Visum Vietnam

Visum Vietnam

Een visum Vietnam is moeilijker te verkrijgen dan een visum voor de meeste andere landen in Azië. Je zult van te voren je visum moeten aanvragen of een aantal dingen regelen zodat je het land mag betreden. Gelukkig hoef je hier niet per se een Vietnamese ambassade voor te bezoeken. Dankzij het e-visa en het tevens online aan te vragen visum on arrival heb je het aanvragen snel geregeld. De beste optie is per reis verschillend, wij beschrijven de verschillende opties voor het visum Vietnam op deze pagina.

E-visum Vietnam

Dankzij het e-visum dat de Vietnamese overheid heeft geïntroduceerd is het makkelijker geworden om een visum te verkrijgen voor je bezoek aan Vietnam. Je doet online aan aanvraag voor je visum, je betaalt een bedrag van $25 en ontvangt binnen drie werkdagen de goedkeuring. Je e-visa print je vervolgens uit en je bent klaar om Vietnam te bezoeken. Bij aankomst in Vietnam hoef je verder niks meer aan te schaffen. Wel zo makkelijk. Het nadeel is dat er vooralsnog alleen een single entry visa van dertig dagen beschikbaar is. Als je langer dan dertig dagen naar Vietnam wilt reizen en/of het land tussentijds wilt verlaten heb je aan het e-visum niet voldoende. Ook is er geen mogelijkheid tot een spoedaanvraag.

Visum on arrival

Als je langer dan dertig dagen naar Vietnam wilt, een spoedaanvraag nodig hebt en/of een multiple entry visa wilt is het visum on arrival de beste optie. Je hebt hiervoor een autorisatie brief nodig. Deze brief vraag je van te voren aan en neem je mee als je naar Vietnam gaat. Zie dit als een soort achtergrondcontrole die ze doen voordat je arriveert. Een autorisatie brief kun je niet zelf aanvragen, maar dit kun je via een derde partij wel makkelijk regelen. BackpackenInAzie.nl werkt samen met een lokale partner in Vietnam, om de autorisatiebrief zo goedkoop mogelijk aan te bieden. Lees hier meer en regel binnen enkele minuten je visum on arrival voor Vietnam. Dit visum on arrival is alleen mogelijk als je naar Vietnam vliegt. Je kunt hiervoor op de vliegvelden van Hanoi, Ho Chi Minh City, Da Nang en Nha Trang terecht. Als je de autorisatie brief binnen hebt is dit niet je daadwerkelijke visum. Je neemt de brief dus mee naar het immigratiekantoor op het vliegveld en daar krijg je – na het betalen van $25 of $50 – je visum pas.

Regel je visum on arrival

Vietnamese ambassade

Je kunt ook een visum Vietnam krijgen door dit aan te vragen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag voordat je op reis gaat. Dit is echter zelden de beste optie. Alleen als je bijvoorbeeld naar Phnom Penh in Cambodja vliegt en de volgende dag naar Vietnam reist over land kan dit wel handig zijn. Als je rechtstreeks naar Vietnam vliegt kan je dus beter kiezen voor een visum on arrival en als je over land reist kan je in de meeste gevallen beter in de Vietnamese ambassade ter plaatse terecht. Bij deze methode dien je namelijk zelf naar de ambassade in Den Haag te reizen en een paar dagen later ook om je paspoort inclusief visum weer op te halen. Bovendien je betaal voor een visum van 30 dagen 60 euro, meer dan bij andere methodes. Mocht je dit toch willen dan kan je terecht op de website van de Vietnamese Ambassade. Je dient vooraf al een visumformulier in te vullen.

Visum aanvragen in het buitenland

Als je over land naar Vietnam reist is dit meestal de beste optie. In de buurlanden van Vietnam zijn ontzettend veel reisbureaus te vinden die dit voor je kunnen regelen. Voor een bedrag van rond de $40 heb je dan een visum van dertig dagen binnen. Dit is onder andere makkelijk te regelen in Phnom Penh en Sihanoukville, maar ook in veel steden in Laos en China.


Visum Vietnam


Lees verder over Vietnam