Van Phong Nha naar Hué

Van Phong Nha naar Hué

Het Phong Nha-Ke Bang National Park heeft enorme, fraaie grotten en is daarom een geliefde bestemming onder klimmers en natuurliefhebbers. Vanuit Phong Nha kun je doorreizen naar andere Vietnamese bestemmingen, waaronder de 200 kilometer verderop gelegen kustplaats Hué. Voor deze route kun je gebruikmaken van de bus of een combinatie van bus en trein.

Zo reis je van Phong Nha naar Hué:

1) Bus

De goedkoopste en eenvoudigste manier om Phong Nha naar Hué te reizen is per rechtstreekse bus. Om de goedkoopste bus te pakken, moet je wel vroeg opstaan; vervoerder Hung Thanh vertrekt om 4:00 uur met een bus naar Hué en je betaalt zo’n €6 voor een kaartje. Een bus van Tan Nhat vertrekt op een meer aangename tijd, om 15:00. Bij hen betaal je €9 voor een kaartje. In beide gevallen duurt de rit ongeveer vijf uur.

Kaartje kopen: Je kunt je ticket bij de bus zelf kopen.


2) Bus en trein

Bij deze optie kun je voor ongeveer €2 een lokale bus naar Dong Hoi nemen, waar het dichtstbijzijnde treinstation is. Vanaf de busterminal is het een korte wandeling naar het treinstation, waar je vanaf €8 op de trein naar Hué kunt stappen. Ideaal is het niet, dus de rechtstreekse bus is een betere optie wat ons betreft. De rit met de trein van Dong Hoi naar Hué duurt overigens drie uur.

Kaartje kopen: Treintickets kun je eenvoudig reserveren via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen: