Yokohama

Yokohama

Ondanks het feit dat deze stad de op één na grootste is van Japan, is de naam Yokohama wat minder bekend onder de meeste mensen. De miljoenenstad ligt niet ver van Tokyo vandaan – iets meer dan een uurtje met het openbaar vervoer voldoet.

Over Yokohama

Met ongeveer vier miljoen inwoners is Yokohama een enorme stad, na Tokyo de grootste stad van het land. Van een dusdanig grote stad verwacht je vele bezienswaardigheden en deze zijn er zeker te vinden. De echte hoogtepunten van je reis door Japan ontbreken echter, waardoor de meeste reizigers de stad overslaan. Er zijn verschillende fraaie gebouwen, leuke wijken en interessante musea die je kunt bezoeken in de stad. Breng ook een bezoekje aan Yokohama’s Chinatown, welke de grootste is van heel Azië. Mocht je denken dat Tokyo dé stad is voor bijzondere ervaringen, neem dan vooral ook een kijkje in deze stad – Japan heeft namelijk nog veel meer te bieden.


Yokohama

De skyline van Yokohama


Bezienswaardigheden in Yokohama

Om een goed beeld te krijgen van de grootte van deze stad, is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan de Landmark Tower, met de snelste lift die Japan rijk is. Het panorama-uitzicht vanuit de Sky Garden zegt hier genoeg.

Het centrum van Yokohama kent hiernaast ook een mooie dierentuin, Nogeyama Zoo, welke gratis te betreden is. Iets buiten het centrum ligt de wijk Koganecho – wat vroeger een red-light district was – welke nu is omgetoverd tot een waar kunstparadijs, waar allerlei kunstenaars van over de hele wereld aan meewerken.

Voor een vleugje groen in je trip zijn Yamashita Park – een park langs het strand – en de Sankeien tuinen een aanrader.

Bijzondere activiteiten

Zoals men gewend is van Japan, zijn er ook in Yokohama verschillende bijzondere activiteiten te ondernemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om staand te peddelborden over de wateren door de stad. Er zijn zelfs speciale klassen die toeristen kunnen nemen om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen.

Een bezoekje aan het DMM VR theater is ook een belevenis op zich. In dit theater wordt gebruik gemaakt van hologrammen, waardoor de acteurs net echt lijken. Een technologische ontwikkeling die je niet zomaar ergens anders mee zal maken, dus.

Altijd al een vliegtuig willen besturen? Een Airbus A320 om precies te zijn, met je eigen gekozen uitzicht over Japan? Breng dan een bezoekje aan JFlight. Het is erg aan te raden om hiervoor te reserveren, aangezien de attractie erg gewild is. De Sky Duck brengt een andere bijzondere vervoerservaring mee; deze bus kan zowel over water als over land vervoeren.

In de zestiende eeuw raakten de bewoners van Yokohama in aanraking met de westerse cultuur, waarna zij op het idee kwamen om huizen te bouwen in de stijl die ze hier ontdekten. Een aantal van deze huizen zijn nog te bezichtigen in Yamate Western Houses.


Yokohama

Toegang tot de enorme Chinatown


Cupnoodles Museum Yokohama

Een leuke afwisseling is het Cupnoodles Museum. Hier lees je meer over de goedkope instant noedels, waar menig student maar al te vaak gebruik van heeft gemaakt. Je leert hier meer over ontstaan van deze noedels, hoe het gemaakt wordt en kunt zelf je eigen instant noedels maken. Je bent hier geen uren zoet, maar met een entree van ¥500 is het een leuke stop voor enkele uren. Een alternatief voor het cupnoodles museum is het vergelijkbare Shin-Yokohama Ramen Museum. Hier ligt de focus niet op de instant noedels, maar op ramen. Het hoogtepunt van dit kleine museum is het foodcourt, waar je heerlijke ramen kunt eten.

Kirin Beer Yokohama Factory

Als je meer wilt leren over Japans bier kun je terecht in de Kirin Beer Yokohama Factory. Hier wordt het Japans biermerk Kirin gemaakt, een van de populairste biertjes van Japan. Tours zijn gratis en je kunt na afloop van de rondleiding zelfs een paar biertjes proberen. De meeste rondleidingen zijn wel in het Japans, maar zo nu en dan is een Engels sprekende gids beschikbaar.


Het ramen foodcourt in het Shin-Yokohama Ramen Museum


Vervoer in Yokohama

Al lopend kun je een redelijk groot gedeelte van de stad zelf verkennen. Daarnaast is er een metronetwerk gelegen in de stad, bestaande uit de groene en blauwe lijn. Met name de blauwe lijn is relevant voor toeristen. Ook zijn er enkele buslijnen die door de stad lopen. De rood gekleurde Akai Kutsu Bus is speciaal gericht op toeristen en brengt je langs de hoogtepunten van de stad. Een los kaartje kost ¥100 en een dagkaart kost je ¥500.

Eten en drinken

Een maaltijd die oorspronkelijk uit Yokohama komt is Gyunabe. Dit bestaat uit dungesneden rundvlees met tofu, groentes en een miso-dressing. Sanma-men is een noedelsoep, geïnspireerd door Yokohama’s Chinatown, vooral bekend om zijn gebakken groenten. Vergeet ook niet om een zelf gebrouwen biertje uit Yokohama uit te proberen, waar de stad bekend om staat. Er wordt zelfs jaarlijks een bierfestival gehouden, welke Beer Fes heet – vergelijkbaar met het Duitse Oktoberfest, en ook gehouden in deze maand.


Yokohama

Voor lekker eten kun je ook lopen door de Chinatown van Yokohama


Overnachten in Yokohama

Er zijn een aantal hostels gelegen in Yokohama, welke tevens over slaapzalen beschikken. Als backpacker is het daardoor gemakkelijker om de stad te bezoeken. Het aanbod is wel beperkt, dus vooraf reserveren is wel aan te raden. In onze Reisgids Japan staan de leukste hostels van Yokohama vermeld.

Reisgids Japan

Hoe kom ik er?

Je kunt de trein of metro pakken vanuit Tokyo, je bent nog geen halfuur onderweg vanuit de hoofdstad.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.