieel wel een gids nodig om deze klim te kunnen doen. Pha Daeng National Park ligt ten noorden van Chiang Dao. Dit park ligt vrij hoog en het kan er dan ook erg koud worden in de winter. In Pha Daeng National Park vind je verschillende watervallen en mooie wandelpaden.

Vervoer in Chiang Dao

Het is handig om in Chiang Dao eigen vervoer te hebben, aangezien er weinig openbaar vervoer is en de taxi’s hoge tarieven vragen. Er zijn verschillende guest houses in het dorp die scooters verhuren. Een scooter huur je al vanaf 200 baht per dag, terwijl je voor een kleine taxirit al minstens 150 baht kwijt bent. Ook kun je fietsen of mountainbikes huren, een leuke optie als je wat meer wilt bewegen.


Chiang Dao


Overnachten en eten in Chiang Dao

De meeste accommodaties zitten niet in Chiang Dao zelf maar in het nabijgelegen dorpje Ban Tham waar zich ook de Chiang Dao Cave bevindt. Er is voldoende keuze aan hostels, guest houses en restaurants op de Cave Road. In en rondom het dorp zijn ook een aantal farmstays en guest houses te vinden en ’s avonds is er een kleine foodmarket met een aantal eetstalletjes. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Vanuit Chiang Mai gaan er regelmatig bussen richting Tha Ton, deze bus stopt onderweg in Chiang Dao. De busrit duurt ongeveer anderhalf uur. Je wordt gedropt bij het busstation op de hoofdweg in Chiang Dao. Als je op de Cave Road verblijft zul je vanaf hier nog wel een taxi moeten pakken. Je kunt ook zelf met de scooter richting Chiang Dao rijden.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.