Con Dao

Con Dao

Vietnam is een populair land onder backpackers en andere reizigers. Veel bestemmingen zijn de laatste jaren ontzettend toeristisch geworden. Op de eilandengroep Con Dao – gelegen op ongeveer 250 kilometer ten zuidoosten van Ho Chi Minh City – ontsnap je aan deze drukte. Het is er niet alleen rustig, maar ook ontzettend mooi. Je vindt er een aantal van de mooiste stranden van Vietnam, die dus bovendien lekker rustig zijn. Ook kun je goed snorkelen, duiken en andere activiteiten ondernemen op Con Dao.

Geschiedenis van Con Dao

Con Dao speelt een opmerkelijke rol in de beruchte Vietnamese geschiedenis. Op Con Son – het grootste eiland van de eilandengroep – ligt een gevangenis waar tijdens de Amerikaanse Vietnam oorlog veel gevangenen in gruwelijke condities werden vastgehouden. Ook tijdens de Franse Vietnam oorlog werden hier duizenden Vietnamezen vastgehouden. Het eiland heeft hierdoor de bijnaam ‘Devil’s Island’ gekregen. De gevangenis en een bijbehorend museum zijn tegenwoordig te bezoeken en zeker een van de belangrijkste bezienswaardigheden.


Con Dao


Con Dao


Zien en doen

De verlaten, mooie stranden van Con Dao zijn uiteraard een van de belangrijkste trekpleisters van de eilandengroep. Heerlijk om gewoon wat te relaxen, of voor een mooie wandeling. Wandelen kun je ook goed in het Con Dao National Park. Hier kun je een paar mooie tochten maken, waarbij de kans groot is dat je een aantal bijzondere dieren spot. Als je een lange tocht wilt maken raden we aan om een gids te huren. Als je toch liever rondom het strand en de zee bent kun je snorkelen of duiken. Dit is dé duikspot van Vietnam. Bij de lokale duikscholen kun je een aantal mooie trips organiseren.

Stranden

Het strand Dam Trau is wat ons betreft het leukste strand van Con Dao. Het is een mooi, lang strand waar je lekker kunt relaxen of kunt zwemmen. Ook zijn er een aantal leuke restaurants gelegen waar je lekkere vis kunt eten. Het strand ligt naast het vliegveld. Vanaf het strand zie je af en toe van dichtbij een vliegtuig landen of opstijgen. Een ander mooi strand om te bekijken is Bai Nhat.


Con Dao


Beste reistijd

Con Dao kent een duidelijke piek in regen in de zomermaanden. Ook in deze tijd kun je de eilanden bezoeken, maar op het strand liggen is wellicht niet altijd mogelijk. De eerste zes maanden van het jaar zijn het beste om deze leuke eilandengroep te bezoeken.

Vervoer op Con Dao

Binnen Con Son Village kun je de meeste afstanden lopend afleggen. Als je de rest van het eiland Con Son wilt verkennen kun je een scooter huren om zelf op pad te gaan. Ook rijden er minibussen en taxi’s rond waar je gebruik van kunt maken. Met de boot reis je tussen de verschillende eilanden van de Con Dao eilandengroep.


Con Dao


Eten en drinken

Er zijn een aantal leuke restaurants gelegen op Con Son, het grootste eiland van Con Dao. Zoals op wel meer eilanden het geval is ben je hier wat meer geld kwijt voor het eten en drinken dan elders in Vietnam. Het nachtleven op Con Son is niet heel spectaculair, maar er zijn enkele leuke bars waar je een drankje kunt doen.

Dit zijn onze favoriete restaurants op Con Dao:

Naam Eten Aanbod Prijs
Quan An Gia Minh Onze favoriet op Con Dao, neem de handgemaakte noedels €€
Chay Con Dao Healthy Een sfeervol restaurant met lekker vegetarisch eten €€
Bar200 Con Dao Een gezellige bar met redelijk westers eten €€
Infiniti Cafe & Resto Ook voornamelijk westers eten, een goede optie voor de lunch €€

Overnachten op Con Dao

Er komen niet heel veel backpackers op Con Dao af. Hierdoor zijn er nog geen hostels te vinden op de eilanden. Overnachten is sowieso wat duurder dan in de rest van Vietnam, maar zeker niet onbetaalbaar. Er zijn een aantal leuke guest houses en betaalbare hotels te vinden waar je terechtkunt. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Vietnam

Hoe kom ik er?

Verreweg de makkelijkste manier om op Con Dao te komen is met het vliegtuig. De eilanden zijn bereikbaar met directe vluchten vanaf Ho Chi Minh City en Can Tho (Mekong Delta). Tips over het boeken van vliegtickets vind je op onze vliegtickets Vietnam pagina.

De boot nemen is een goedkopere optie, maar wat ons betreft niet de betere. De boot vertrekt Vung Tau en doet er liefst twaalf uur over, een comfortabele tocht is dit bovendien zeker niet.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.