Vliegtickets Vietnam

Vliegtickets Vietnam

Vietnam is niet alleen een populair onderdeel van lange backpack reizen in Azië, maar steeds meer reizigers besluiten ook om alleen Vietnam aan te doen tijdens hun reis. Zeker in dat laatste geval is het uiteraard handig en voordelig om direct naar Vietnam te vliegen. Ook als je een langere reis door Azië maakt kan het verstandig zijn om rechtstreeks naar Vietnam te vliegen, om vanaf hier door te reizen naar andere landen in Azië. Je hebt een aantal opties als je naar Vietnam wilt vliegen. Op deze pagina beschrijven we de mogelijkheden en geven we tips over het regelen van goedkope vliegtickets Vietnam.

Waar naartoe vliegen?

Er zijn meerdere internationale vliegvelden gelegen in Vietnam. De grootste zijn te vinden in de grootste steden; Hanoi in het noorden en Ho Chi Minh City in het zuiden. Ho Chi Minh City heeft het grootste en drukste vliegveld van Vietnam, maar uit onze ervaring is het vaak voordeliger om op Hanoi te vliegen. Da Nang heeft ook een redelijk groot vliegveld, maar heeft vooral verbindingen met andere Aziatische landen en nauwelijks met Europa.

Hieronder vind je een overzicht van de internationale vliegvelden van Vietnam, inclusief de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Tan Son Nhat International Airport Ho Chi Minh City Vietnam Airlines, VietJet Air, Jetstar Pacific, AirAsia, Turkish Airlines, Emirates, Thai Airways & Cambodia Angkor Air
Noi Bai International Airport Hanoi Vietnam Airlines, VietJet Air, Jetstar Pacific, AirAsia, Turkish Airlines, Emirates, Thai Airways & Lao Airlines
Da Nang International Airport Da Nang Vietnam Airlines, VietJet Air, Jetstar Pacific, AirAsia & Bangkok Airways
Cam Rang International Airport Nha Trang Vietnam Airlines, VietJet Air, Jetstar Pacific, AirAsia & Bangkok Airways
Phu Quoc International Airport Phu Quoc Vietnam Airlines, VietJet Air, Jetstar Pacific, AirAsia & Bangkok Airways
Cat Bi International Airport Hai Phong Vietnam Airlines, VietJet Air & Jetstar Pacific
Phu Bai International Airport Hué Vietnam Airlines, VietJet Air & Jetstar Pacific
Can Tho International Airport Can Tho Vietnam Airlines, VietJet Air & AirAsia

Goedkope vliegtickets Vietnam

Je kunt dus kiezen uit meerdere vliegvelden in Vietnam om naartoe te vliegen. Vergelijk goed de verschillende opties. Het kan veel geld schelen als je naar Hanoi of Ho Chi Minh City vliegt om je reis te beginnen. Als je geen specifieke voorkeur hebt voor de volgorde van je reis, dan kan dit zeker geen kwaad. Daarnaast kan het ook veel geld schelen als je van een ander vliegveld vertrekt. Vliegen vanuit Duitsland of België kan bijvoorbeeld een stuk goedkoper zijn.

De andere belangrijkste tip bij het kopen van een vliegticket Vietnam is om je flexibel op stellen wat betreft de data waarop je vliegt. Enkele dagen eerder of later vliegen kan aanzienlijk goedkoper zijn. Vergelijk eerst de verschillende data voordat je daadwerkelijk je vliegdatum vastlegt.

Binnenlandse vluchten Vietnam

Vietnam is een groot land dus als je niet al te veel tijd hebt, maar toch veel wilt zien, kan het verstandig om een binnenlandse vlucht te nemen. De volgende vliegvelden in Vietnam behandelen binnenlandse vluchten: Hanoi, Ho Chi Minh City, Da Nang, Hué, Phu Quoc, Hai Phong, Can Tho, Lien Khuong en Nha Trang. Deze binnenlandse vluchten zijn makkelijk te boeken via Tix.nl.

Vliegtickets Vietnam boeken

Uit onze ervaringen kiezen wij altijd voor Tix.nl. Zowel qua prijs als qua service is dit de beste keuze, maar vergelijk zeker alle aanbieders die we hieronder hebben vermeld.

TIX.nl
Cheaptickets.nl