Colombo

Colombo

Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, had jarenlang een slechte naam onder reizigers. Er was weinig te doen en, nog belangrijker, het was er niet veilig. Bomaanslagen kwamen geregeld voor, met vele doden als gevolg. In 2002 werd er echter vrede gesloten en sindsdien maakt Colombo een opmars. Men is hard aan het werk om gebouwen te restaureren en nieuwe attracties voor toeristen lijken wel wekelijks te worden geopend. Het blijft echter een drukke stad, zonder de hoogtepunten die vele andere hoofdsteden in Azië wel hebben. Wij raden daarom aan te verblijven in het meer relaxte Negombo als je net aankomt in Sri Lanka.

Fort

Fort was vroeger echt een fort maar is nu de naam voor de wijk in het centrum van de stad. Het is een aparte wijk, met een rare combinatie van oude koloniale gebouwen en moderne wolkenkrabbers. De Old Dutch Hospital moet je zeker even bezoeken. In dit mooie complex kun je relaxt winkelen of ergens wat eten.


Colombo


Like a Local

Geen betere manier om een stad te verkennen dan aan de hand van de tips van locals. Wij interviewden Colombo local Shehan over zijn favoriete restaurants, bars, hostels en andere spots.

Pettah

Het zijn vooral de markten die Pettah tot de leukste wijk van Colombo maken. Je kunt er van alles kopen, van sieraden tot fietsen. Als je liever voor het eten de markt bezoekt kun je dit het beste op Manning Market doen. Let er wel op dat het in de ochtend en aan het eind van de middag behoorlijk druk kan zijn. Zeker voor Nederlanders is het Dutch Period Museum een leuke bezienswaardigheid. In dit museum zie je verschillende oude Nederlandse voorwerpen die tijdens de 17e eeuw in Sri Lanka werden gebruikt en kom je meer over deze geschiedenis te weten.


Colombo


Overige bezienswaardigheden

Gelijk ten zuiden van de wijk Fort ligt Galle Face Green. Dit is een lange promenade langs de kustlijn. Naast leuke tentjes waar je wat kunt drinken en eten is er ook een klein strand. Misschien wel het lelijkste strand dat je in Sri Lanka tegenkomt maar als je even wilt bijkomen van de drukte van de stad is het prima. Ook leuk om te bezoeken is het boeddhistische tempelcomplex Gangaramaya. Naast de tempel vind je hier ook een bibliotheek en een klein museum. Een groter en leuker museum is het nationale museum van Sri Lanka. Het is centraal gelegen en interessant als je meer over de geschiedenis van het land te weten wilt komen.

Overnachten in Colombo

Het aantal toeristen dat Colombo bezoekt stijgt al jaren. Er worden nieuwe hotels en guest houses gebouwd om deze nieuwe toeristen op te vangen maar wat dat betreft lopen ze eigenlijk nog niet achter. Een kamer vinden is daarom niet altijd even gemakkelijk. Zeker voor de eerste nacht raden we aan van te voren een kamer te reserveren. De guest houses en andere goedkope accommodaties zijn zeker aanwezig maar is er niet een specifieke wijk waar je het best terechtkunt. In onze Reisgids Sri Lanka staan de leukste hostels van Colombo vermeld.


Colombo


Reisgids Sri Lanka

Hoe kom ik er?

Als je naar Colombo wilt vlieg je naar het Bandaranaike International Airport. Er zijn rechtstreekse verbindingen met Amsterdam en vele andere steden in de wereld. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Sri Lanka.

Colombo heeft een groot treinstation, met verbindingen met onder andere Galle en Kandy.

De bus is onze favoriete vervoermiddel in Sri Lanka en dit geldt ook als je binnen het eiland naar de hoofdstad wilt toe reizen. Vanuit bijna elke stad kan je wel de bus pakken naar Colombo.

Ons oordeel
5/10

Colombo is een drukke stad, zonder veel leuke bezienswaardigheden of activiteiten. Als je net aankomt in Sri Lanka kan je beter in het dichtbij gelegen Negombo verblijven.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.