Quy Nhon

Quy Nhon

Quy Nhon is een kustplaats in het midden van Vietnam. Ondanks de prachtige stranden en het adembenemende landschap eromheen, is deze plaats (nog) niet heel erg toeristisch. Maar door de aanbouw van nieuwe hotels, resorts en de investeringen van de regering om de infrastructuur te verbeteren, merk je wel dat er alles aangedaan wordt om dit te veranderen. Dit is ook goed te begrijpen. Quy Nhon is een waar paradijs. Tropische stranden, indrukwekkende natuur, aardige mensen, ontzettend goed eten en het is daarbij voor backpackers ook aangenaam goedkoop. Waar het nu nog vooral draait om de visvangst, wat goed terug te zien is in de karakteristieke vissersbootjes die voor het strand liggen en de vele visrestaurant, gaat het zich in de toekomst steeds meer op toerisme richten.

Wat is er te doen?

Eén van de hoogtepunten is het strand Bai Bien, maar de tropische stranden rond Quy Nhon zoals Bai Xep zijn waarschijnlijk nog wel indrukwekkender. Er is altijd wel een plek te vinden waar je geen mensen om je heen hebt en heerlijk kunt relaxen of een dip in de zee kunt nemen. Vanaf de kliffen die je om de stranden heen vindt heb je een geweldig uitzicht, met name tijdens de zonsopkomst en zonsondergang. Een mooie en bekende klif hiervoor is Eo Gió. Je kan eventueel ook een tour doen die je naar verschillende kleine eilandjes brengt waar je goed kan snorkelen in het helder blauw water.

Daarnaast staat Quy Nhon onder Vietnamezen ook bekend om Vovinam; Vietnamees Martial Art. Er worden regelmatig shows gegeven bij het Tay Son museum.


Quy Nhon


Quy Nhon


Thap Doi

Op cultureel gebied kun je onder andere de torens van Thap Doi bezoeken. Deze torens komen uit de Cham tijd en geven een klein inzicht in de eens zo grote beschaving. Tevens heb je vanaf de heuvel waar deze torens staan een panoramisch uitzicht van de omgeving. Een beter bekend Cham complex is die van My Son in de buurt van Hoi An.

De omgeving

Iets anders wat Quy Nhon zo geweldig maakt is het uitgestrekte gebied eromheen. Zo vind je groene bergen waar je doorheen kunt wandelen met uitzichten over de rijstplantages. Meren en rivieren waar je kunt gaan kajakken of heerlijk in kunt zwemmen. En net als in Mui Ne zijn hier duinen te vinden, waar je met een board van af kunt glijden.


Quy Nhon


Vervoer in Quy Nhon

De fraaie omgeving van Quy Nhon maakt dit een leuke bestemming om fietsen te verkennen. De afstanden zijn niet te lang en het verkeer is lekker rustig. Lopend kun je ook een aantal van de bezienswaardigheden bereiken, maar qua afstand is het prettiger met de fiets. Ook zijn er (motor)taxi’s aanwezig. Onderhandel goed, want de oorspronkelijk gevraagde pizza’s liggen over het algemeen veel te hoog. Taxi’s met een auto beschikken meestal over een meter, zorg dat de chauffeurs die aanzetten.

Overnachten in Quy Nhon

De meeste backpackers kiezen ervoor om niet in de stad zelf te verblijven, maar gaan naar Bai Xep, wat ongeveer tien kilometer ten zuiden ligt van de stad. Dit relaxte strand heeft een aantal hele goede hostels. De bekendste zijn Life’s A Beach en Big Tree Backpackers. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Vietnam

Hoe kom ik er?

Quy Nhon heeft ook een vliegveld. Er zijn dagelijks binnenlandse vluchten vanuit Hanoi en Ho Chi Minh City. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Vietnam.

Een andere manier om naar Quy Nhon te gaan is per trein. Het treinstation heet Dieu Tri en ligt ongeveer tien kilometer van de stad. Vanaf hier kun je een bus of taxi nemen naar het stadscentrum.

Vaak gaan backpackers per bus naar Quy Nhon, omdat het op de route ligt van hun Noord naar Zuid-Vietnam reis of visa versa. De stad ligt tussen de plaatsen Nha Trang en Hoi An. Vanuit Hoi An duurt het ongeveer negen uur met de bus en vanuit Nha Trang vier uur.

Ons oordeel
7/10

Quy Nhon is een sfeervolle badplaats met mooie stranden en een hele fraaie omgeving.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.