Okinawa

Okinawa

Okinawa is totaal niet te vergelijken met de rest van Japan. Het is de meest zuidelijke prefectuur van het land. Het is een verzameling van eilanden, verspreidt over ongeveer een afstand van duizend kilometer. Binnen Okinawa zijn een aantal grote groepen eilanden te benoemen, met verschillende hoogtepunten. Als je weg wilt van de drukte van de Japanse steden en op zoek bent naar mooie zon en mooie stranden in Okinawa een leuke bestemming voor je. Dankzij het subtropische klimaat kun je hier bijna het hele jaar terecht voor zon, zee en strand.

Okinawa-honto

Okinawa-honto is het grootste eiland van de prefectuur. Het eiland speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. De gevechten tussen de Japanners en de Amerikanen bereikten hier een van de bloedigste hoogtepunten. Veel van de historie van het eiland is toen verloren gegaan. Gelukkig is de lokale cultuur nog wel bewaren gebleven. De Amerikanen hebben nog wel een grote militaire basis op het eiland, dus kijk niet raar op als je opeens een gevechtsvliegtuig voorbij ziet vliegen. In de hoofdstad Naha kun je meer over deze rumoerige geschiedenis leren. Het leukste van Okinawa-honto echter zijn de kleine eilanden die in de buurt liggen. Op ongeveer dertig kilometer van het eiland liggen de Kerama eilanden en op een kleine honderd kilometer het rustige maar mooie Kume-jima.


Okinawa


Miyako

Op de Miyako eilanden hebben vind je een paar van de mooie stranden van Okinawa. Je kunt hier een paar dagen rondbrengen en de verschillende stranden ontdekken. Tevens kun je hier prima duiken en snorkelen.

Yaeyama

De mooiste stranden vind je echter op de Yaetema eilanden. Dit is ook onze favoriete eilandengroep van Okinawa. Naast de stranden kun je er namelijk ook erg goed duiken en snorkelen. Bovendien kun je de meerdere eilanden gemakkelijk bereiken met de boot. Elk eiland voelt anders aan, met een grote variëteit in natuur.


Okinawa 3


Overnachten in Okinawa

Vooraf een kamer reserveren kan verstandig zijn, zeker in het hoogseizoen. Okinawa is namelijk ook een populaire vakantie bestemming onder Japanners. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Het vliegtuig is verreweg de makkelijkste manier om Okinawa te bereiken. Zowel Okinawa-honto, als Miyako als Yaeyama hebben een vliegveld, met goede binnenlandse verbindingen. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Japan.

Je kunt met de boot je tussen de verschillende kleine eilanden vervoeren. De mogelijkheden zijn echter beperkt. Het vliegtuig nemen is vaak de beste optie.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal