Bezienswaardigheden Vietnam

Bezienswaardigheden Vietnam

Vietnam is een groter land dan de meesten denken. Daarbij is er hartstikke veel te zien en te doen. Als je een beperkend tijdschema hebt, is het wellicht verstandig je te focussen op een aantal bezienswaardigheden in Vietnam die je zeker wilt zien. Om je hierbij te helpen hebben we onze favorieten op een rij gezet:

Ha Long Bay

Onze favoriet in Vietnam is zonder twijfel de Ha Long Bay. Dit prachtige landschap staat niet voor niets bekend als één van de zeven natuurlijke wereldwonderen. De duizenden rotsen in het water zorgen voor een prachtig uitzicht tijdens een leuke boottocht.

Ha Long Bay


Cu Chi Tunnels

Als je interesse hebt in de geschiedenis van Vietnam, met name in de Vietnamese oorlog, dan vind je de Cu Chi Tunnels vast boeiend. In deze tunnels bewoog en leefde de Vietcong tijdens de oorlog. Gedeeltes van deze tunnel zijn bewaard gebleven en niet al te ver van Ho Chi Minh City kun je binnen de tunnels een kijkje nemen.

Cu Chi Tunnels


Keizerlijke Graven

In de vroegere keizerlijke hoofdstad Hué liggen de Keizerlijke Graven. Hier vind je een aantal ontzettend mooie graven. Vooral de tombes van Tu Duc en Khai Dinh zijn erg bijzonder.

Hue


Japanse Brug

Hoi An is één van de oudste en leukste steden van Vietnam. De allermooiste bezienswaardigheden van Vietnam zul je er niet vinden, maar het oude centrum is dusdanig leuk dat dit wel in ons lijstje thuis hoort. De historische, Japanse brug is het hoogtepunt van dit centrum.

Hoi An


Reisgids Vietnam


Ho Chi Minh Mausoleum

In de hoofdstad Hanoi ligt het Ho Chi Minh Mausoleum. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier het opgebaarde lichaam van de belangrijkste persoon in de Vietnamese geschiedenis bekijken. In het nabijgelegen museum vind je nog veel meer informatie over zijn leven.

Hanoi


Ninh Binh

De hele provincie Ninh Binh is prachtig. Veel backpackers slaan deze regio over tijdens hun reis door Vietnam, maar in onze ogen is dit niet terecht. Vooral een boottocht door Tam Coc is prachtig.

Ninh Binh


Phong Nha

Het Phong Nha-Ke Bang National Park is de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen. Het hele park is mooi, maar de bijzondere grotten maken deze bestemming zo speciaal.

Phong Nha 2


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Lees verder over Vietnam