Backpacken Japan

Backpacken Japan

Backpacken in Japan is een totaal andere ervaring dan backpacken in andere landen in Azië. In tegenstelling tot de meeste andere landen op het continent is Japan ontzettend modern. De metro rijdt vaak en op tijd en hogesnelheidstreinen brengen je met honderden kilometers per uur in de volgende stad. Ook de rest van Japan is goed georganiseerd, hier geen viezigheid of verkeerschaos op de straat. Daarnaast is Japan ook een bijzonder interessant land. Dankzij de afgelegen ligging heeft het een unieke cultuur behouden. Bovendien zijn de mensen er erg vriendelijk en behulpzaam, is het eten er heerlijk en zijn er ontzettend veel prachtige bezienswaardigheden. Helaas is het een prijzig land, je dagbudget ligt hier vele malen hoger dan in Zuidoost-Azië. Als je het financieel aankunt is Japan wel van de leukere landen in Azië om te bezoeken.

Leuke locaties Japan

Bestemmingen

Onmisbaar bij je bezoek aan Japan is de stad Kyoto. Dit is niet alleen onze favoriete bestemming in Japan, maar zelfs een van onze favoriete steden in heel Azië. De sfeer is er goed, je kunt prima uitgaan, het eten is er lekker en je vindt er een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van het land. Uiteraard bezoek je ook de gigantische hoofdstad Tokyo, een fascinerende stad om een aantal dagen in te verblijven. In Hiroshima leer je over de verdrietige geschiedenis van de atoombom die tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog de stad verwoeste. Hier in de buurt ligt Miyajima, een absoluut hoogtepunt. Bezoek ook de mooie kastelen in Matsumoto en Himeji, wat goed bereikbaar is vanaf Osaka. In het zuiden van Japan liggen de Okinawa eilanden, een heerlijke tropische bestemming.

Voorbereiden

Om Japan te bezoeken heb je een vliegticket nodig, bekijk onze tips om hier geld op te besparen. Je hebt geen visum nodig en je hoeft je voor je vertrek ook niet echt druk te maken om andere zaken. Het kan wel handig zijn om vooraf wat je overnachtingen te boeken. Het aanbod van goede hostels is beperkt, wees er dus op tijd bij. Een Japan Rail Pass is een handige en vaak goedkopere manier om gebruik te maken van de hogesnelheidstreinen in Japan. Deze kun je echter niet in Japan kopen, dit moet je dus van te voren regelen. Lees voor je vertrek ook onze blog door hoe je met een klein budget door Japan kunt reizen. Japan is een prijzig land, maar met een aantal tips kun je veel geld besparen.

Route door Japan

Landschap

Japan bestaat uit vier grote eilanden (Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu) en bijna 4000 kleine eilanden. Van het uiterste noorden naar het uiterste zuiden is het bijna 3000 kilometer. Echt breed is Japan niet maar toch is het ongeveer 9,5 zo keer groot als Nederland. De eilanden bestaan echter grotendeels uit bergen, waardoor bebouwing niet zo vanzelfsprekend is. Hierdoor wonen er ruim 125 miljoen inwoners in Japan en is het, zeker als je Tokyo niet meerekent, geen dichtbevolkt land. Japan staat bekend om de vele aardbevingen en – zeker recentelijk – tsunami’s. Behalve de echt grote rampen is Japan hier uitstekend op voorbereid. Een aardbeving is een bijna wekelijks voorkomend ritueel en alle inwoners weten goed hoe ze hier op moeten reageren.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Nieuwste blogartikelen Japan