Pottuvil

Pottuvil

Een bekende plek in het zuidoosten van Sri Lanka is Arugam Bay, ook wel bekend als het ‘surfersdorpje’ van Sri Lanka. Omdat dit zo’n populair dorpje is, zul je waarschijnlijk niet zo snel in het dorpje ernaast gaan zitten. Vijf kilometer naast Arugam Bay ligt namelijk het dorpje Pottuvil. Het dorpje zelf heeft niet veel te bieden, maar rijd je iets verder door, langs de kust van Arugam Bay richting het noorden, dan kom je op prachtige plekken waar je onder andere veel wilde dieren zult vinden, mooie stranden zult aantreffen en prachtige natuur zult zien.

Stranden

Een van de bekende stranden, in de buurt van Pottuvil, is Whisky Point. Dit strand is voor veel surfers een populaire plek. In het hoogseizoen is er een leuk restaurantje aan het strand met ligbedden om te ontspannen, maar in het laagseizoen is het gesloten. Surfen tijdens het laagseizoen is hier ook niet aan te raden in verband met een ruige zee en sterke stroming. Als je vroeg in de ochtend op het strand bent, kun je de Sri Lankanen op een traditionele manier zien vissen.

Naast Whisky Point is ook Elephant Rock een populair strand voor surfers. Dit strand is vooral in de ochtend druk bezocht door de surfers want dan heb je kans op de beste golfen. Je kunt in het dorpje Arugam Bay scooters huren met een rekje aan de zijkant voor je surfplank. Rij je zelf liever geen scooter, dan kun je altijd een tuktuk aanhouden die je naar het strand brengt. Je kunt dan je surfplank op het dak kwijt. Ben je nou zelf geen surfer, dan kun je ook naar Baby Point. Hier heb je verschillende restaurantjes en strandtentjes waar je kunt zitten.


Pottuvil


Pottuvil


Wildlife

Net buiten het dorpje Pottuvil, heb je grote kans om olifanten in het wild te zien. De olifanten die er leven, zie je aan het einde van de dag vaak op de open vlaktes staan. Het zijn ontzettend indrukwekkende dieren, maar pas wel op: olifanten kunnen enorm gevaarlijk zijn. Probeer daarom ook niet te dichtbij te komen en geniet van een afstand. Als je vanaf Pottuvil langs de kust naar het noorden rijdt, passeer je rivieren en grote meren. Hier leven zoetwaterkrokodillen die overdag ook te zien zijn. Pas natuurlijk ook hier goed op dat je niet te dichtbij komt.

Accommodatie en eten

Voor een budget overnachting, kun je waarschijnlijk het beste overnachten in Arugam Bay, maar mocht je luxe willen overnachten (je betaalt dan rond de €40), raden wij Babar Point aan. Babar Point is een klein resort aan het strand bij Whiskey Point. Ze hebben zes bungalows en een heerlijk zwembad. Het eten is er erg lekker en je hebt uitzicht op zee. Dit resort is van een Zwitserse familie en je ziet de westerse afwerkingen erg terug in de bouwstijl van de bungalows. In dit resort kun je ook voor een redelijk goedkope prijs lekker eten met uitzicht op de zee. Mocht je als backpacker gewoon wat simpels willen eten, kun je ook even naar Arugam Bay rijden voor de lekkere nasi of roti. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.


Pottuvil


Reisgids Sri Lanka

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.