Backpacken Japan

Backpacken Japan

Backpacken in Japan is een totaal andere ervaring dan backpacken in andere landen in Azië. In tegenstelling tot de meeste andere landen op het continent is Japan ontzettend modern. De metro rijdt vaak en op tijd en hogesnelheidstreinen brengen je met honderden kilometers per uur in de volgende stad. Ook de rest van Japan is goed georganiseerd, hier geen viezigheid of verkeerschaos op de straat. Daarnaast is Japan ook een bijzonder interessant land. Dankzij de afgelegen ligging heeft het een unieke cultuur behouden. Bovendien zijn de mensen er erg vriendelijk en behulpzaam, is het eten er heerlijk en zijn er ontzettend veel prachtige bezienswaardigheden. Helaas is het een prijzig land, je dagbudget ligt hier vele malen hoger dan in Zuidoost-Azië. Als je het financieel aankunt is Japan wel van de leukere landen in Azië om te bezoeken.

Leuke locaties Japan

Steden en cultuur

Japan is een dichtbevolkt land, met meerdere gigantische steden. De metropool Tokyo is zelfs de op een na grootste metropool ter wereld. Het is tevens de hoofdstad van Japan en heeft ontzettend veel te bieden. Je kunt er wel een week doorbrengen, waarna je nog lang niet alles gezien hebt. Een andere geweldige stad in Japan is Kyoto. Deze twee steden behoren tot onze favoriete steden van heel Azië. In Kyoto vind je een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van het land. Kyoto grenst aan de steden Osaka en Nara, waar je beide mooie bezienswaardigheden kunt bekijken. Andere interessante steden in Japan zijn het moderne Yokohama en de zuidelijk gelegen steden Fukuoka en Nagasaki. Sla ook Hiroshima zeker niet over. Hier leer je meer over de verdrietige geschiedenis van de atoombom die tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog de stad verwoeste. Hier in de buurt ligt het eiland Miyajima, een absoluut hoogtepunt van je reis door Japan.

Andere kleinere steden in Japan hebben tevens veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld het mooie kasteel van Matsumoto. In Kamakura, gelegen net ten zuiden van Tokyo, bewonder je een enorm boeddha beeld en geniet je van de relatieve rust. In deze regio ligt ook de fotogenieke Mount Fuji. In Kanazawa krijg je een indruk van het oude Japan en maak je een wandeling door de traditionele Japanse tuinen.

Warm en koud

De meeste eilanden van Japan kennen duidelijke seizoenen. In de winter kan het echt koud worden, terwijl in de zomer langdurige hittegolven geen uitzondering zijn. De verschillende eilanden van Japan hebben bovendien ook verschillende klimaten. Zo is het zuidelijke Okinawa een echt tropisch eiland, met prachtige stranden, warm weer en helder water. In het noordelijke Hokkaido zijn er juist lange, koude winters. Het is een populaire wintersportbestemming onder veel Aziaten en Australiërs.

Route door Japan

Landschap

Japan bestaat uit vier grote eilanden (Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu) en bijna 4000 kleine eilanden. Van het uiterste noorden naar het uiterste zuiden is het bijna 3000 kilometer. Echt breed is Japan niet maar toch is het ongeveer 9,5 zo keer groot als Nederland. De eilanden bestaan echter grotendeels uit bergen, waardoor bebouwing niet zo vanzelfsprekend is. Hierdoor wonen er ruim 125 miljoen inwoners in Japan en is het, zeker als je Tokyo niet meerekent, geen dichtbevolkt land. Japan staat bekend om de vele aardbevingen en – zeker recentelijk – tsunami’s. Behalve de echt grote rampen is Japan hier uitstekend op voorbereid. Een aardbeving is een bijna wekelijks voorkomend ritueel en alle inwoners weten goed hoe ze hier op moeten reageren.

Voorbereiden

Om Japan te bezoeken heb je een vliegticket nodig, bekijk onze tips om hier geld op te besparen. Je hebt geen visum nodig en je hoeft je voor je vertrek ook niet echt druk te maken om andere zaken. Het kan wel handig zijn om vooraf wat je overnachtingen te boeken. Het aanbod van goede hostels is beperkt, wees er dus op tijd bij. Een Japan Rail Pass is een handige en vaak goedkopere manier om gebruik te maken van de hogesnelheidstreinen in Japan. Deze kun je echter niet in Japan kopen, dit moet je dus van te voren regelen. Lees voor je vertrek ook onze blog door hoe je met een klein budget door Japan kunt reizen. Japan is een prijzig land, maar met een aantal tips kun je veel geld besparen.

Wees sociaal

Nieuwste blogartikelen Japan