Okinawa

Okinawa

Okinawa is de meest zuidelijke prefectuur van Japan. De prefectuur bestaat uit een verzameling van eilanden, verspreid over een afstand van ongeveer duizend kilometer. Okinawa ligt ver van de andere Japanse eilanden af. De eilanden liggen zelfs dichterbij Taiwan dan bij de Japanse hoofdstad Tokyo. Okinawa heeft daardoor een subtropisch klimaat. De sfeer is hier ook totaal niet te vergelijken met andere prefecturen in Japan. Okinawa wordt vaak vergeleken met Hawaii en wij kunnen hier ons in vinden. Je komt hier voor de prachtige stranden, de typische relaxte eilandsfeer, het lekkere weer en de mooie natuur. Een ideale afwisseling van de drukte van de Japanse steden.

Okinawa-honto

Okinawa-honto is het grootste eiland van de prefectuur. Het eiland speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. De gevechten tussen de Japanners en de Amerikanen bereikten hier een van de bloedigste hoogtepunten. Veel van de historie van het eiland is toen verloren gegaan. Gelukkig is de lokale cultuur nog wel bewaren gebleven. De Amerikanen hebben nog wel een grote militaire basis op het eiland, dus kijk niet raar op als je opeens een gevechtsvliegtuig voorbij ziet vliegen. Bezoek het Peace Memorial Park om meer over deze geschiedenis te leren.

De hoofdstad Naha is een logisch startpunt van je reis over het eiland Okinawa en de gehele prefectuur. Deze stad heeft het grootste vliegveld van de prefectuur en is daardoor zowel binnen Japan als vanuit andere landen in Azië goed bereikbaar. Naha is een leuke uitvalsbasis voor de mooie eilanden in de omgeving, maar geen hoogtepunt op zich. Vanuit hier reis je met de boot door naar mooiere eilanden in de regio. Op ongeveer dertig kilometer van Naha liggen de Kerama eilanden. Je kunt deze eilanden als dagtrip bezoeken of hier een accommodatie zoeken. Met name Tokashiki en Zamani zijn hier populair. Meer naar het westen kom je het rustigere, maar bijzonder mooie Kumejima tegen. Dit is te ver varen voor een dagtrip, maar er zijn hier – prijzige – accommodaties te vinden.


Okinawa


Okinawa


Yaeyama eilanden

De Yaeyama eilanden liggen meer naar het zuidwesten, nog dichterbij Taiwan. Hier vind je de mooiste stranden van Okinawa en daarmee ook gelijk de mooiste stranden van heel Japan. Naast prachtige plaatjes schieten en relaxen op het strand kun je hier ook goed duiken en snorkelen. Met de boot reis je gemakkelijk tussen de verschillende Yaeyama eilanden. Het is wel zo leuk om de meerdere eilanden te verkennen. Elk eiland voelt namelijk anders aan, met een grote variëteit in natuur. Sla zeker het eiland Ishigaki niet over, waar je fotogenieke Kabira Bay vindt. Dit is het ook het logische startpunt van je reis door de Yaeyama eilanden, aangezien hier het grootste vliegveld van de eilandengroep ligt. De Yaeyama eilanden zijn niet per boot vanuit Okinawa-honto te bereiken.

Miyakojima

Ook het eiland Miyakojima is ontzettend mooi. Ook hiervoor geldt dat je ernaartoe moet vliegen, maar het is het overwegen absoluut waard. Je ontdekt hier een aantal ontzettend mooie stranden en je kunt er tevens goed duiken en snorkelen.


Okinawa


Vervoer in Okinawa

Op Okinawa-honto reis je voornamelijk per bus, zeker als je buiten Naga wilt reizen. Er is tevens een monorail vanaf het vliegveld van Naha naar het centrum van de stad. Een andere leuke optie is om een auto te huren en het eiland zelf te verkennen. Als je andere eilanden behorend tot de Okinawa prefectuur wilt bezoeken kun je deze met de veerboot of een binnenlandse vlucht bereiken.

Overnachten in Okinawa

Okinawa is een populaire vakantiebestemming. Je komt er niet veel westerse toeristen tegen, maar wel veel Japanners en Zuid-Korea die op zoek zijn naar een paar dagen zon, zee en strand. We raden daarom aan van te voren een accommodatie te reserveren. Het aanbod is namelijk beperkt. De prijzen liggen bovendien ook vrij hoog. In Naha en op Ishigaki zijn wel wat hostels te vinden, handig om de kosten te beperken. In onze Reisgids Japan staan de leukste hostels van Okinawa vermeld.

Reisgids Japan

Hoe kom ik er?

Reis met het vliegtuig naar Naha op Okinawa-honto, Miyakohima of Ishigaki op de Yaeyama eilanden. Er zijn met name naar Naha en Ishigaki betaalbare vliegtickets te vinden. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Japan.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.