Visum Vietnam

Visum Vietnam

In tegenstelling tot veel andere Aziatische landen zul je voor je vertrek naar Vietnam een visum moeten aanvragen. Gelukkig hoef je hier niet per se een Vietnamese ambassade voor te bezoeken. Dankzij het relatief nieuwe e-visa en heb je het aanvragen van een visum Vietnam snel geregeld. Binnen enkele werkdagen en voor relatief lage kosten heb je alles geregeld.

E-visum Vietnam

Dankzij het e-visum dat de Vietnamese overheid heeft geïntroduceerd is het makkelijker geworden om een visum te verkrijgen voor je bezoek aan Vietnam. Je doet online een aanvraag voor je visum, je betaalt een bedrag van $25 en ontvangt binnen drie werkdagen de goedkeuring. Je e-visa print je vervolgens uit en je bent klaar om Vietnam te bezoeken. Bij aankomst in Vietnam hoef je verder niks meer aan te schaffen. Wel zo makkelijk. Er is geen mogelijkheid tot een spoedaanvraag. Je kunt een e-visa aanvragen via de officiële website van de Vietnamese regering.

Visum on arrival

Het visum on arrival was jarenlang de enige optie om online een visum voor Vietnam te regelen. Deze mogelijkheid is in 2022 echter volledig beëindigd door de Vietnamese overheid. De, veel makkelijker aan te vragen, eerder genoemde e-visum is nu de makkelijkste optie geworden voor reizigers.

Online een visum voor Vietnam aanvragen

Een alternatieve optie is het aanvragen van een Vietnamees visum via een Nederlands visumbureau. Je kunt terecht bij Visumbuitenland.nl, waar je online alles gemakkelijk regelt. Je kunt hier een Nederlandstalig aanvraagformulier gebruiken en je aanvragen worden bovendien gecontroleerd door een Nederlandstalige visumspecialist, wat fouten kan voorkomen bij het aanvragen van je visum voor Vietnam.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.

Vietnamese ambassade

Je kunt ook een visum Vietnam krijgen door dit aan te vragen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag voordat je op reis gaat. Dit is echter zelden de beste optie. Alleen als je bijvoorbeeld naar Phnom Penh in Cambodja vliegt en de volgende dag naar Vietnam reist over land, kan dit wel handig zijn. Als je rechtstreeks naar Vietnam vliegt kan je dus beter kiezen voor een visum on arrival en als je over land reist kan je in de meeste gevallen beter in de Vietnamese ambassade ter plaatse terecht. Bij deze methode dien je namelijk zelf naar de ambassade in Den Haag te reizen en een paar dagen later ook om je paspoort inclusief visum weer op te halen. Bovendien betaal je voor een visum van 30 dagen een bedrag van 60 euro, dit is meer dan bij andere methodes. Mocht je dit toch willen dan kan je terecht op de website van de Vietnamese Ambassade. Je dient vooraf al een visumformulier in te vullen.


Visum Vietnam


Visum aanvragen in het buitenland

Als je over land naar Vietnam reist is dit meestal de beste optie. In de buurlanden van Vietnam zijn ontzettend veel reisbureaus te vinden die dit voor je kunnen regelen. Voor een bedrag van rond de $40 heb je dan een visum van dertig dagen binnen. Dit is onder andere makkelijk te regelen in Phnom Penh en Sihanoukville, maar ook in veel steden in Laos en China.

Lees verder over Vietnam