Backpack route Vietnam

Backpack route Vietnam

Na het, min of meer, volgen van deze backpack route heb je in een paar weken veel hoogtepunten van Vietnam gezien. Je begint in Hanoi, in het noorden. Al reizend naar het zuiden zie je veel van dit prachtige land. De route andersom volgen is ook een optie. Het ligt eraan waar je vandaan komt en waar je hierna naartoe wilt. Zowel Hanoi als Ho Chi Minh City zijn goed bereikbaar vanaf andere landen.

Onze backpack route Vietnam

Route Vietnam


1) Hanoi
Begin je reis in de hoofdstad van Vietnam. Hanoi heeft veel historie en bezienswaardigheden. Maak als je tijd hebt zeker een kleine omweg om het noordelijke Sapa te bezoeken, een van de leukere bestemmingen in Vietnam.

2) Hanoi > Ha Long Bay
In Ha Long Bay zie je de schitterende omgeving en vaar je met een bootje naar afgelegen grotten.

3) Ha Long Bay > Ninh Binh
De provincie Ninh Binh is een van de mooiste provincies van Vietnam. Vooral de prachtige boottocht die je hier kunt maken is een een geweldige ervaring.

4) Ninh Binh > Phong Nha
In het nog weinig bezochte Phong Nha verken je een aantal van de meeste bijzondere en mooiste grotten ter wereld.

5) Phong Nha > Hué
Hué was lange tijd de keizerlijke hoofdstad van Vietnam en heeft daardoor ontzettend veel culturele bezienswaardigheden.

6) Hué > Hoi An
Hoi An is onze favoriete bestemming in Vietnam. Je blijft hier ongetwijfeld veel langer hangen dan je had gepland.

7) Hoi An > Nha Trang
Nha Trang is geen fijne plek. Er komen ontzettend veel Russen op af en de lokale bevolking is niet vriendelijk. Een tussenstop is vanwege de afstanden vaak nodig, maar reis zo snel mogelijk verder.

8) Nha Trang > Mui Ne
Maak een tussenstop bij Mui Ne, een kustplaats met mooie stranden en een leuke sfeer. Eventueel kun je hiervoor of hierna ook Dalat bezoeken, een aangename stad in de bergen.

9) Mui Ne > Ho Chi Minh City
In Ho Chi Minh City vind je een gevarieerd uitgaansleven, veel musea en de beroemde Vietcong tunnels. Als je na Ho Chi Minh City nog behoefte hebt aan strand kun je doorreizen naar het leuke eiland Phu Quoc.

Duur van je reis

Vietnam is geen klein land en tussen de verschillende plaatsen is een flinke reistijd onoverkoombaar. Je hebt hierdoor wel minimaal drie à vier weken nodig voor deze route. Een week of twee extra heeft eigenlijk onze voorkeur.

Reisgids Vietnam

Combineren met andere routes

Als je deze route eindigt in Ho Chi Minh City, kun je gemakkelijk doorreizen naar Cambodja en aan onze route door Cambodja beginnen. Vanuit Ho Chi Minh City – maar ook vanuit Hanoi – kun je voor goede prijzen naar andere steden in Zuidoost-Azië vliegen. Vlieg bijvoorbeeld naar Bangkok om aan onze route door Thailand te beginnen, naar Kuala Lumpur voor een reis door Maleisië of naar Jakarta om onze route door Indonesië af te leggen.

Vliegen naar Vietnam

Deze route door Vietnam begint in Hanoi. Vliegtickets voor deze en andere steden in Vietnam vind je het goedkoopst op onderstaande sites:

Cheaptickets.nl
TIX.nl

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.