Vervoer Vietnam

Vervoer Vietnam

Vietnam is berucht om het chaotische verkeer, met name in de grote steden Hanoi en Ho Chi Minh City. Dit komt voornamelijk door de enorme hoeveelheid brommers en scooters die zigzaggend door de straten heenrijden. Stoplichten, zebrapaden of de verkeersregels in het algemeen worden daarbij niet of nauwelijks gevolgd. De straat oversteken is in het begin zeker even wennen. Als je eenmaal het lef hebt gevonden om gewoon over te steken komt dit echter ook wel goed.

Bus

Tussen de verschillende bestemmingen in Vietnam is de bus vaak de beste optie. De rijkwaliteiten van de gemiddelde Vietnamees zijn niet geweldig, maar hierin verschilt het niet van de meeste andere landen in Azië. De busreizen zijn ook hier erg goedkoop en verder allemaal wel prima. Je kunt bij het reizen met de bus ook gebruik maken van een open bus ticket, dit kan je wat geld op je vervoer besparen.

Kaartjes kopen: Op 12Go.Asia kun je gemakkelijk een plek reserveren voor je busreis in Vietnam. Zo weet je zeker dat je een plek hebt en het kost je bovendien geen extra tijd ter plekke.

Koop een kaartje

Vervoer Vietnam


Trein

De trein is een comfortabelere optie, maar ook een duurdere. Je kunt de trein op meerdere populaire trajecten nemen, ook de nachttrein is een optie. Kaartjes dien je wel van te voren te kopen, dit kan ook online.

Kaartjes kopen: Tegenwoordig kun je online ook voor Vietnam je bus- en treinkaartjes kopen. Dit kan het beste via 12Go.Asia. Dit is de goedkoopste en meest betrouwbare online optie.

Koop een kaartje

Vervoer Vietnam


Motor

Een hele toffe manier om door Vietnam te reizen is op de motor. Je koopt een motor voor een paar honderd euro – vaak een Honda Win -, waarmee je het hele land verkent. De prachtige landschappen maken dit een geweldige reis. Aan het einde van je reis verkoop je de motor weer. Let er op wel dat je zonder Vietnamees rijbewijs – dus niet je internationale rijbewijs – niet verzekerd bent. Als je een ongeluk veroorzaakt kun je daardoor in grote problemen komen. Ziekenhuis rekening zijn ook geheel voor je eigen kosten. Als je geld op is zet het ziekenhuis je gewoon op straat, zelfs als je in kritieke toestand bent.

Easy Riders

Je kunt er ook voor kiezen om achterop de motor een stuk mee te rijden met de Easy Riders. Een ontzettend leuke ervaring. Je gaat van het gebruikelijke pad af en bezoekt meerdere uitkijkpunten over het prachtige landschap van Vietnam. Lees meer over de Easy Riders in Vietnam.

Scooter

Zin om kleine dorpjes te ontdekken of naar een afgelegen strand te rijden? Dan is een scooter huren wellicht de beste optie voor je. Op veel plekken in Vietnam kun je een scooter huren en het kost vaak maar een paar euro. Binnen de grote steden is dit vanwege de enorme drukte niet altijd een aanrader. In bestemmingen als Cat Ba, Ninh Binh en Phu Quoc is er minder verkeer en is het leuk om zelf rond te rijden.


Vervoer Vietnam


Taxi

Binnen steden in Vietnam of voor korte afstanden buiten de steden is de taxi ook een goede optie. Je bent snel op je bestemming, het is makkelijk om te regelen en het is een comfortable manier om je te verplaatsen. Je kunt gebruik maken van de reguliere taxi’s, of apps als Grab of GoViet gebruiken. Beide apps zijn lokale varianten van Uber. Dit is een veilige, goedkope en gemakkelijke manier om een taxi te regelen. Je hoeft zo niet te onderhandelen en er kan ook geen miscommunicatie over de rit ontstaan.Vliegtuig

Binnenlandse vluchten in Vietnam zijn voor veel backpackers een goede optie. De hoogtepunten in Vietnam liggen relatief ver uit elkaar en hoewel de nachttrein goed te doen is, worden ook de binnenlandse vluchten vaak gebruikt. Vietnam Airlines doet de meeste binnenlandse vluchten en is goed betaalbaar. Vliegtickets voor deze en andere lowcost airlines kun je bij Cheaptickets.nl boeken.

Populaire afstanden in Vietnam

Onderstaande routes worden vaak afgelegd door reizigers in Vietnam. Wij beschrijven hoe je het beste van A naar B reist. Bekijk ook ons overzicht van de tientallen andere afstanden in Vietnam die we toelichten.


Reisgids Vietnam