Negombo

Negombo

Veertig kilometer ten noorden van de hoofdstad Colombo ligt de stad Negombo. Naast dicht bij de hoofdstad is de stad ook vlakbij het internationale vliegveld Bandaranaike gelegen. Als je naar Sri Lanka vliegt is Negombo een leuk en rustig alternatief voor het drukke Colombo. Negombo is een vrij kleine stad aan de kust. De vriendelijke bevolking en de – redelijk – mooie stranden maken het stadje een veel makkelijkere eerste stop in Sri Lanka dan de hoofdstad. De kustplaats is ruim anderhalve eeuw in de handen van Nederland geweest, de invloeden hiervan zie je nog steeds terug.

Zien en doen in Negombo

Er is niet gek veel te doen in Negombo. De vis markt is leuk om te zien, mits je tegen de geur kan. Verder zijn er een aantal overblijfselen van de Nederlandse historie te bekijken. Deze zijn echter niet heel interessant. Leuker is het bezoeken van een van de vele kerken die je er tegenkomt. Lekker relaxen op het strand is natuurlijk ook een goede optie.


Negombo 1


Overnachten

In veel badplaatsen geldt hoe dichter bij het strand, hoe duurder een kamer. In Negombo is dit echter niet het geval. Als backpackers kun je het beste in de buurt van het strand op zoek gaan naar een goedkope accommodatie. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Negombo

Onze hostel aanraders

Negombo in je route door Sri Lanka

Hoe kom ik er?

De busrit vanuit de hoofdstad Colombo duurt ruim een uur. De bus vanuit Kandy duur wat langer, tussen de drie en vier uur. Ook het dichtbij gelegen vliegveld Bandaranaike is goed te bereiken per bus.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on Google+0