Koh Adang

Koh Adang

Koh Adang is een eiland, gelegen aan de Zuidelijke Andaman kust van Thailand. Samen met de eilanden Koh Lipe, Koh Tarutao en Koh Kai maakt het eiland onderdeel uit van het Nationale marinepark Tarutao. Het is een relatief rustig en onontdekt eiland waar je de feestende bende voor even kunt ontwijken om tot rust te komen. Het eiland ligt zo dicht op Koh Lipe dat velen denken dat de twee bij elkaar horen, maar niets is minder waar. Waar Koh Lipe al ver ontwikkeld is tot vakantieoord, is Koh Adang nog voor het overgrote deel bedekt met weelderige jungles en heuvels en verdient het dus ook haar eigen roem.

Bezienswaardigheden

Bij het hoofdkantoor van het nationale park vind je een laagdrempelig restaurantje, een sfeervolle camping, meerdere bungalows en een bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum is tevens een museum dat je inzicht geeft in de omgeving van het eiland, de dieren die hier wonen en de Urak Lawoi bevolking van Koh Adang.

Ben je een watervalliefhebber? Bezoek dan de Kinnaree Waterval op Koh Adang om te genieten van het uitzicht op een steile klif, gelegen in de vallei, in het midden van het eiland.

Voor het beste uitzicht op Koh Adang moet je de hike- of sportschoenen uit de backpack trekken. De trekking naar de uitkijkpunten bestaat uit niet-geasfalteerd, ruw en hobbelig grond dat vrij modderig is. Houd er rekening mee dat de route je de diepte van de jungle in brengt en niet duidelijk is aangegeven. Het resultaat van de stevige hike is het echter waard. Je komt langs drie verschillende uitkijkpunten met een uitzicht op Koh Adang en de omliggende eilanden.


Koh Adang


Kamperen op Koh Adang

Voor de kampeerliefhebbers is Koh Adang een mooie onontdekte bestemming. De enige camping op het eiland biedt voor een klein bedrag simpele tenten en bedjes waardoor jij je eigen niet meer mee hoeft te sjouwen. Mocht het weer omslaan, dan biedt de camping bungalows aan op het strand.

Stranden

Het zal je enorm verbazen hoe weinig toeristen Koh Adang hebben ontdekt en hiernaartoe trekken. Zodra je aankomt wordt je verrast met parelwitte stranden die vrijwel leeg zijn. Je hebt dus al gauw je eigen privéstrand gescoord op dit eiland. Vraag simpelweg de bestuurder van de boottaxi en rondje om het kleine eiland te varen tot je een lege spot ziet. Heb je de witte stranden nu wel gezien? Een aanrader is om, voor de verandering, de longtailboot te nemen naar het noorden van het eiland om hier te relaxen op een uniek zwart strand!


Koh Adang


Duiken en snorkelen op Koh Adang

Aangezien Koh Adang onderdeel is van het Nationale marinepark Tarutao is het uiteraard niet vreemd dat duiken en snorkelen hier een must zijn. Rondom het eiland zijn er verschillende duikspots waar je kennis kunt maken met de onderwaterwereld van Tarutao. Onze favoriete duikspots hier zijn tevens de belangrijkste, namelijk Nursery Bay en Hin Yai.

In Nursery Bay zal je maximaal 15 meter de diepte in gaan, wat met name aantrekkelijk is voor degenen die bezig zijn hun PADI certificaat te behalen of deze net hebben behaald. Wat je hier voornamelijk kunt zien is hard koraal, de pijlstaartrog, grote barracuda’s en verschillende vissen die door het rif worden aangetrokken.

In Hin Yay kun je tot wel 30 meter de diepte ingaan. Deze diepte, gepaard met de sterke stromingen maakt het een uitdagende duik die beloond wordt met zicht op de luipaardtrekkervis, de keizervis en de verpleegsterhaai. Uiteraard kun je hier ook al snorkelend het strand afwandelen en het prachtige koraal en onderwaterleven van bovenaf bewonderen.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Je kunt op Koh Lipe een longtailboot nemen naar Koh Adang. Een leukere optie is om op Koh Lipe een kayak te huren en zelf naar het eiland te peddelen. Let op, hoe klein de afstand ook lijkt, wij raden ten strengste af van Koh Lipe naar Koh Adang te zwemmen. De stroming tussen de twee eilanden is verrassend sterk en het langsrijdend bootverkeer kun je zo over het hoofd zien.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal