Backpack route Nepal

Backpack route Nepal

Als je deze backpack route Nepal volgt zie je de belangrijkste locaties van dit interessante land. In Nepal, het geboorteland van Boeddha, vind je eeuwenoude tempels, fascinerende landschappen, prachtige steden en een vriendelijke bevolking. Met deze route zul je deze trekpleisters allemaal tegenkomen.

Backpack route Nepal

Route Nepal

1) Kathmandu
Deze rondreis door Nepal begint in de hoofdstad Kathmandu, gelegen in de gelijknamige vallei. De vele tempels in de stad zijn allemaal een bezoek waard.

2) Kathmandu > Patan
Ook de stad Patan in de Kathmandu Vallei is een bezoek waard. Ook hier zijn vele prachtige tempels te zien.

3) Patan > Bhaktapur
Ook Bhaktapur is een leuke stad, gelegen in dezelfde vallei.

4) Bhaktapur > Nagarkot
Nagarkot is vooral geschikt als je wel het indrukwekkende Himalaya gebergte wilt zien, maar niet te ver uit de vallei wilt/kunt gaan.

5) Nagarkot > Chitwan
In het nationale park van Chitwan kun je een safari maken om vele bedreigde diersoorten zien.

6) Chitwan > Lumbini
Lumbini wordt gezien als de geboorteplaats van Boeddha. Voor iedereen met een interesse in deze geschiedenis een must see bij je bezoek aan Nepal.

7) Lumbini > Pokhara
Pokhara is de tweede grootste stad van Nepal en een ideale uitvalsbasis voor het Annapurna gebied. Bovendien is het ook een sfeervolle stad met verschillende leuke activiteiten.

8) Pokhara > Annapurna
Het Annapurna gebergte is een van de populairste bestemmingen onder reizigers die een trekking willen maken in Nepal. Je kunt hier onder meer de Poon Hill trek en de Annapurna Base Camp trek maken.

Duur van je reis

Sommige komen speciaal naar Nepal voor de geweldige wandeltochten die je hier door de bergen kunt maken, terwijl andere hier helemaal niks mee hebben. Pas de route aan naar je eigen wensen. Als je vooral voor de cultuur komt kun je Annapurna overslaan en vanuit Lumbini terug naar Kathmandu gaan of richting India. De duur van de reis is dan ook erg afhankelijk van deze keuzes. Voor de Kathmandu vallei kan je drie tot vijf dagen vrij maken, voor Chitwan een paar en Lumbini heb je in twee dagen ook wel gezien. Een trek door het Annapurna gebied kan zomaar een week of twee duren. Van en naar Kathmandu kan je het best een vliegtuig nemen. Er zijn regelmatige verbindingen met onder andere Bangkok en grote steden in India.