Naha

Naha

Naha is de hoofdstad van de Okinawa prefectuur in het zuiden van Japan. De stad ligt op Okinawa-honto, het grootste eiland van deze eilandengroep. Je vindt hier tevens het grootste vliegveld van Okinawa, waardoor veel reizigers hier hun reis over Okinawa beginnen. Het hoogtepunt van je reis is Naha echter niet. Gebruik de stad als uitvalsbasis voor leukere bestemmingen in de regio.

Doen in Naha

De populairste bezienswaardigheid in Naha is het Shurijo Castle. Het originele gebouw is tijdens het gevecht om Okinawa tijdens de Tweede Wereldoorlog compleet verwoest. Na de oorlog is er veel moeite ingestoken om het complex te restaureren en dit is uitstekend gelukt. Het Shurijo kasteel heeft een totaal andere bouwstijl dan andere Japanse kastelen als die in Matsumoto en Himeji, maar is mede daardoor juist interessant om te bekijken.

In het Okinawa Prefectural Museum & Art Museum leer je meer over de geschiedenis van Okinawa en de kunst die hier geproduceerd is.

Breng ook zeker een bezoek aan de Makishi markt. Hier kun je terecht voor lekker streetfood, waar je kennismaakt met het lokale eten. Ook kun je hier en in de omgeving terecht voor andere spullen die je nodig hebt.


Naha


Naha


Okinawa Peace Memorial Park

Ten zuiden van de stad ligt het Okinawa Peace Memorial Park. Hier leer je meer over de strijd om Okinawa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit was een van de bloedigste veldslagen tijdens de oorlog. Je kunt dit vanuit Naha bezoeken. Huur een scooter of auto om zelf op pad te gaan, of neem de bus.

Kerama eilanden

Ten westen van Naha liggen de Kerama eilanden. Deze eilandengroep bestaat uit vijf bewoonde eilanden en met meerdere kleinere, onbewoonde eilanden. De stranden op het eiland Okinawa-honto zijn niet geweldig, maar in de Kerama eilanden kom je wel degelijk de stranden tegen die je op de foto’s voorbij hebt zien komen. De eilanden Tokashiki, Zamani en Aka zijn het populairst. De meeste Kerama eilanden zijn binnen een uur te bereiken vanuit Naha, waardoor het een populaire dagtrip is. Je kunt hier een dagje naartoe om op het strand te liggen en te duiken of snorkelen. Er zijn accommodaties te vinden op de Kerama eilanden, maar deze zijn over het algemeen behoorlijk duur.Uitvalsbasis voor Okinawa

Als je ook andere schitterende eilanden in Okinawa wilt bezoeken is Naha een goede uitvalsbasis. De Yaeyama eilanden zijn misschien wel de mooiste eilanden van Okinawa. Deze zijn alleen per vliegtuig te bereiken. Dit doe je het goedkoopst vanuit Naha, vanaf waar je al voor enkele tientjes naar Ishigaki kunt vliegen.

Vervoer in Naha

De bovengrondse Naha monorail is het populairste vervoersmiddel van de stad. Hiermee reis je onder meer van het vliegveld naar de stad en naar bezienswaardigheden als het Shurijo kasteel en de Makishi markt.


Naha


Overnachten in Naha

Aan accommodaties geen gebrek in Naha, zo ook niet aan hostels en guest houses. Voor backpackers zijn er daarom zeker genoeg mogelijkheden. De prijzen liggen bovendien veel lager dan elders in Japan, wel zo fijn. In onze Reisgids Japan staan de leukste hostels van Naha vermeld.

Reisgids Japan

Hoe kom ik er?

Naha heeft het grootste vliegveld van Okinawa en verwerkt ook behoorlijk veel internationale vluchten. Zo kun je vanuit onder meer Bangkok, Hong Kong en Singapore naar Naha vliegen. Bekijk ook onze tips over het boeken van goedkope vliegtickets naar Japan.