Backpack route Sri Lanka

Backpack route Sri Lanka

Er zijn ontzettend veel interessante bestemmingen in Sri Lanka. Zeker voor de relatief kleine oppervlakte van het eiland is er bijzonder veel te doen, zien en beleven. Niet alleen zijn er veel leuke bestemmingen, ze liggen ook nog eens verspreidt over het eiland. Een backpack route samenstellen stellen door Sri Lanka is daardoor wat lastiger dan voor andere landen. Wij helpen je op weg met de onderstaande route door Sri Lanka. Vier weken is ideaal voor deze route, maar onderaan de pagina’s geven we een aantal opties als je minder de tijd hebt.

Onze backpack route door Sri Lanka:

route Sri Lanka

1) Negombo
Het internationale vliegveld ligt tussen de hoofdstad Colombo en Negombo in. Deze laatste stad is wat ons betreft veel leuker. Veel is er niet te doen, maar de relaxte sfeer maakt het een goede intro tot Sri Lanka.

2) Negombo > Anuradhapura
Je eerste echte bestemming in Sri Lanka is Anuradhapura. In deze oude koningsstad kun je vele tempels, pagodes en andere religieuze bouwwerken bekijken.

3) Anuradhapura > Trincomalee
Reis door naar de oostkust van Sri Lanka. Trincomalee is een leuke, niet al te toeristische, badplaats. Heerlijk voor een paar dagen bijkomen op het strand.

4) Trincomalee > Polonnaruwa
Polonnaruwa is de volgende oude koningsstad die je bezoekt. Ook hier kun je tempels en pagodes bewonderen.

5) Polonnaruwa > Dambulla
In Dambulla bezoek je de bijzondere tempel in de rots. Ga vanuit hier ook naar Sigiriya, een van de mooiste bezienswaardigheden in Sri Lanka.

6) Dambulla > Kandy
Kandy is een drukke stad, waar wij niet echt fan van zijn. De Tempel van de Tand is wel absoluut een bezoek waard. Daarnaast is Kandy ook het startpunt van de treinreis naar Ella, die tot de mooiste treinreizen ter wereld behoort.

7) Kandy > Haputale
Eventueel kun je tijdens de treinrit een tussenstop maken bij Haputale, om deze regio een dag te verkennen. Vanuit dit dorp kun je meerdere leuke wandelingen maken door deze schitterende regio gevuld met theeplantages. Als je nog een extra stop wilt maken kun je ook bij Nuwara Eliya uitstappen.

8) Haputale > Ella
Ella behoort absoluut tot de leukste bestemmingen in Sri Lanka. De sfeer is hier goed en in de mooie omgeving zijn veel leuke activiteiten te doen.

9) Ella > Tangalle
Op naar de kust! Reis door naar Tangalle, eventueel via het Yala of Udawalawe National Park. In het rustige Tangalle kom je bij op de mooie stranden.

10) Tangalle > Mirissa
Mirissa is onze favoriete badplaats van het land. Een prachtig strand, leuke restaurants en bars en een relaxte sfeer. Eventueel kun je vanuit hier naar Weligama gaan om te surfen.

11) Mirissa > Unawatuna
Ook in Unawatuna is de sfeer goed, zijn er leuke restaurants te vinden en – met wat goed zoeken – ook de mooie stranden.

12) Unawatuna > Galle
Maak vanuit Unawatuna een dagtrip naar Galle. Bezoek hier het Nederlandse Fort, erg leuk voor een wandeling van een paar uur.

13) Unawatuna/Galle > Hikkaduwa
Reis verder naar het noorden naar de badplaats Hikkaduwa. Het strand is hier zeker mooi, maar het is er wel erg toeristisch.

14) Hikkaduwa > Colombo
Als je een vroege vlucht hebt doe je er verstandig aan om te overnachten in Colombo of Negombo. Als je vlucht later vertrekt kun je ook in een keer doorreizen vanuit Hikkaduwa.

Route inkorten

We hebben veel bestemmingen in deze route gepropt, meer dan we voor andere landen in Azië hebben gedaan. Dit omdat het allemaal niet echt bestemmingen zijn waar je lang hoeft te blijven, de meeste heb je binnen twee à drie dagen wel gezien. Als je minder dan vier weken de tijd hebt of niet zoveel wilt reizen kun je wel makkelijk snijden in deze route. Zo zou je Trincomalee en Polonnaruwa kunnen overslaan, door vanuit Anuradhapura rechtstreeks naar Dambulla te gaan. Als je dan alsnog niet goed uitkomt kun je Anuradhapura ook overslaan. Deze backpack route door Sri Lanka doet ook veel bestemmingen aan de zuidwest kust aan. Tangalle en Unawatuna of Hikkaduwa zou je eventueel kunnen overslaan.

Reisgids Sri Lanka