Bezienswaardigheden Nepal

Bezienswaardigheden Nepal

Nepal kent een aantal bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Binnen de grote steden zijn prachtige tempels, stoepa’s en beelden te vinden terwijl je in Nepal ook bedreigde diersoorten kunt bekijken en massieve gebergtes. Dit zijn onze favoriete bezienswaardigheden in Nepal:

Monkey Temple

De Monkey Temple, officieel Swayambhunath genoemd, is een van de meest herkenbare symbolen van Nepal. De stoepa ligt op een heuvel in de hoofdstad Kathmandu. Het is een flinke beklimming maar absoluut de moeite waard. De stoepa zelf is indrukwekkend maar de kenmerkende kleurrijke vlaggetjes maken het plaatje af. De bijnaam Money Temple dankt het aan de vele apen die op en rondom de stoepa rond lopen.


Bergen

Er is geen meter vlak in Nepal, overal ben je omringt door indrukwekkende bergen. De Himalaya is hier één van. Dit gigantische gebergte loopt gedeeltelijk door Nepal. Een aantal van de hoogste bergen in de wereld liggen hier. Ook de allerhoogste berg in de wereld, de Mount Everest, ligt in de Himalaya en grotendeels in Nepal. Een populaire trek door de bergen is die van Annapurna. Deze is ook geschikt voor de niet bergbeklimmers onder ons. De stad Pokhara is de perfecte uitvalsbasis voor deze tochten.


Lumbini

Lumbini is een dorp in het zuiden van Nepal, vlakbij de grens met India. Het dorp is om één reden bijzonder: Gautama Boeddha is hier geboren. Hij is de stichter van het boeddhisme. Aanhangers van dit geloof, die je overal in Azië tegenkomt, zien Lumbini om deze reden als een belangrijke pelgrimsplaats. In Lumbini vind je vele bezienswaardigheden hieraan gerelateerd.


Chitwan National Park

Het Chitwan National Park is oudste nationale park van Nepal en ook de leukste om te bezoeken. Tijdens een tocht door het park kin je onder andere beren, olifanten, krokodillen en luipaarden tegenkomen. Maar ook de bedreigde eenhoornige neushoorns en Bengalese tijgers zijn in dit park te vinden. Voor natuur- en dierenliefhebbers een geweldige ervaring!


Durbar Square

Eigenlijk hadden we dit kopje beter Durbar Squares kunnen noemen. Er zijn er namelijk meerdere te vinden in Nepal. De mooiste Durbar Square is die in Kathmandu. Aan dit plein grenzen vele paleizen en tempels. Dit maakt het zowel onder toeristen als onder lokale bewoners een populaire plein. Ook de nabijgelegen steden Patan en Bhaktapur hebben een mooi Durbar Square.


Lees verder over Nepal