Arugam Bay

Arugam Bay

Arugam Bay ligt aan de zuidoostkust van Sri Lanka. Het is dé surfspot van het land. In het heerlijk rustige Mirissa kun je ook prima surfen, maar niemand zal ontkennen dat je Arugam Bay de beste golven heeft. Het surfen is de reden dat vele toeristen de baai bezoeken. In de omgeving zijn echter ook nog andere interessante dingen te bezoeken. Arugam Bay wordt daarom vaak gecombineerd met een bezoek aan het leuke bergdorpje Ella en het Yala National Park.

Surfen

De golven zijn het beste van april tot en met september. Ook in oktober en november heb je nog prima dagen en is het ook een stuk rustiger. Buiten deze maanden om is het al helemaal rustig in Arugam Bay, veel tenten gaan in deze periode zelfs dicht. Er zijn zowel spots voor de beginnende surfers, als voor de meer geoefende. Uiteraard kun je ter plekke een surfplank huren, surflessen nemen en er worden ook trips georganiseerd naar de meer afgelegen gedeeltes.


Arugam Bay


Arugam Bay


Dieren spotten

Iets ten zuiden van Arugam Bay ligt Crocodile Rock. Hier heb je een goede kans om krokodillen en olifanten te zien. Nog verder naar het zuiden ligt het Kumana National Park, voorheen Yala East. In dit grote park kun je ook olifanten zien, maar ook luipaarden, buffels, slangen en tientallen soorten vogels. Het Kumana National Park is het beste als een safari te bezoeken. Het vervoer en gids hiervoor kun je vanuit Arugam Bay regelen. Het Yala National Park ligt nog iets verder naar het westen. Dit park wordt veel vaker bezocht en kan daarom wat druk aanvoelen. De kans dat je hier olifanten en andere grote dieren tegenkomt is echter wel groter. Ook vlakbij Arugam Bay, in het dorp Pottuvil, kun je terecht om wilde dieren te zien.

Eten en drinken

Er zijn meerdere hele leuke restaurants gelegen in Arugam Bay. Ook als je hier meerdere dagen blijft hangen kun je elke avond in een ander heel goed restaurant terecht. Later op de avond valt er ook genoeg te beleven. Er zijn meerdere leuke bars te vinden, waar over het algemeen een uitstekende sfeer hangt.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Arugam Bay:

Naam Eten Aanbod Prijs
The Sketch Heerlijk eten van een vriendelijke eigenaar
Karma Gardens Lekkere smoothie bowls, pannenkoeken en meer
Bambini’s Cafe Goed en betaalbaar lokaal en westers eten
Pizza Hub Deze lekkere pizza’s bieden een welkome afwisseling

Arugam Bay


Overnachten in Arugam Bay

Er zijn genoeg goedkope guest houses te vinden rondom Arugam Bay. Tevens zijn er op het strand veel leuke cabana’s, ideale accommodaties voor de surfers. Ook zijn er een aantal hostels gevestigd in de omgeving. In onze Reisgids Sri Lanka staan de leukste hostels van Arugam Bay vermeld.

Reisgids Sri Lanka

Hoe kom ik er?

Neem eerst de bus naar Pottuvil, vanuit hier kun je snel in Arugam Bay komen. Veel directe naar Pottuvil gaan er echter niet. Er gaat een directe bus vanuit Colombo, die er ongeveer tien uur over doet. Als je uit Ella komt dien je de bus te nemen via Wellawaye en Monaragala, waarbij je waarschijnlijk minimaal een keer moet overstappen. Daardoor ben je tussen de vier en zes uur onderweg. Vanuit het noordelijke Batticaloa gaat ook een bus naar Pottuvil.

Ons oordeel
7/10

Arugam Bay is een typische surfbestemming, met een relaxte sfeer en uiteraard uitstekende mogelijkheden om te surfen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.