Bezienswaardigheden Nepal

Bezienswaardigheden Nepal

Nepal kent een aantal bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Binnen de grote steden zijn prachtige tempels, stoepa’s en beelden te vinden terwijl je in Nepal ook bedreigde diersoorten kunt bekijken en massieve gebergtes. Dit zijn onze favoriete bezienswaardigheden Nepal:

Alle informatie over Nepal op BackpackenInAzie.nl is geschreven voor de verwoestende aardbeving van 25 april 2015. Tijdens deze ramp zijn vele bezienswaardigheden verwoest. Ook de infrastructuur heeft grote schade opgelopen. Hou er rekening mee dat onze informatie momenteel niet up to date is. Wel raden we iedereen aan Nepal weer te bezoeken. In dit blog dat we hebben geschreven lees je over de nieuwe situatie en waarom je Nepal juist nu niet moet overslaan!

Monkey Temple

De Monkey Temple, officieel Swayambhunath genoemd, is een van de meest herkenbare symbolen van Nepal. De stoepa ligt op een heuvel in de hoofdstad Kathmandu. Het is een flinke beklimming maar absoluut de moeite waard. De stoepa zelf is indrukwekkend maar de kenmerkende kleurrijke vlaggetjes maken het plaatje af. De bijnaam Money Temple dankt het aan de vele apen die op en rondom de stoepa rond lopen.

Monkey Temple

De Monkey Temple in Kathmandu.

Bergen

Er is geen meter vlak in Nepal, overal ben je omringt door indrukwekkende bergen. De Himalaya is hier één van. Dit gigantische gebergte loopt gedeeltelijk door Nepal. Een aantal van de hoogste bergen in de wereld liggen hier. Ook de allerhoogste berg in de wereld, de Mount Everest, ligt in de Himalaya en grotendeels in Nepal. Een populaire trek door de bergen is die van Annpurna. Deze is ook geschikt voor de niet bergbeklimmers onder ons. De stad Pokhara is de perfecte uitvalbasis voor deze tochten.

Annapurna

Een trekking door Annapurna.

Lumbini

Lumbini is een dorp in het zuiden van Nepal, vlakbij de grens met India. Het dorp is om één reden bijzonder: Gautama Boeddha is hier geboren. Hij is de stichter van het Boeddhisme. Aanhangers van dit geloof, die je overal in Azië tegenkomt, zien Lumbini om deze reden als een belangrijke pelgrimplaats. In Lumbini vind je vele bezienswaardigheden hieraan gerelateerd.

Lumbini

Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha.

Chitwan National Park

Het Chitwan National Park is oudste nationale park van Nepal en ook de leukste om te bezoeken. Tijdens een tocht door het park kan je onder andere beren, olifanten, krokodillen en luipaarden tegenkomen. Maar ook de bedreigde eenhoornige neushoorns en Bengalese tijgers zijn in dit park te vinden. Voor natuur- en dierenliefhebbers een geweldige ervaring!

Chitwan National Park

Een jonge olifant in het Chitwan National Park.

Durbar Square

Eigenlijk hadden we dit kopje beter Durbar Squares kunnen noemen. Er zijn er namelijk meerdere te vinden in Nepal. De mooiste Durbar Square is die in Kathmandu. Aan dit plein grenzen vele paleizen en tempels. Dit maakt het zowel onder toeristen als onder lokale bewoners een populaire plein. Ook de nabij gelegen steden Patan en Bhaktapur heben een mooi Durbar Square.

Durbar Square

Durbar Square

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0